Tümer'den Bombalar
100. yılda Fenerbahçe forması giyecek olan Tümer Metin, yeni sezon hazırlıklarının ağır bir tempoda başladığını söylerken, Sarı Lacivertli takımda neler yaşadığını bugün sabah yapılan antrenman sonrasında düzenlediği basın toplantısında anlattı.
Tümer, “Burada çalışmalarımıza yeni başladık. Günde iki hatta üç antrenman yapıyoruz. Bu tempo çok ağır ama bizim için daha iyi. Bu sezon bizim için çok önemli. Ben takım arkadaşlarıma 100. yılın ne anlama geldiğini her fırsatta anlatıyorum. Bu herkese nasip olmayacak bir olay. 100. yılda yaşanacak şampiyonlukların, alınacak kupaların ve yaşanan coşku ve heyecanın nasıl bir şey olduğunu her fırsatta anlatıyorum” şeklinde konuştu.
Fenerbahçe’ye alıştın mı şeklindeki bir soruya ise, “Alışılmayacak bir durum yok. Buradaki bir çok arkadaşım zaten Milli takımdan benim arkadaşım ve tanıdığım kişiler. Böyle bir sıkıntı yaşamadım” dedi.
Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye transfer olduğu ve bu nedenle Beşiktaşlıların tepkisini çektiği, İnönü Stadı’nda oynanacak maçta seyircinin bu tepkisinden çekinip çekinmediği sorusuna ise Tümer, “Benim için İnönü’deki Beşiktaş maçı hiç önemli değil. Şu anda en önemli olan şey Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynayacağı maçlar. Önemli olan bu sezon Avrupa’da başarılı olmak. Benim transferim Türkiye’de ne ilk nede son olacak. Belki ben bir kapı açtım ve bundan sonra da bu tip transferler hep gerçekleşecek” yanıtını verdi.
Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana’nın kendisi hakkında yaptığı “Tümer bana yalan söyledi. Ben Avrupa’nın 22 kilometre ötede olduğunu bilmiyordum” açıklamalarını değerlendiren yıldız oyuncu, “Tigana benim eski Teknik Direktörüm. Ona saygı duyuyorum. Yaptığı açıklamalar onu bağlar, ben Fenerbahçe’nin futbolcusuyum ve bunlara cevap vermeyeceğim” dedi.
Fenerbahçe’de kendisini en çok heyecanlandıran olayın ne olduğunun sorulması üzerine, “Şu anda Fenerbahçe ve Fenerbahçe taraftarı ile buluşacağım anın heyecanını taşıyorum” diyen Tümer, Beşiktaş’ta oynarken Sergen ile yan yana oynamaz iddialarının şimdi de Alex ile Fenerbahçe’de yan yana oynayamayacağının yazılıp çizilmesine anlam veremediğini belirtti ve, “Ben gerekirse oynamayayım ama Fenerbahçe başarılı olsun. Avrupa’da, Türkiye’de şampiyon olsun ben oynamasam da olur. Alex’le de yan yana oynarım ve bunu da zaten göreceksiniz.” açıklamasını yaptı.
“Tümer Metin isminin hep gittiği takımlarda yıldızlarla oynar mı oynamaz mı sorularına konu olmasının nedeni ne?” şeklindeki soruya ise Tümer, “Bu sorunun cevabı zaten sorunun içinde” şeklinde yanıtlayarak, kendisinin de bir yıldız olduğunu ve yıldız oyuncular arasında böyle şeylerin olabileceğini belirtti..
MARATON