NOT: Şu ana kadar kariyer yazan bütün menajerlerkendilerini Türk yapmışlardı. Bir farklılık olsun, ben de İtalyan yapayım.
AC Milan'da yıllardır kötü bir gidiş vardı. İşin sonuna kadar geliyor,sonda kaybediyorlardı. Geçen sene 2.likle bitmişti. Ancelotti'ye güven neredeyse sıfırlanmıştı artık. AC Milan Ancelotti'ye Haziran sonuna kadar dayandı. Tam 30 Haziran 2006 günü, AC Milan kulübü Carlo Ancelotti'nin görevine son verildiğini açıkladı. AC Milan kulübü yeni bir menajer aramaya başlamıştı. Ama yoktu. Kimse kendine güveni kalmamış bu takıma gelmek istemiyordu, TEK BİR KİŞİ HARİCİNDE!!! O da Franco Manningieri idi. Eski italyan sol kanat oyuncularından Franco Manningieri, jübilesini Milan'da yapmıştı. Taraftarlar ona tapıyordu, lakabı Manigi idi. Ama Juventus'ta da oynamıştı Manigi. Juve taraftarı Milan'ın onu sevmesinden hoşlanmıyordu. Nihayet beklenen açıklama, 1 Temmuz 2006 günü, San Siro Basın Toplantısı Salonu'ndan geldi.
Silvio Berlusconi, Adriano Galliani ve Franco Manningieri masaya oturdular ve soruları yanıtlamaya başladılar.
Berlusconi:Sorularınızı şimdi sorabilirsiniz.
Muhabir:Eski takımınıza dönmekten mutlu musunuz?
Manningieri:Tabii ki çok mutluyum. Milan benim yeni evim. Tabii evi dayayıp döşemek lazım.Takımı kökten değiştireceğim. Ancelotti'nin huzurevi gençlik kulübü olacak. Tüm yaşlılar ayaklarını denk alsınlar.
Muhabir:Çok iddialı konuştunuz. Maldini'yi satacak mısınız?
Manningieri:Onun Milan'da yeri...
Galliani:(sözü keserek)her zaman başımızın üstünde.
Manningieri:İsterseniz artık toplantıyı bitirelim.
Berlusconi:Toplantı bitmiştir. İyi günler.
Sonra sözleşmeyi imzaladık. Artık görevime başlayabilirdim.
İlk olarak kadrodan yaşlı adamları çıkartıp gençleri alacaktım. 20M$'ım vardı. Berlusconi'ye daha fazla transfer kaynağı için faks çektim. Ayrıca gelecek için iyi koçlar da almalıydım.
Milanello'ya doğru internetten oyuncu bakmaya yola koyuldum...