1 ile 18 arası toplam 18 sonuç

Konu: Kingston(Faruk)Asker oluyor!

Default Kingston(Faruk)Asker oluyor!

Ankaraspor'un Gana asıllı Türk vatandaşı kalecisi Faruk Gürsoy (Richard Kingston), zamanında atılmayan adımlar nedeniyle asker kaçağı durumuna düştü.

Galatasaray'ın 17 Kasım 1996 yılında, teknik direktör Fatih Terim döneminde, denemek amacıyla 7 vatandaşıyla birlikte İstanbul'a getirdiği Ganalı file bekçisi Richard Kingston, yoklaması yaptırılmadığı için askerliğe çağırıldı.

Ankaraspor'un Gana asıllı Türk vatandaşı kalecisi Faruk Gürsoy, 1111 sayılı Askerlik Kanunu'ndaki, ''Türkiye'ye girdikleri tarihte 22 yaşını doldurmuş veya geldikleri memlekette askerlik yapmış oldukları anlaşılan, Türkiye Cumhuriyeti uyruğuna girmiş göçmenler asker edilmezler'' şeklindeki 10. maddenin 10. fıkrasına göre askerlikle yükümlü bulunuyor.

18 yaşında Galatasaray'ın altyapısına gelen ve çeşitli takımlarda forma giydikten sonra tekrar 30 Ocak 2004'te ilk takımı Galatasaray ile sözleşme imzalayan Faruk Gürsoy için, aynı yıl Milli Savunma Bakanlığı tarafından kulübüne askerliğe gönderilmesi için yazı yazıldı. Galatasaray ise bu gelişmenin ardından kararın reddedilmesi talebiyle askeri mahkemeye başvurdu, ancak olumsuz yanıt aldı.

15 Kasım 1998 yılında Türk vatandaşlığına geçen Faruk Gürsoy'un 2004 yılına kadar askerlikle ilgili hiçbir işleminin yapılmaması ve tecil hakkının kullanılmaması nedeniyle kaçak durumuna düştüğü belirtilirken, yoklama yaptırılması halinde deneyimli file bekçisinin 33 yaşına kadar askerliğini tecil ettirme hakkının olacağı kaydedildi.

-SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ-

Ankaraspor, 2005 yılında renklerine bağladığı Faruk Gürsoy'un sözleşmesini, askerlik görevi nedeniyle feshetti.

29 yaşındaki deneyimli kalecinin en kısa zamanda sağlık kontrolünden geçirileceği ve 15 ay sürecek askerlik görevine başlayacağı belirtildi.

Başkent ekibinde yedek kaleci olarak forma bekleyen Faruk Gürsoy, Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası'nda Gana Milli Takımı'nın kalesini korumuştu.

Faruk Gürsoy, ülkesinin (E) Grubu'nda ABD, Çek Cumhuriyeti ve İtalya, gruptan çıktıktan sonra da Brezilya ile yaptığı maçlarda 90 dakika forma giymiş, toplam 6 gol yemişti.

Kaynak : AA

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

asker gidecek geri gelecek

tek gitmesin yahu şöyle birilerini daha götürsün yanında

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

adam türk olduğuna bin pişman olmuştur.hem istediği başarıyı yakalayamadı hemde kaçak durumuna düştü

Nesil
    2006
    Yer
    Eski Açık

ne kotu birsey onun icin

Del Piero_10 Misafir

Ben onun yerinde olsaydım Tümer gitmeden gitmezdim.

çifte standart değilmi

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

eee adam gana milli takımınım formasını giyiyor ne askeri ben olsam gitmem ülkeden ayrılırım gitmem ne hayrını gördükü türkiye vatandaşlığına geçipde!!!!
    So what?
    Saike

SaçmaLık harbiden.ne askeRLiği şaşırmışLar iyice

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

askerliği bitince bakalım Türkiye ye tekrar dönücek mi ?

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Adam çok şaşırmıştır ya..
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2005
    Yer
    Belli bir yerim yok adımd

Saçmalık tek kelimeyle saçmalık.Türkler yeniçerilerden ne hayır görmüş ki bu adamdan göricek.Hem adama yazık hem Türk onuruna yazık buneya orası bize Mustafa Kemal'in emaneti eğer biz bu emanete sahip çıkamazsak yazıklar olsun.Adı üstünde Türk Ordusu.Bu orduda görev almak için bence tek ve kesin kural şu olmalıdır.Damarlarında ki asil kan.Din şu bu önemli değil ama Türk kanı taşması gerekir.Birde en fazla şuna uyuz oluyorum.Sen zamanında Tarkanı askere getirene kadar göbeğini çatlat geçen sene Tümerin askere gitmemek için çevirmediği dümen kalmasın ona birşey yapma sonra git böyle garipleri askere bir yanlış anlamadan askere çağır.Bu ülkede çifte standartın varlığını biliyodum ama artık bu belgelendi.Allah kahretsin...
    Bursasporlu Olmak Ayrıcalıktır...

Sözleşmesinin feshi hiç iyi olmadı ayıp oldu... Ankaraspor'u kınıyorum

Nesil
    2006

Türk askeri olmak herkese nasip olmaz. Böyle bir fırsat eline geçirmiş ve böylece Türklüğünü kanıtlayabilir.

Aurelio da askerlik yapacakmi bari?

Kingstona yazik olmus gercekten,tümer 33 yasina gelmis askere gitmiyor,kingstonun baska vatandasligi da bulunmasina ragmen askere gidiyor.Cifte standarta bak.

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

Quote Originally Posted by Batuhan Önder View Post
    Türk askeri olmak herkese nasip olmaz. Böyle bir fırsat eline geçirmiş ve böylece Türklüğünü kanıtlayabilir.
    Türklüğünü mü kanıtlayacak
    ==========
    Tümer'den önce askere giderse aklına şaşarım onun, tabii birde nobre ve aurelio diye birileri vardı onlarıda götürmek lazım onlarda kanıtlasınlar

aurelio fb cumhuriyeti emret komutanım

richard kingston gana emret komutanım

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

doğuya yollasalar giörse bi

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Adam diyo; Eğer 1 aylık olursa gider yaparım. Ama 15 ay olacaksa yapmam Gana'ya dönmeyi düşünüyorum.
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by tosunpasa View Post
    Adam diyo; Eğer 1 aylık olursa gider yaparım. Ama 15 ay olacaksa yapmam Gana'ya dönmeyi düşünüyorum.
    Haksız da değil hani

Mesaj Yetkileri