Türkiye futbolunu Rusya'da temsil eden Fatih Tekke, yeni takımıyla çıktığı ilk maçta gol atıp, galibiyeti getirince ilgi odağı oldu. İkinci yarının hemen başında oyuna girdiğini belirten Fatih, 'Benim adıma mükemmel bir başlagıçtı. Golümden sonra tüm tribünler 'Fatih Tekke' diye tezahürat yaptı. Çok heyecanlandım. Stat tamamen doluydu. Beni izlemeye gelen 100-150 civarındaki Türk 'Seni seviyoruz' şeklinde pankart açtı. Doğrusunu söylemek gerekirse duygulandım. Burada beni yalnız bırakmadıkları için onlara teşekkür ediyorum. Ayrıca Ruslar benimle konuşabilmek için Türkçe öğreniyorlarmış. Bu çok güzel birşey. Rusya'da bir misyon üstlendim. Türk futbolcusunun neler yapabileceğini herkese göstereceğim' ifadesini kullandı. Tecrübeli golücü, rakipleri Shinnik'in ligin son sırasında yer almasına rağmen iyi futbol oynadığını vurgulayarak, 'St. Petersburg büyülü bir şehir. Tarihi bir kent. Ben böyle bir şehir görmedim. Burada en büyük olmak için elimden geleni yapacağım' dedi. Fatih, Zenit'in Gökdeniz'le ilgilendiği yolunda haberlerin hatırlatılması üzerine de 'Böyle bir şey duymadım ancak Hüseyin Cimşir'in buraya gelmesini çok isterim' diye konuştu. Rus basını da Fatih Tekke'ye övgüler yağdırdı. Sovietskiy Sport Gazetesi 'Türk'e ilk golünü atmak için 24 dakika yetti' değerlendirmesinde bulunurken, Pravda Fatih'in en iyi bombacı forvet olduğunu belirtti. Nevasport Gazetesi ise Tekke'nin ilk maçından itibaren takımına zafer kazandırmaya başladığını dile getirdi

Kaynak:Akşam 08.08.2006

Güzel bir başlangıç yaptı Fatih başarılı olmasını çok isterim