1 ile 6 arası toplam 6 sonuç

Konu: Bu anlayışla nereye kadar?

S-B-Z Misafir

Question Bu anlayışla nereye kadar?

Ben konyalıyım ve fanatik derecede konyasporluyum.maçları genellikle trübünden seyretmek benim için ayrı bir zevk.çocukluğumdan bu yana sayısız
    maça gittim,halende gitmeye devam ediyorum.ama artık bazı şeylerin hiç değişmemesi bende büyük bir sıkıntıya yol açıyor.
    daha ben çocukken stadyumda hep hakemlere küfrediliyordu,şu an yine aynı.ben çocukken anadolu takımları ligde hep Cüneyt arkının filmlerinde sürekli dayak yiyen figüranlar gibiydi,şu an bakıyorum yine aynı.ben küçükken lige her sene anadolunun güzide kulüplerinden bir tanesi iyi başlar;ilerleyen haftalarda yavaş yavaş bi şekilde!aşağı sıralara doğru inerdi,şimdi yine aynı.bu yıl bakıyorum manisasporda sıra.lige çok iyi bir başlangıç yaptılar ama şunu çok iyi biliyorumki kısa bir süre sonra yine hakem hataları!olacak,yine cezalı oyuncular olacak!hakemin kötü yönetimi sebebiyle taraftarlar olay çıkartacak ama bunun ceremesini kulüp çekecek ve saha kapatma cezası gündeme gelecek.bunlar tahmin değil,geçmiş yıllarda edindiğim tecrübeler.
    dahasıda var.zaten elindeki kıt kaynaklarla transfer dahi yapamayan anadolu ekiplerinin yetiştirdiği,keşfettiği genç yetenekler büyük paralarla devre arasında transfer edilecek ve büyük takımlarımızın yedek kulübelerini süsleyecekler.böylelikle kendi hegemonyalarını sürdürmüş olacaklar.bu böyle nereye kadar gidecek?
    sürekli yabancı oyuncu sınırlaması gündemde ama bakıyorum zorunlu genç oyuncu oynatma gibi bir öneri nedense hiçbir takımımız,yada medyamız tarafından gündeme getirilmiyor.bu yıl keşfedilen ve forma şansı verilen genç yeteneklerimiz gerçekten harikalar yaratıyor.İşte GS ve Arda,işte Beşiktaş ve Burak,İşte Fenerbahçe ve Kerim.Anadoluda bu tip oyunculardan yığınla var.ama ne hikmetse elimizdeki yetenekleri görmezden gelip brezilyanın neredeyse 2.lig takımlarında,bulgaristanda,çek cumhuriyetinde vb. ülkelerde futbolcu avına çıkıyor hala bu zihniyet.
    Süper Lig'de şike varmı yokmu diye sorulan sorularda nedense hiçkimse çıkıpta kesinlikle böyle birşey yok diyemiyor.Çünkü Futboldaki rant başka bir alanda yok.Hakemler ve Hakemlik konusuna hiç girmiyorum bile.Çünkü içinden çıkamayacağımı biliyorum.
    Ben kendi adıma ARTIK YETER!!! diyorum ve temiz bir lig istiyorum.İçinde figüranların olmadığı,Aslanın kediye boğdurulmadığı,EL DEĞMEMİŞ TEMİZ BİR LİG İSTİYORUM.
    YAZAN:Ö.Fidan (şampiyon)

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Bence bu küfrün önüne gecilmesi cok zor cünkü 3 mac küfür eden seyircinin klübüne 250 milyar ceza veriliyor.Yılmaz Vural'ında acıkladıgı gibi amigolar bunu koz olarak kullanıyor yani bu sekilde gecilemez acıkcası nasıl gecilir bunla ilgili hiçbir fikrim yok cünkü 25 Bin kisiyi idare etmek kolay degil.Taraftar bilincinin yerlesmesi lazım buda bilmiyorum Türkiyede kac yılında olur.Maclara küfür dinlemeyemi,mac izlemeyemi gidiyoruz belli degil biri ordan kendi futbolcusuna küfür ediyor digeri yan hakeme ediyor bir baskası orta hakeme ediyor yazık bu insanlara o küfürleri duyuyorlar ve cok güçlerine gidiyordur fakat ellerinden gelen bir sey yok o hakeme ve futbolculara küfür edenler umarım bir gün aynı duruma düserler ve 25 Bin kisiden küfür yemek nasıl bir duyguymus tadarlar.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

malesef bende küfürün önüüne geçileceğini sanmıyorum. Malesef bu sadece Stadlarda olan bir mevzu değil. Halk olarak çok fazla küfür kullanıyoruz. öyle insanlar var ki her cümlesinde 3 tane küfür var. Önce toplum yapısının değişmesi lazım küfürün önlenmesi için.

Anadolu klüplerine gelirsek. Evet ne yazık ki hakeler 3 büyükler aleyhine çalamadıkları düdükleri anadolu klüplerine çok kolay çalıyorlar. Hakemlerin de bilinçli veya bilinçsiz 3 büyüklere torpil geçtiği bir gerçek.

Nesil
    2006

Küfür olayı eğitimsizlikten kaynaklanıyor eğer daha çocuklara küçük yaşlarda küfürün kötü olduğu çocukların anlayacağı bir şekilde öğretilseydi bu gün küfür olmazdı.

Anadolu takımlar her yıl böyle oluyor çünkü maddi gelirleri zayıf çünkü T.V Geliri eşit almıyorlar Avrupa arenalarında fazla boy gösteremiyorlar ve bu yüzden oyuncu alımlarında ve elindeki oyuncuyu tutmada zorlanıyorlar ama bunu V.Manisaspor gerçekleştirebilir ama bende senle aynı görüşteyim bir kaç hafta sonra işler bu günkü gibi gitmeyecek.

Bende genç oyuncu konusunda katılıyorum nedense Avrupa'nın çoğu klubunde gençler takımlarını götürüyor ve biz bunu kendi medyamız sayesinde öğreniyoruz ama bizim medyamız bunlar keşfederken bizim kendi evlatlarımızı keşfetmeyi veya gündeme getirmeyi nedense unutuyorlar.

Türk futboluda şuan çoğu kişinin durumu ortada isim vermek istemiyorum ama işin içinde mayfa olduğunu buradaki herkes bilir bazı kesimler bazı kesimlerinin başarılarını engelliyorlar çünkü kendi çıkarlarını düşündükleri için bundan en çok ise A.Klupleri etkileniyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

küfür olayının nedeni terbiyesizlik değil, toplumsal birikimimiz

ben üniveriste öğrencisi olduğum halde arkadaşlarım ve bazen ben bile konusurken ağzımızdan küfür çıkıyor. bu bizim toplumsal birikimimizin bir ürünü.

ayrıca anadolu kulüpleri ve oyuncuları hakkında yaptıgın yorumlara sonuna kadar katılıyorum.

ricardinho yılda 2.5 milyon euro alıyor. aynı takımdaki rıza şen'in aldıgı para'yı dile getirmek istemiyorum. aydın karabulut, yılmaz aydın... paf maçlarını izleyen varsa bu oyuncuların ne kadar kaliteli oldugunu görürler. ama bizim oyuncularımıza bakan yok.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

S-B-Z Misafir

küfür olayının sucunu tamamen eğitimsizliğe veya başka sebeplere yüklemeyede gerek yok bence.insanlar sevdikleri takım için zamandan ve paradan tasarruf ederek gittikleri maçlarda göz göregöre takımlarının haklarının yenmesini hazmedemiyorlar ve bence küfür bu yüzden önü alınamaz bir hale geliyor.
    bir maçı adeta katleden hakem ne hikmetse? bir hafta sonra çok önemli başka bir maçta görev alabiliyor.bu ülkede mutlu çelik gibi bir adamın yıllarca hakemlik adına silahşörlük yaptığına hepimiz şahit olduk.ve kimsede çıkıpta bu adamı kim hakem yaptı,yada bunun bir çaresine bakalım demedi.
    küçüklüümden Erman toroğlunun yönettiği bir konya-Bjk maçını hatırlarım.resmen maçı konyadan alıp,uyduruk iki penaltıyla Bjk'ye vermişti.ve bu adam çıkıp milyonlar karşısında şu an hakemleri eleştiriyor.hani derler ya "Dinime küfreden bari müslüman olsa" diye.tamda böyle bir durumdayız.

Mesaj Yetkileri