Sayfa 1 / 6 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 179 sonuç

Konu: Bir Çağrı Zorkol Kariyeri :)

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Default Bir Çağrı Zorkol Kariyeri :)

Herkese merhaba arkadaşlar;
    Çeşitli yabancı sitelerin forumlarında gezen arkadaşlar bilirler. Oradaki üyeler kariyerlerini an be an gün be gün aktarıyorlar. Ve gerçekten okuması çok da zevkli oluyor. Ben de neden biz de böyle birşey yapmayalım diyerekten oturdum Football Manager'ın başına ve yepyeni bir hikaye yepyeni bir oyun açtım kendime. Ve bu oyunu an be an gün be gün sizlerle paylaşacağım. Tabii ki fotoğraflarla ve istatistiklerle... Öncelikle kendime kolay gelsin diyip sizlere de iyi okumalar diliyorum. Umarım güzel bir yazı dizisi güzel bir hikaye, heyecanlı ve başarılı bir kariyer bizi bekliyordur. İşte hikaye başlıyor :
    ------------------------------------------------------------------------

23 Mart 1976 İstanbul doğumlu Çağrı Zorkol'un başlangıç kariyeri aslında uluslararası futbolculukla başlıyor. Çeşitli kulüplerde oynadıktan sonra ilerleyen yaşlarda sakatlığı yüzünden futboldan emekli oluyor. En son oynadığı kulüp Amerika Birleşik Devletleri'nde 1.Lig'de bulunan LA Galaxy ABD'de oynadığı dönemlerde üstün başarılarından dolayı amerikan vatandaşlığını da getirilen Çağrı Zorkol 18 Haziran Pazar saat:09.00'da Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat'tan gelen bir telefonla uyanıyor. Konuşma aynen şöyle:

Adnan: Selam Çağrı. Uyandırdım ?
    Çağrı: Yok hayır Adnan Bey. Uyanmıştım zaten. Egzersiz yapıyordum. Hayırdır bir sorun mu var ?
    Adnan: Olmaz mı Çağrıcığım olmaz mı? Yeni sezona başlıyoruz. Eric Gerets'in bu sezon takımı sırtlayabileceğine güvenmiyoruz. O yüzden seninle konuşmak istiyorum. Uçak da yerin ayrıltıldı. Bu akşam ilk uçakla hemen buraya gelmen gerekiyor. Gelebilirmisin ?
    Çağrı: Çok acilse gelirim tabii Adnan Bey. Yarın görüşürüz.
    Adnan: Görüşürüz Çağrı. Hoşçakal...

Konuşma bittiğinde kafamda binbir türlü düşünce vardı. Daha teknik direktörlük lisansım çıkmamıştı. Beni teknik direktör olarak takımın başına getirseler bile başarıyı nasıl yakalardım ? Nasıl bu kadar çok güvenebilirlerdi bana ? Daha bir sürü bir sürü soru. Ama içimde iyi birşeyler yapabileceğime dair hisler vardı. Hemen eşyalarımı topladım. Adnan Bey'in ayırttığı bileti terminalden aldım ve havaalanına gittim direk. Uçağa bindim ve İstanbul'daydım....

Vatan hasreti... İstanbul'un kokusunu özlemişim. Beni Adnan Sezgin ve Adnan Polat karşıladılar. Beyoğlu Hasnun Galip Sokaktaki kulüp binasına gittik. Özhan Bey'de oradaydı. Özhan Bey hiç vakit kaybetmeden direkt konuya girdi:

Özhan: Çağrı vakit kaybetmeden konuya girmek istiyorum. Sana durumu Adnan (Adnan Polat'ı göstererek) anlatmış. Ne düşünüyorsun bu konu hakkında. Sana şu anda sonsuz güvenimiz var. Biliyorum daha lisansın yok teknik direktör olarak ama bizler senin geçmiş kariyerini biliyoruz. O Yüzden sana inanıyoruz. Ne düşünüyorsun ?
    Çağrı: Valla Özhan Bey... Öncelikle bu çok güzel bir düşünce... Yani bana güvendiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Uçakta gelirken de çok düşündüm. İçimde başarılı olacağıma karşı çok büyük hisler var. Şu ana kadar hislerimde hiçbir zaman yanılmadım. Umarım bunda da yanılmam. O yüzden ben direk sözleşmeyi imzalamaya geldim buraya
    Özhan: Adnan getir bakiyim sözleşmeyi...
    Adnan Polat: Peki ağabey.
    Özhan: Çağrı sana büyük bir güven duyuyorum bunu biliyorsun. O yüzden sana bu yıl 4 Milyon £ transfer bütçesi veriyorum. Ayrıca takımın maaş bütçesi aylık 975.000£ olacak. Kontratına gelince Mayıs 2007 tarihine kadar ayda 28.000£ alacaksın. Olur mu?
    Çağrı: Peki Özhan Bey olur. Nereye imzalıyorum ?
    Özhan: İmzayı basın önünde atarsın artık Bu akşam bir yemek yeriz. Yarın da basın toplantısıyla sözleşmeyi imzalarsın. Hadi hayırlı olsun.
    Çağrı: Saolun Özhan Bey... Güveninizi boşa çıkarmayacağıma emin olabilirsiniz...

Konuşmamız bittikten sonra hemen Beyoğlu'ndan çıkıp Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gittim. Orada kalacaktım. Eşyalarımı yerleştirdim. O sırada kapı çaldı.

Kim mi geldi??? Hikayenin devamında... Az Sonra....

helal çok iyi gidiyor devamını bekliyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

güzel hikaye....

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

yanlız bu hikaye böyle sürerse ilk hazırlık macını görene kadar fm 2008 çıkar

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

güzel espriydi...
    haklısın biraz sadetle temasa geçsek......

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Gayrettepe

çok iyi gidiyorsun .... ama şu az sonraları biraz daha kısa tutsan heyecandan ölcez valla

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

süper olmuş valla iyi düşünmüşün çağrı ama ben içeri kimin geldiğini merak ettim şimdi

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

Hikayeye güzel başlamışsın.Devamını merakla bekliyoruz...
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

kesin hakan şükür gelmiştir kaptan ve yeni teknik direktörle tanışma geyigi için

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Default Hikayeye Devam...

Konuşmamız bittikten sonra hemen Beyoğlu'ndan çıkıp Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gittim. Orada kalacaktım. Eşyalarımı yerleştirdim. O sırada kapı çaldı.

Gelen Kraldı. Hakan Şükürdü. İlk başta gözlerime inanamamıştım. Ne çabuk almıştı haberi? Her zamanki beyefendiliğiyle yaşça benden büyük olmasına rağmen bile konuşmaya şöyle başlamıştı:

Kral: Hoşgeldiniz Hocam.
    Çağrı: Yapma Hakan. Hocam falan...

Bizim Hakan'la eskilere dayanan bir dostluğumuz vardır. Kendisini çok severim. O da beni çok sever. Takımda Hakan'la iyi olunca herkesle iyi olursunuz zaten. Bu takımın abisidir Hakan. Herkes ilk onunla konuşur. Sırlarını ona anlatır. Bu kadar beyefendi bu kadar ağabey özelliklerine sahip bir adam daha görmedim ben. Hemen sordu:

Kral: Ne zaman başlıyoruz ilk antrenmana ?
    Çağrı: Ben yarın (20 Haziran 2006) sözleşmeyi imzalayacağım. Hemen ondan sonra da size antreman programı hazırlanacak. Siz antremanları uygularken ben de o sırada kendi ekibi kuracağım. Ama Erdal ve Stumpf kalacaklar. Onlar bize lazım. Onlar şuanda ekipteki en profesyonel isimler çünkü. Onların profesyonelliğine ihtiyacımız var.
    Kral: Doğru düşünmüşsün. Benim yapmam gereken birşey var mı?
    Çağrı: Elbette var. Sen bu takımın ağabeyisin. Unutmaki bu çocuklar seni gerçekten çok seviyor. Takımı bir arada tutmanı ve bu çocukları kenetlendirmeni istiyorum. Çünkü başarıyı ancak ve ancak bu şekilde sağlarız.
    Kral: Tamam. Olmuş bil. Umarım iyi bir sezon geçirir yine ipi göğüsleriz. Benim şimdi çıkmam lazım. Antrenman programım var. Malum ayak baş parmağım hala kırık. Onunla ilgili antrenman yapıyorum.
    Çağrı: Peki Hakancığım. Görüşürüz yarın antrenmanda. Hoşçakal...

Akşam olmuştu. Özhan ve Adnan Beylerle yemek yedik. Daha sonra da ben tesislere döndüm. Çok yorucu bir gündü. Yastığa başımı koyar koymaz uyumuşum. Sabah kalktığımda Metin Oktay Tesisleri'nde bir medya ordusu vardı. Hepsi haberi almış basın toplantısını bekliyorlardı.

Basın toplantısı olmuş sözleşmeyi imzalamıştım. Toplantıda konuşmamı da yapmış bu sene takımımla birlikte kenetlenip ligde ve kupada şampiyonluğa Avrupa'da ise gidebildiğimiz en iyi yere gitmeyi hedeflediğimi söylemiştim. Bunu o kadar emin söylemiştim ki basın mensuplarının bile bir anda sesleri kesilmişti.

Toplantı bittikten sonra hemen antrenman ve dostluk maçı programlarını hazırladım.

Dostluk Maçları Programım :
    2 Temmuz : Eskişehirspor (D)
    5 Temmuz : B. Jerusalem (D)
    9 Temmuz : Aris (D)
    16 Temmuz : Winterthur (D)
    19 Temmuz : Luzern (D)
    22 Temmuz : Yverdon (D)

Bu maçlara ayrıyetten bir de sezon açılışı için bir maç eklenecekti. 9-16 Temmuz ya da 22-30 Temmuz tarihleri arasında düşünüyordum bu karşılaşmayı.
    Bu maçlar sonunda takımı iyice gözlemliyip antrenman performanslarına göre takımı belirleyecektim. Takım zaten birbirini çok iyi tanıdığı içinde bir sorun yaşamayacaktım. Oturmuş bir ekibe sahiptim. Birazdan antrenman programını sizlerle paylaşacağım...

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

nasıl bildim ama hakan oldugunu...

Çağrı harika gidiyorsun, gerçekten böyle daha gerçekçi ve okunası zevkli oluyor. Devamlını bekliyoruz..

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

çok güzel abi devamını bekliyoruz

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Hikaye güzel, devamını bekliyoruz..
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

abi milleti çatlattın görmemiş gibi sana bakıyoz hepimiz hadiii

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Kardeş süper gidiyor ama Abdurrahim Albayrak'ı da görmek isteriz. Abone oldum konuya, para vermem gerekiyor mu?

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Kariyerini bu şekilde anlatman çok eğlenceli olmuş devamını bekliyoruz...

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Default Antrenman Programları

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

hikaye devamını alsak abi öyle degilmi arkadaşlar meraktan öldük

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar bu hazır bir hikaye değil. Hem oyniip hem buraya mesaj yazıyorum. Artı bir de o sırada resimleri falan çekip onları ayarlıyorum. O yüzden biraz aksayabiliyor doğal olarak. Kusura bakmayın. Anca antrenman programlarını bitirdim yeni. Yavaş yavaş ilerliyoruz. Bu arada sölemeyi de unuttum. Onu da hemen belirteyim. Şuanda 6 lig açık haberiniz olsun. Ve veritabanı büyük. Ligler:

-İngiltere
    -İspanya
    -İtalya
    -Almanya
    -Fransa
    -Türkiye

Ve gördüğünüz gibi yazdığım hikayelerin hepsi uzun yazılar ve güzel esprili yazılar. O yüzden onları yazması da uzun sürüyor. Bu konuda anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

tabi ki abi nedemek sen devam et hem bizde hikaye okumuş oluyoz

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

walla çok güzel yazıyosun tebrikler abone ıoluyorum hep takip edcem

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

ol tabi konuda herkesin olmasını isteriz böylece keyifli bilgi paylaşımları yaparız

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

çağrı abi çok güzel bir fikir tebrik ediyorum seni yazılarını keyifle okudum devamınıda keyifle bekleyeceğim
    So what?
    Saike

begendim/super/enfes

abi mukemmel olmus okumasi cok zevkli gozumun onundee canlanio da super harika devamini beklioruzzzzzzzzzz

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Default Antrenör Araştırması ve Kadro

Artık herkes beni Galatasaray'ın Menajeri olarak biliyordu. İlk antrenmana da çıkmıştım. Taraftarlar büyük sevgi gösterilerinde bulunmuştu. Fakat antrenman esnasında Orhan, Okan ve Mehmet Topal'ın sakatlıklarını beni biraz sinirlendirdi. Çünkü kondisyonlarının iyi olmaları gerekiyordu. Onlar ise daha ilk antrenmanda sakatlanıp gözümden düşmüşlerdi sanki. Ama saktlıkları düzeldiğinde eğer dostluk maçı oynuyo olursak tabii ki şans verip performanslarını görmek istiyorum. Bunu onlara da söylediğimde hepsi teşekkür ettiler ve böyle birşeyin bir daha olmayacağını söylediler. Bende "inşallah" deyip hepsini yolladım

İlk antrenmandan sonra kararımı vermiştim. Antrenörler arkadaşlarım da benim gibi başarıya aç olmalıydılar ki başarıyı yakalayabilelim. Tam performansı sergileyebilmek için başarıya aç olmak gerektiğine inanırım her zaman. Bu düşüncemi takımıma da vermek için hareket geçmiştim. Bu işi başaracağımızı umuyordum.

İnternet girip araştırmamı yaparken MSN'den birden bir mesaj geldi:

İmparator: Tebrik ederim Çağrıcığım. Başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Şunu asla unutma teknik direktörler kaybetseler dahi umutlarını hiç bir zaman yitirmemelidirler. Bunun için İtalyanların ünlü bir sözü vardır : "Partene margeto olmaaaazki bonjorno picibesso." Yani burada demek istediği ne olursa olsun ümidini asla yitirmemen gerektiği Çağrıcığım. Tamam mı? Ben senin daima arkandayım. Eğer bir sorunun olursa aç sor. Bir telefon yakınındayım bunu asla unutma!!!
    Çağrı: Valla Fatih Hocam. Neler söyleyeceğim inanın bilemiyorum. Beni gerçekten çok onurlandırdınız bu mesajınızla. İçimdeki kazanma isteği emin olablirsiniz ki daha da arttı. Sizin de desteğinizle çok çok iyi yerlere geleceğiz. Sırtımız yere gelmez artık sağolun.

Fatih Hoca da böyle söyleyince. Aman Tanrım dedim içimden ?? Neler oluyor bu alemde ?? İnsanlar bana gerçekten güveniyor. Bu gazla hemen antrenör, gözlemci ve doktor aramaya yani kendi ekibimi kurmaya başladım. Britanya, Almanya, İspanya ve Türkiye'deki eşe dosta haber saldım. Dedim bakın böyle böyle... Bana benim gibi başarıya aç sağlam adamlar bulun. Önüme hemen bir liste geldi. O listedekilerle irtibata geçtim. İlk maçım 2 Temmuz'da olduğu için en azından o zamana kadar kendi ekibimi hazırlamam gerekiyordu.

Tarih 28 Haziran 2006'yı gösterdiğinde Galatasaray Spor Kulübü Personel Kadrosu hazırdı. Kendi alanında başarıya aç ve gerçekten çok iyi elemanları toplamıştık. Yavaş yavaş gelişme gösteriyorduk. İşte Personel Listesi :

Artık yavaş yavaş taktiğimi de hazırlamam gerekiyordu. Bu konuda ekibimle bir toplantı yaptık. Toplantı sonucunda takımı en iyi 4-1-3-2 taktiğiyle ofansif olarak oynatabileceğimize karar verdik. Bunu da zaten hazırlık maçlarında en iyi şekilde görecektik. Hazırlık maçlarından sonra da bir toplantıyla tam olarak Galatasaray Futbol Kulübü'nü anlatacaktık yönetime...

Yavaş yavaş herşey yerine oturuyor rayında gitmeye başlıyordu. İnsanlar bizden bomba transferler bekliyorlardı. Aslına bakarsanız verilen 4 milyon£ ile doğru konuşmak gerekirse hiçbirşey yapamazdınız. Ama gözlemcilerimi göndererek şuanda yıldız olmasalar bile gelecekte kesin yıldız olabilecek ucuz oyuncular bulabilirdim.

Ama ondan evvel kadromu dikkatle inceliyordum. Nerede ne eksik var hangi mevkilerde eksik var nereye alternatifler yapmalıyız onları inceliyordum. İşte incelediğim kadrom:

Defansın sağ tarafında sorun yaşayabilirdim. O yüzden buraya 1 yada 2 oyuncu alıp transferi sonlandırmam yeterli olacaktı. Hemen gözlemcilerimle konuştum ve onları araştırma yapmaları için gönderdim.

Aslında istediğim gibi bir oyuncu bulmuştum. Hem de çok yönlü olması ve bir de genç olması benim için büyük avantajdı. İşte keşfettiğim isim:

Öyle sanıyorum ki teklif kabul edilirse bir sorun yaşamayacaktım. Hemen soruşturmaya başladım. Şimdiyse Altay'dan teklif bekliyorum. Çok yorucu bir gündü. 2 gün sonra Eskişehir maçı var. Onun için yedek kadroyla çıkmayı düşünüyorum. Bakalım önümüzde daha neler olacak.. Bunu hep birlikte göreceğiz.

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

süpersin baba

cok matrak hikaye olmus ya

basarilarinin devamini beklerim :d

guzel gidiyorsun ama sankim daha iyi bir transfer yapabilirsin sag tarafa merakla takip ediyorum super super

Sayfa 1 / 6 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri