:''Kral F.C Parma'da''
:''Parma Avcı ile av'a hazır''
FC Parma bugün saat 13.00'da Ennio Tardini Stadı'nda adını dünya futbol tarihine altın harflerle yazdırmış Mehmet Ali Avcı ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak.
Ennio Tardini Stadı 13.00Guido Angiolini(FC Parma Başkanı): Değerli basın mensupları hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyor ve hoşgeldiniz diyorum.Bugün bizim için,Parma için çok önemli bir gün.Bugün yıllardır düşüş içinde olan klübümüz Parma'nın artık yeniden eski günlerine döneceğinin,tekrar şaşalı günlerin habercisidir.
Mehmet Ali Avcı: Başkan biraz abartmıyormusun?Tabi senin için bir sorun yok nasılsa başarısızsın klüp perişan başka alternatifin yok at bol keseden.Nasılsa kovulacak olan benim.Tühh be keşke sözleşmeye birde tazminat maddesi ekletseydim.
Guido Angiolini: Ihhh hocam anlamadım?
Mehmet Ali Avcı: Hava çok sıcak diyordum başkanım.
Guido Angiolini: Futbolculuğunda dünya futboluna adını altın harflerle yazdırmış olan çok büyük bir ismi takmımızın başına getirdiğimiz için çok mutluyuz.Eminim çoğu kişinin kafasında aynı soru işareti var.İlk kez klübümüzde teknik direktör olarak göreve alacağı için hepiniz şüpheli yaklaşıyorsunuz ama biz Mehmet Hocam'a sonuna kdr güveniyoruz.İsterseniz Mehmet Hoca'mı dinleyelim birazda...
Mehmet Ali Avcı: Teşekkür ederim başkanım.Başkanımında dediği gibi eminim çoğunuz şu an aynı soruyu soruyorsunuz kendinize acaba başarılı olacakmı.Ben kendime ve takımıma sonuna kadar güveniyorum ve başarılı olacağıma inanıyorum arkadaşlar.Yoksa burda ne işim var değilmi bu sıcakta.Evet arkadaşlar sorularınız varsa soruları alayım?
La Gazete Della Sport: Parma eski şaşalı günlerinden çok uzakta klübün durumu kritik.İlk teknik direktörlük deneyiminizi böyle bir takımda yapıcak olmak gözünüzü korkutmuyormu??
Mehmet Ali Avcı: Sonunu düşünen kahraman olamaz Abdülhey
La Gazette Della Sport:Efendim?
Mehmet Ali Avcı: (Ya bu İtalyanlar Polat Alemdar'ı da bilmiyorlar)Diyorum ki korkunun ecele faydası yok.Sonunu düşünen kahraman olamaz
La Gazette Della Sport:Sonunu düşünen derken yani bir hedefiniz yokmu?
Mehmet Ali Avcı:(Al işte ben ne diyorum bu ne diyor)Tam aksine çok büyük hedeflerimiz var.İlk hedefimizde Parma'yı eski günlerine geri döndürmek.Kendime ve takımıma sonuna kadar güveniyorum.Tabi bu 1-2 senede olacak şeyler değil.Zaman meselesi yani
La Gazette Della Sport:1-2 senede olmaz diyorsunuz ama zaten sizin 2 senelik sözleşmeniz var...
Mehmet Ali Avcı:Başarılı olursam yenilenir sözleşmenin süresi o kadar mühim değil.Zaten 2+2 yıllık sözleşmem var 2 yılı opsiyonlu.Başkanın bonkörlüğüne bağlı birazda kazancımıza zam yaparsa sözleşme imzalarım
La Gazette Della Sport: Yani sizin için önemli olan para?Para için burdasınız?
Mehmet Ali Avcı:Eee herhalde karın tokluğuna çalışacak değiliz.Evde çoluk çocuk para bekliyor.Ama tabi ki buraya başarılı olmak için geldim.
Tutto Sport: Klübün mali yapısı malum hangi mevkilere transfer yapıcaksınız??
Mehmet Ali Avcı:Yapınca görürsünüz.Zaten listemi yönetime sundum onlar şu an transfer çalışmalarını yürütüyor.İmkanlar dahilinde en iyisini almaya çalışacağız.
Başka soru yoksa takımla tanışmak için tesislere gideceğim
Tutto Sport: Başarılar...
Basın toplantısından sonra takımla tanışmak üzere tesislere gidecektik ama başkan yolda beni ekti metresiyle yemeği varmış oraya gitti.Şimdi anlaşıldı klübün mali yapısı neden bozuk.Bizim başkan çok çapkın çıktı.
2 gün sonra kamp için Avusturya'ya gittik.Kamp çok verimli geçmişti.Tabi gitmeden başkana tembih ettim transferleri bir an önce bitirin diye.O da merak etme hocam en kısa zamanda kampa katılcaklar demişti.Hiç inandırıcı gelmemişti ama başka çaremde yoktu.
Ama başkan ve yönetim beni şaşırtmıştı ve transferler arka arkaya geliyordu.Zaten listemdede belirttiğim gibi genç yetenekler üzerinde duruyorduk.Hatta başkan ''çoluk çocukla bu iş olmaz'' demiş bende ''metresinle gezeceğine git bi Arsenal maçı izlede oluyormu olmuyormu gör'' demiştim.
Mika Ääritalo
Genç Finlandiyalı özellikle istediğim bir oyuncuydu.Ucuza kapattık ilerde çok para kazandırcak bir oyuncu
Gabrile Torje
Hem sağ kanatta hemde forvett oynuyor olması ve çok genç olması tercih etmemizi sağladı.
Distel Zola
Gelecek vadeden bir oyuncu.En çok zorlayan bu oldu transferde. 975,000 $ saydık.
Baba Collins
Yeni Amokachi dediler bizde aldık bakalım hakikaten öylemi
Alessandro Potenza(Kiralık)
Hem sağ hemde sol bekte oynayabilmesi çok büyük avantaj
Benoit Costil(Kiralık)
Kalede sıkıntı yaşıyorduk ve bu sıkıntıyıda Costil ile çözmeyi denedik.Bakalım başarılı olacakmı...
İlk hazırlık maçımızı Mlada Boleslav ile oynadık.İlk yarı ezdik Boleslav'ı ama ikinci yarı tüm oyuncuları değiştirince düzen bozuldu ve maç berabere bitti.
İkinci hazırlık maçımızda Atletic Bilbao ile oynadık.Orta saha mücadelesi şeklinde geçti ve maç berabere bitti.
Artık hazırlık kampı bitmişti.Fenada geçmemişti aslında artık çalışmalarımıza İtalya'da devam edicektik.Kadromuda belirlemiştim.Bu sezon Parma 26 futbolcu ile mücadele edicekti.İşte o kadro ;
Vee artık beklenen gün gelmiş çatmıştı.Seria A başlıyordu.Medya tabi tahminlerini çoktan yapmış ve bize 12.sırayı layık görmüşlerdi.Bu bizi iyice hırslandırdı lige çok iyi başlayıp herkesi etkilemek istiyorduk.İlk maçımız Empoli deplasmanıydı:
Öne geçmemize rağmen üstünlüğümüzü koruyamadık ve malesef maç berabere bitti ama gelecek maçlar içinde bize ve taraftarımıza umut oldu.''Bu takımda iş var'' yorumunu yapmıştı ertesi gün gazeteler.
Sonrasında ise İtalya Kupası 3.Tur'unda Reggina ile oynadık.Erken bir golle öne geçtiler ama sevinemediler çünkü hemen cevap vermiştik.Sonrası ise bir kabus gibiydi.20.dk'da Falcone kırmızı kart gördü ve 24. dk'da 2.golü yedik.ilk yarı bu şekilde bitmişti.Devre arasında benden fırçayı yiyen oyuncularım öyle bir oyun oynadı ki 10 kişi ile adeta tek kale oynadık ve ancak 90'da bulduk golü.Uzatmalara sonrada penaltılara gitti maç.Oyuncularım çok efor sarfetmiş penaltı atacak takatları kalmamıştı.Ve sonuç hüsran...
İtalya Kupası'ndan elenince kendimizi tamamen lige verdik.Cagliari maçı bizim için çıkış maçı olabilirdi...
Cagliari maçıyla takımın kendine güveni gelmişti.Fiorentina maçına çok iyi hazırlanmıştık.Ama evdeki hesap çarşıya uymadı...Özellikle son 25 dk'da çok bastırmıştık ama golü bulamayınca kaybettik maçı.
Vee rövanş günü gelmişti.Bizi 3.Tur'da kupanın dışına iten Reggina ile bu sefer kendi sahamızda oynayacaktık.Çok hırslıydık ve en az 5 atmamız gereken maç malesef beceriksizlikten 2-0 bitti.
Artık seri galibiyetler alıp ligde iyi bir konuma gelmek istiyorduk o yüzden Catania maçı çok önemliydi.Malesef maçı 60 dk 10 kişi oynadık ve maç berabere bitti.
Catania beraberliğinden sonra bu kez kendi sahamızda ligin güçlü takımlarından Torino ile oynayacaktık ve Potenza cezalıydı.Onun yerine Zenoni ile başladık maça.Maç öncesi umutluyduk ama karşımızda öyle bir Torino çıktı tutabilene aşk olsun.Harika başladılar maça ama harika bitiremediler...
İşte ilk 6 hafta itibariyle Seria A'da puan durumu
![]()