Öncelikle bu konu ile ilgili bir konu olduğunu biliyorum.(Tüm başlıkların bir arada toplandığı)Düşündüm ki burada yararını zararı tartışalım.Yep yeni bir konudan.
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde 6+2 kuralı çıkarıldı federasyon tarafından.Bu kuralın sezon başında neden çıkmadığı ve seçim arefesinde çıktığı açıkca belli ediyordu çıkma sebebini.Lakin tartışılmasını önerdiğim konu bu değil.
Geçen gün Ntv'de Uğur Meleke serbest bırakılması konusunda çok güzel şeyler ve dedi ve benimde aklıma yattı açıkcası.Uğur Meleke yabancı sınırı uygulamasının serbest bırakılması gerektiğini söylüyor.Bunun gerekçesi olarak diğer ülkelerle rekabet konusunda bu sınırlamanın bizim önümüzde engel olduğunu belirtiyor.Yabancı sınırın kaldırılmasının önündeki en büyük engel olan milli takımın zarar görmesi olayında ise;Eğer bizim yerli oyuncularımız takımlarında zaten yabancıları kesemiyorsa o zaman bizim uluslar arası arenada başarı elde etmemiz çok zor.Bu rekabete alışmaları gerekiyor dedi.Ayrıca bu serbest bırakma olayının ilk başlarda abartılabileceğini ekledi ama zamanla bunun düzene gireceğini belirtti.Böylece rekabet ortamının artacağına ve buna paralel olarakta kalitenin artacağını belirtti.Türk oyuncuların yabancılarla rekabete girmelerinden dolayu kendilerini daha çok geliştirebileceklerinden bahsetti.Böylece milli takımında daha iyi yerlere varabileceğinden bahsetti.Bence Euro 08'den sonra bu sistem getirilebilinir.Hatta serbest bıraklır ama bazı şartlarda konulabilinir çok kalitesiz isimlerin gelmemesi için.
Sizce bu sınır kaldırılmalı mı? Kaldırılırsa Türk futbolu için yararlı mı olur zararlı mı?.Evet arkadaşlar sizin bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum.Haydi arkadaşlar birazda Futbol konuşalım..![]()