1 ile 14 arası toplam 14 sonuç

Konu: fm i türkçe oynama ihtiyacı

Default fm i türkçe oynama ihtiyacı

ss lerde görüyorum, genç arkadaşlarımız oyunu türkçe yapmış oynuyorlar..Onlara tavsiyem ingilizce oynamaları..İnanın oyunu ingilizce oynamak çok büyük fayda sağlıyor...Ben 12 yaşımdan beri oynuyorum..İlk oynamaya başladığımda yaptığım iş, oyuncu özelliklerinin türkçe karşılıklarının olduğu bir sayfa hazırlamak olmuştu.Zamanla bütün kelimeleri kapmıştım.Bunu bir tarafa attım..Oyunun dili o kadar güzel ki (sade,düzgün bir gramerle yazılmış) iyi ingilizce bilmeseniz de zamanla çözebileceğiniz düzeyde. Benim fikrimin karşısında olanlar da olacaktır..Saygı duyarım,o şekilde oynamak daha kolay oluyordur..Ama ingilizce geliştirmek için hem zevkli hem de basit bir yolu tercih etmekten kaçınmayın derim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Mantıklı bir yaklaşım..

Ancak bir de şu var..

Oyunların amacı insana zevk vermektir.. FM & CM serileri de haliyle bu kapsamda.. İngilizceyi çözmek için uğraşayım, metinleri anlamaya çalışayım diyen bir kişi bu oyunun zevkini alamaz bana göre..

Zevkini alamadıktan sonra da ha İngilizce dersi almışsın ha bunu "oynamışsın" farkemez..

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

oyun gerçekten ingilizceye çok şey katıyor ama sonuçta bu zevk almakla alakalı.ben de oyunu ingilizce oynuyorum ama benimki de zevk meselesi.

Quote Originally Posted by FenerBahceLi View Post
    Mantıklı bir yaklaşım..

Ancak bir de şu var..

Oyunların amacı insana zevk vermektir.. FM & CM serileri de haliyle bu kapsamda.. İngilizceyi çözmek için uğraşayım, metinleri anlamaya çalışayım diyen bir kişi bu oyunun zevkini alamaz bana göre..

Zevkini alamadıktan sonra da ha İngilizce dersi almışsın ha bunu "oynamışsın" farkemez..

13-14 yaşındaki arkadaşlarımın çok daha yararına olacağına inanıyorum bunun. Önlerinde fm oynayacakları yıllar var. 2-3 haftasını basit kelimeleri öğrenmeye harcamış çok mu?
    Ben sadece abi tavsiyesinde bulunuyorum..Bahsettiğim konuya "zevk" yönünden bakmayın..Hem ingilizce oynayınca zevki hiç azalmıyor. Bu konuda çok yanılıyorsun arkadaşım.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Oyundan alınan zevk dile göre mi değişiyor
    Bence evet. Tek kelime anlamadan oynamak açıkçası bana işkence gibi gelirdi.

Ancak dediklerinde haklısın. Dil için geliştirme olanı sağlıyor. Ama bence gelişmesine yardımcı yani öğretmeye değil. Birşeyler biliyor olman gerekli ki hem zevk alasın hem dilini geliştiresin.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Dediğin doğru ingilizce öğrenmede katkısı oluyor ama şahsen anlayarak oynadığım zaman daha çok zevk alıyorum ben.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Gayet iyi ingilizce biliyorum ama oyunu türkçe oynuyorum çünkü çok daha zevkli..

8. Default

İngİlİzceme GerÇekten Katki SaĞladi Ama Oyunu Daha İyİ ÇÖzmek İÇİn Bu Şart Bence

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Valla ben Türkçe deneyeyim dedim, aklım karıştı. Yamayı sildim, İngilizce oynamaya devam ediyorum

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İngilizce'ye gerçekten büyük katkı sağlıyor ama Türkçe'yle tadı başka bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Ben de bu konuda ingilizcemi kesinlikle FM sayesinde geliştirdim.

İndiririm bir köşede durur Türkçe oyun.Bir türlü çözemediğim olayları oradan kontrol ederim.Genelde İngilizce oynarım bende

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

ingilizcemi oyunlar sayesinde çok çok geliştirdim, teşekkürler..
    Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Ben az çok İngilizce bildiğim için Türkçe veya İngilizce oynamam fark etmiyor.Yazıların %90'ını belki de tamamını anlayabiliyorum ama Türkçe oynamak da farklı bir zevk.İnsan günlük hayatta kullandığı dili oyunda kullanınca daha bir zevk alıyor sanki

Dediğin doğruda ama ßen çirkeflik yapmak istiyorum ama her maç öncesi, raakip menejerler ile bunlarla konuşmak içinde oyunun Türkçe olması lazım mecburen...

Mesaj Yetkileri