Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 46 sonuç

Konu: Kezman: "O hareket ülkemin amblemi"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default Kezman: "O hareket ülkemin amblemi"

Fenerbahçe'nin Sırbistan-Kadarağlı futbolcusu Mateja Kezman, son dönemde spor medyasında tartışılan ''Çetnik'' işaretiyle ilgili ilk kez konuştu.
    Doğuş Oto'nun Feneryolu'ndaki Porsche bayiinin açılış kokteylinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kezman, attığı golden sonra yaptığı bu hareketin, ülkesinin bir amblemi olduğunu, bununla din, dil ve ırk ayrımı yapmadığını kaydetti.

Bu hareketini gündeme getirenlerin, kendisine değil Fenerbahçe'ye zarar vermek istediğini vurgulayan Sırp futbolcu şöyle konuştu:

''Bu konu hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum. Sadece benim ülkemin bir amblemi. Bütün dinler, benim için çok önemli. Hiçbir şekilde din, dil ve ırk ayrımı yapmıyorum. Ülkemin bir amblemiydi ve o hareketi yapmış oldum. Bu da Fenerbahçe'ye zarar vermek isteyenlerin üzerinde konuştukları bir konu, futbolla herhangi bir ilgisi yok. Bu konuyu konuşarak benim üzerime gelmiyorlar, ama Fenerbahçe'nin üzerine gidiyorlar.''

-FENERBAHÇELİLER AÇILIŞTA-

Fenerbahçeli yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular, Porsche otomobil bayiinin açılışına katıldı.

Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yöneticilerin yanı sıra teknik direktör Zico, futbolcular Kezman, Edu Dracena, Deivid, Lugano, Önder, Appiah, Uğur, Serkan, Kemal ve Selçuk da açılışta yer aldı.

Bayideki otomobilleri inceleyen teknik heyet ve futbolcular, sarı-lacivertli formalara da imza attı.

Nesil
    2006
    Yer
    it depends..

oku haşmet oku, boş boş konustun hepsi yapıyormus o hareketi hatta bu onların ülke sembolü hehehehe. yüzüne gözüne bulastırdın .karalamayı beceremedin

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

ne zamandan beri bir ülkenin işareti başka bir ülkenin dini we milli inançlarını kötüleyecek,ezecek bir biçimde kullanılmaya başlandı..kezman efendi geçsin bunları...

Ilic'in yer aldığı fotoğrafta, tüm Sırp oyuncular yapıyordu bu hareketi. İki seçenek kalıyor :

1) Ya tüm Sırplar ırkçı ve Çetnik hareketini yaparak Bosnalıları eziyorlar.
    2) Ya da tüm Sırpların, yani ülkelerinin amblemi bu işaret.

Hangisidir bunlardan, bilemeyiz.

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

ozaman neden sadece kezman bu konuda açıklama yapma gereği duyuyo.demekki war bişeyler.toplu olarak yaptıkları fotolarda war ama kezmanın sadece kendisine ait fotosu da war

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by tardelli11
    ozaman neden sadece kezman bu konuda açıklama yapma gereği duyuyo.demekki war bişeyler.toplu olarak yaptıkları fotolarda war ama kezmanın sadece kendisine ait fotosu da war
    cünkü bu konuda sadece kezmanın üstüne gittiler o yüzden acıklama yaptı oda

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

abi bide şu acıdan düşün neden digerleri yani iliç bi açıklama yapmadı demekki var bişeyler...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nekop
    abi bide şu acıdan düşün neden digerleri yani iliç bi açıklama yapmadı demekki var bişeyler...
    ilicin böle bişey yaptığı bilinmiyodu ayrıca kezman kendi acıklama yapmadı muhabir sordu o da söledi

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

gazeteciler sadece ona soruyosalar demekki tek başına da bu eylemi yapmıs olmasındandır..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

gazeteciler sadece ona soruyosalar demekki tek başına da bu eylemi yapmıs olmasındandır..
    kezman göz önünde bulunan bi futbolcu olduğundan oluyo bu olaylar ilicde yapmıs hem onu nie kimse konusmuo cünkü fenerbahceye karsı olan kişiler kezmanı eleştiryo sadece

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

ya kezman ı bana sawunma.daha düne kadar sırp milli takımına alınmıyodu.nedeni:disiplinsiz dawranıslar,t.direktörle kapışmalar...a.madrid teki dawranışları..kezman ın defteri kabarık anlican..bu hareketi de gönül rahatlığıyla yaptığına da eminim

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by nekop
    çünkü iliç'in o hareketi yapması bizim basının umrunda değil çünkü kezman Fenerbahçe'nin aylardır beklenen transferi çünkü kezman avrupada çok büyük klüplerde oynadı çünkü bzizim medyamızda Fenerbahçe'yi çekemeyen ve karalamaya yer arayan insanlar var

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

kezmanı savunmuyorumda birazda konulara adaletli yaklas taraftar ruhuyla yaklasma ilicde yaptı hareketi ona nie sorulmuo bu seyler önce ilici bi yarrgılayın ondan sonra kezmanı eleştirin

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

Quote Originally Posted by fenerbahce_1907
    kezmanı savunmuyorumda birazda konulara adaletli yaklas taraftar ruhuyla yaklasma ilicde yaptı hareketi ona nie sorulmuo bu seyler önce ilici bi yarrgılayın ondan sonra kezmanı eleştirin
    bu hareketi kim yaptıysa suçludur.iliç de suçlu olabilir..ama defteri kabarık olan kezman..neyse konu uzamasın.kezman ın da üstüne gitmeye gerek yok.bu soru bu hareketi yapan herkese sorulmalı..doğru diyosun..ama kezman ın da açıklama yapması yanlıs oldu biraz

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

bu hareketi kim yaptıysa suçludur.iliç de suçlu olabilir..ama defteri kabarık olan kezman..neyse konu uzamasın.kezman ın da üstüne gitmeye gerek yok.bu soru bu hareketi yapan herkese sorulmalı..doğru diyosun..ama kezman ın da açıklama yapması yanlıs oldu biraz
    iki sorum var sana
    birincisi Kezman'ın defteri neden kabarık?
    ikincisi Kezman'ın böyle bir açıklama yapmasında ne gibi bir yanlış var?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

kezman acıklama yapmıoki zaten muhabir soruo ona oda cevaplıo isminin türkiyede ırkcı olarak cıkmaması için cevaplıo adam

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

Quote Originally Posted by Jesus_FB
    iki sorum var sana
    birincisi Kezman'ın defteri neden kabarık?
    ikincisi Kezman'ın böyle bir açıklama yapmasında ne gibi bir yanlış var?
    1.kezman sorunlu bi futbolcu.t.direktörüyle çatışması bu hareketi yapması bi neden.yani kendisine hakim olamayan bi oyuncu
    2.bu açıklamayı yapması ii deil bence.çünkü muhattap olarak olayı daha da büyüttü(kendisi istemesede)o açıkdan doğru deil dedim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

nie daha büyüttüki adamın ismini kirletmeye calısıolar fenerbahceyi kirletmeye calısıolar oda bunları engellemek için acıklama yapıor

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

1.kezman sorunlu bi futbolcu.t.direktörüyle çatışması bu hareketi yapması bi neden.yani kendisine hakim olamayan bi oyuncu
    2.bu açıklamayı yapması ii deil bence.çünkü muhattap olarak olayı daha da büyüttü(kendisi istemesede)o açıkdan doğru deil dedim
    kezman'ı direk muhatap gösteren zaten bizim medyamız uani kezman kendine kendine yaratmadı böyle bir şey birde ben kezman'ın gittiği takımlarda sorun yarattığını yada teknik drektörlerle kavga ettiğini bilmiyordum varmı böyle bir şey gerçekten?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

kezman öyle sorunlu bir oyuncu deil sadece atl madridde T.D ile anlasamadı ama takım içinde huzur bozan biri asla deil

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

Quote Originally Posted by fenerbahce_1907
    nie daha büyüttüki adamın ismini kirletmeye calısıolar fenerbahceyi kirletmeye calısıolar oda bunları engellemek için acıklama yapıor
    kezman bu konuda basınla muhattap olmamalıydı..bizim basını biliyosun.konusmasa bence daha ii olurdu..hırslı bi oyuncu sonuçta.we benim hırslı oyunculara saygım wardır.kezman ın futbolunu konusmuyoruz da yaptıklarını konusuyoruz.aslında bu da yanlıs..kezman ın yapmaması gerekiyodu.iliç in yapmaması gerekiyodu...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

kezman bu konuda basınla muhattap olmamalıydı..bizim basını biliyosun.konusmasa bence daha ii olurdu..hırslı bi oyuncu sonuçta.we benim hırslı oyunculara saygım wardır.kezman ın futbolunu konusmuyoruz da yaptıklarını konusuyoruz.aslında bu da yanlıs..kezman ın yapmaması gerekiyodu.iliç in yapmaması gerekiyodu...
    neden basınla muhattap olmasın ya bunları sölemese ilerki günlerde kezman ırkcı yok kezman söle kezman böle die laflar cıkacak bunları engellemek için konumuş iyide yapmıs bence

Nesil
    2006

Ben şu ana kadar Sırplar dışında dünyadaki hiç bir ülkenin ablemi olduğunu(işareti) olduğunu görmedim sadece aşırı milliyetçiler yapıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Arkadaşlar Gaziantep teknik direktörü zengada söyledi bunu sırbistanda herkes yapıo diye hatta partizanın yeni trasnferinin bilee böyle resmi varmış sitelerinde

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

tartışmak gereksiz bence...yok kezman tek yaptı iliç topluluk içinde yaptı.geçeceksiniz bunları beyler ben de galatasaraylıyım sonun a kadar ama kezmanın yaptığının aynısını iliç de yaptı toplu veya topsuz konu bu değil bosnalıları hedef alan çetnik işareti ve sırp milli takımının oyuncuları yaptı bunu...o an herkes yaptı diye mi yaptı,düşünceleri farklı mı bunu bilemeyiz ama bi gerçek var ki kezman ne kadar yaptıysa iliç de o kadar yapmış görüldüğü gibi...

ya bide olayın şu boyutu var araştırıyorum da hiç bir çetnikle ilgili sitede bu işaret yok ama sırbistan taraftar grupları vs. fotolarında hep bu işaret var... bu işaretin çetnikçilerin olduğu ne malum??? belkide sırplara özgü bir işaret...

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Arkadaşlar bu konuyla ilgili bir yazı buldum Sizle paylaşmak istedim

Bu selamı yapmayan Sırp yok gibi....

F.Bahçe'nin Mateja Kezman transferi, futbol kamuoyunun gündemine oyuncunun çeşitli maçlardan sonra yaptığı 'Sırp Zafer Selamı'yla oturdu.

Sırp milliyetçisi 'Çetnik' grubunu simgeleyen bu selamın yarattığı tartışmalar biteceğe benzemiyor. 'Kezman polemiği'nin bu denli yankı bulmasının sebebi ise yıldız oyuncunun yaptığı işaretin;

Türkiye'yle tarihsel, kültürel ve politik alanda yakınlığı bulunan Bosna Hersek'te yaşanan savaşla bağlantılı olması. Ancak bu işareti yapan tek Sırp sporcu Kezman değil... G.Saraylı İliç'in yanı sıra ülkemizde forma giymiş birçok basketbolcu da çeşitli maçların ardından aldıkları galibiyetleri 'Çetnik işareti'yle kutluyor.

İliç'in de tıpkı Kezman gibi Bosna galibiyetinden sonra Çetnik selamıverdiği fotoğraflar dün basına yansıdı. İliç'in fotoğrafını sitesine koyan ****.com, konuyu gündeme getiren Haşmet Babaoğlu'na, "1 yıldır Türkiye'de oynayan İliç için neden yorum yapmadın" diye seslendi.

1990'DA ORTALIK KARIŞMIŞTI
    Konu karmaşık ve sadece bizim başımızı ağrıtmıyor. İşte eski Yugoslavya'nın dağılmasına sayılı aylar kala yaşanan bir olay. Yıl: 1990. Yer: Buenos Aires. Yugoslavya, Dünya Basketbol Şampiyonası'nın finalinde Sovyetler Birliği'ni 92-75 mağlup ederek altın madalyaya ulaşır. Bu sırada ülke zaten kaynamaktadır. Bir taraftar sahaya Hırvat bayrağıyla girince Sırp yıldız Divac, bayrağı taraftarın elinden kapıp yere atar ve 'Çetnik işareti'yle tribünleri selamlar.Takımdaki Sırp kökenli oyuncular Divac'a katılınca diğer etnik gruplara mensup basketbolcular töreni terkeder. Zaten 1 yıl sonra Sırplar, Hırvatlar ve Boşnaklar arasında yaşanan kanlı savaş başlar. Bir dönem aynı ülke için ter döken sporcular birbirleriyle konuşmaz. Divac, bu olaylardan önce en yakın arkadaşı olan Hırvat Petrovic'in ölüm haberini ancak televizyondan öğrenir. Tek örnek bile, politik imgelerin spor sahalarına yansımasının doğurabileceği sonuçlar hakkında yeterince düşündürebiliyor. Kezman'la gündeme gelen İliç ve Sırp basketbolcularla zenginleşen 'Çetnik' gibi milliyetçi tartışmalar, 'Sporcuların, oynadıkları ülkenin hassasiyetlerine saygı göstermeleriyle' son bulacak.

Del Piero_10 Misafir

Daha öncede yazdım,o hareketin anlamı :Sırplar katliam sırasında müslüman esirlerinin yüzük ve serçe parmağını keserlerdi.

Yazdığınız yorumlarda biraz daha seviyeli ve terbiyeli olun

Quote Originally Posted by Del Piero_10

Daha öncede yazdım,o hareketin anlamı :Sırplar katliam sırasında müslüman esirlerinin yüzük ve serçe parmağını keserlerdi.
    fenerbahçelilerin bu durumunuda anlamıyorum...orada 200.000 insan katledildi...biraz düşünceli olalım ya fanatizmin gereği yok...iliç yada kezman yada başka bir sırp oyuncu kim yapmışsa...herneyse başka birşey daha söylemiyçem...

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri