-
Tugay'dan Terim'e mesaj
İngiliz temsilcisi Blackburn Rovers'ın İsviçre ekibi Basel'i 3-0 yendiği karşılaşmada attığı golle tüm dikkatleri üzerine çeken Tugay Kerimoğlu, TV8'e yaptığı açıklamada Milli Takım'a dönüş sinyali verdi. Teknik Direktör Fatih Terim'in davet etmesi halinde Ay-Yıldızlı formayı seve seve giyeceğini belirten 36 yaşındaki tecrübeli oyuncu, 'Daha önce gençlerin önünü açmak için Milli Takım'dan affımı istemiştim. Ancak bu kutsal bir görev ve hocamız 'Gel derse' hayır diyemem' ifadelerini kullandı.
Tugay, hala kendisinin yerinin doldurulamadığı ve bu yüzden Aurelio'nun Türk vatandaşlığına geçirilerek görev yaptığının hatırlatılması üzerine 'Bunlar zamanla olacak şeyler, gençlere güvenmemiz lazım. Yeni Tugaylar yetiştirmek bizim elimizde' karşılığını verdi. Öte yandan Blackburn'un hocası Mark Hughes, Tugay için 'Benim Türk lokumum' değerlendirmesinde bulundu.
adam kaç yaşına gelmiş hala milli forma peşinde
-
adam'ın kaç yaşında olduğu değil, halen neler yapabildiği önemli. ve neler yapabileceğini basel maçında attığı müthiş gol ve performansı ile maçın oyuncusu seçilerek gösterdi. tugay kalitesi tartışılmayacak oyuncularamızdan birisi, türk milli takımının malesef bir italya, brezilya, arjantin ya da fransa gibi çok alternatifi olabilen bir oyuncu kadrosu yok. milli takıma veda etmek için erken davrandı, futbolunu oynadığı sürece milli takıma katkı sağlayabilir. umarım fatih terim, tugay'ın bu dönme sinyalinden sonra kadroya alır.
bu arada tugay'ın uefa kupasında basel kalesine 30 metreden attığı füze görmeye değerdi. bu gol 75. dakika da maçın kilidini çözen ilk goldü.
-
ben tugayın böle bi açıklamada bulunacağına pek inanmadım esasında tugay değilmiydi gençlerin önünü açmak lazım diyen ee nolduda şimdi böle konuşsunki
-
Tugay yıllardır aralıksız Blackburn'de oynuyor ben oyun stilini seviyorum milli takımımız için yararlı olabilir ama arkadan gelen kuşak için zararlı çünkü o takıma girerse genç bir oyuncu kadroya giremiyecek bu etkenleride düşünmek lazım.
NOT:Konu yanlış yere açılmış Milli Takımlar bölümünüe taşıyorum.
-
Tugay en iyi sekilde bıraktı bence.Milli takıma dönecek 2 mac kötü oynayınca bizim medyamız onu yerden yere vuracak bosuna yıpranacak
-
bende genç oyuncuların önünün açılmasını en çok isteyen kişilerden birisiyim. ancak genç oyuncuların önü önce oynadıkları kulüplerde açılmalı milli takım oyunculara deneyim kazandırmaktan çok maç kazandırmayı esas alan bir amacı var. arda dışında hangi genç oyuncumuz takımında oynayabiliyor? şu an tugay yokkende kadroda olan tek genç oyuncuda arda buna mehmet topuzu dahil edebiliriz. şimdi tugay gelse bunlar çağrılmıycak mı? tabiki çağrılacaklar. büyük bir ihtimalle benzer mevkilerde oynayan hüseyin çimşir kadroya çağrılmaz. peki tugay gelmedi yerine genç bir oyuncu yetişebildimi? genç oyuncular yetiştide aurelio boşuna mı türk vatandaşı oldu? tugay'ın milli takıma çağrılması ile gelecek vaateden herhangi bir oyuncunun önünün kesileceğini sanmıyorum. cafu tugay'dan da büyük sanırım brezilyanın o mevkide oynatabileceği binlerce sağ kanat oyuncusu vardır. acaba neden halen takımının vazgeçilmezi? gitsinde yenileri gelsin vasat oyuncular için kullanılabilinir ama performansı ile göz dolduran bir oyuncunun yaşı için gelmesini engel görmek sadece milli takımın başarısını engeller. tecrübe ve kalitesi ile böyle deneyimli oyuncuların ne kadar büyük katkı yapabildiklerini dünya kupasında futbolu bırakmadan önce zidanlı fransa ile gördük. zidan, thuram ve daha onlarca kaliteli futbolcu takımlarını bıraktığını açıkladıktan sonra ihtiyaç duyulduğunu hissettikleri an geri döndüler. bu dünya'da ilk olan birşey değil.
-
tugayın böyle birşey dediğine pek ihtimal vermiyorum 36 yaşında bıraktı bırakacak futbolu bence milli takımda oynamaz bundan sonra
-
Fatİh Terİm Oynatir Kesin Nede Olsa Nesyse Sustum
-
Hüseyin çimşir oynayacağına Tugay oynasın.
-
aynen Huseyin cimsir yerine tugay oynasin en azindan tugay iyi oyun kurar yada son milli maci yapip milli takimi biraksin
-
şüpheliyim abi,yaş etkilermi bilmiyorum ama inşallah hayırlısı olur.
Mesaj Yetkileri