-
"Her zaman Türk hocadan yanayım"
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Tümer Metin, kişisel tercihinin her zaman Türk hocadan yana olduğunu söyledi.
Tümer, FourFourTwo dergisinin mayıs sayısında yer alan röportajında, Türk futbolcusunun duygusallığına dikkat çekerek, "Tercüman, aradaki o yoğunluğu sağlayamıyor diye düşünüyorum" dedi.
Tümer Metin, şunları kaydetti:
"Her zaman Türk hocadan yanayım. Gerets'in, Tigana'nın veya Zico'nun buldukları kredinin yüzde 5'i neden bir Giray Bulak'a, Yılmaz Vural'a, Güvenç Kurtar'a veya Hikmet Karaman'a verilmez, bunu halen anlayabilmiş değilim. Türk futbolcusu duygusal bir yapıya sahip. Yani sahaya çıkarken biraz 'pohpohlanmak' ister. Tercüman, aradaki o yoğunluğu sağlayamıyor diye düşünüyorum. Örneğin yabancı bir teknik direktör antrenman sırasında size hararetle kızabilir ama aradaki tercüman bunu çevirirken daha usturuplu söylemek zorunda kalıyor."
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e övgüler yağdıran Tümer Metin, "Fatih Terim sadece benim değil, dünyadaki her futbolcunun dilinden anlar" dedi.
Fenerbahçeli futbolcu, şunları kaydetti:
"Ben çok farklı bir adamım. Çalıştığım teknik direktörle sürekli iletişim halinde olmam lazım. Fatih hocayla yakaladığımız en büyük uyum da bu. Daha hiç tanışmamışken Danimarka maçıyla milli formayı teslim etti ve bugünlere geldik. Ben de bu süreç içerisinde kendisini mahcup etmediğimi düşünüyorum. Fatih hoca beni yeniden milli takıma çağırdığı zaman, 'Şartlar ne olursa olsun, benim yanımda olacaksın. Bazen 5 dakika oynayacaksın, bazen 90 dakika, bazen de kadroya giremeyip tribüne çıkacaksın. Ama kadromda hep olacaksın' demişti. Bu güveni aşılaması benim için çok önemliydi. Bırakın Türkiye'nin en büyük teknik direktörü olmasını, taktiksel anlamda dünyanın bir numaralı hocasıdır."
Kaynak : Anadolu Ajansı
-
İletişim konusunda sonuna kadar haklı bir Yılmaz Vural'ın futbolcusuna bağırması var cesaretlendirmesi var birde Zico'nun dedikleri var.
-
Yilmaz Vural a sans verilmeli BJK, Fener veya Galatasaray'da.
Ertugrul Saglam veya Bulent Korkmaz yerine oncelik Yilmaz Vural a verilmesi gerek, kendisi Almanayda yetistirilmis bi spor adami ve cok yararli olabilecegini dusunuyorum.
Mesaj Yetkileri