1 ile 2 arası toplam 2 sonuç

Konu: Bursa altyapısından İskoç altyapısına!

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Default Bursa altyapısından İskoç altyapısına!

Bursaspor altyapısında yetişen, ikinci ve üçüncü liglerde futbol oynayan Ercan Altıngül, evlendikten sonra yerleştiği İskoçya'da altyapı antrenörlüğü yapmaya başladı.

İnegölspor, Bozüyükspor, Erzurumspor, Mudanyaspor, Kütahyaspor ve Muğla Milasspor gibi takımlarda forma giyen Ercan Altıngül, Muğla'da tanışıp aşık olduğu Seonaid ile evlenerek İskoçya'ya yerleşti.

Glasgov kentine bağlı Airdrie kasabasında yaşayan Ercan Altıngül, bir gıda fabrikasında çalışırken bölgenin Motherwell FC takımından altyapı antrenörlüğü yapması için teklif aldı.

Bu teklifi, teorik bilgisini geliştirmek için kısa süreliğine geri çeviren Altıngül, altyapıyla ilgili gittiği 10 ayrı kursu başarıyla tamamladı. Amatör takımlarda antrenörlük yapabilmek için gerekli kursu da bitiren Ercan Altıngül, daha sonra Motherwell FC takımında miniklere futbol öğretmeye başladı.

Ercan Altıngül, İskoçya'da altyapı antrenörlüğünün gönüllülük esasına göre olduğunu, antrenörlerin kulüplerde para almadan görev yaptığını belirterek, ''İskoçya'da altyapı okullarının çalışmaları mesai saati sonrası 18.00'de başlar. Altyapı koordinatörü dışındaki tüm antrenörler başka işlerde çalışır, gönüllü olarak mesai saati sonrası çocuklara futbol eğitimi verirler'' dedi.

Altyapı için çalışmalarının devam ettiğini, teknik direktörlük kursuna da gideceğini dile getiren Ercan, bu arada İngiltere ve Avrupa'daki takımları ve futbolcuları çok yakından takip ettiğini, antrenörler, teknik direktörler ve menajerlerle yakın dostluklar kurduğunu bildirdi.

''Kendimi Türkiye'nin İskoçya'daki futbol temsilcisi olarak görüyorum'' diyen Altıngül, şunları söyledi:
    ''İngiltere, İskoçya, Galler ve İrlanda futbolunu zaten çok yakından takip ediyorum. Avrupa'daki futbolla da yakından ilgiliyim. Sık sık maç izlemek için Almanya, İtalya, İspanya ve Fransa'ya gidiyorum. Türk takımlarının, İngiltere, İskoçya veya buraya yakın ülkelerden yapmayı planladıkları transferlere gönüllü yardımcı olmaya hazırım. Zaten bir kaç kulüp benimle temasa geçmiş durumda. Onlara destek verdim.''

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

güzel bir olaymıs neredeen nereyeee..

Mesaj Yetkileri