zaten Türkiye de oynaması doğru olmaz
Nuri Şahin çok önemli bir noktaya işaret ediyor lütfen kaçırılmasın...
Türkiye'de genç futbolculara şans verilmiyor,bunun başlıca sebeplerini sayabiliriz ama ben bizzat yaşadığım için Nuri Şahin'in ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.
Misal ,X bir hoca takımın başına geliyor ve diyor ki;''Ben kendimi ve klübü niye riske atıyım,gençlerle oynarsam küme düşebilirim veya şampiyon olamam ama tecrübelilerle başarılı olabilirim,olamazsam da takım yaşlıydı diyebilirim'',işte bu mantalite yüzünden Türkiye futbolunda genç isimler artık çıkmıyor.Bırakın 3. lig'i amatör klüpler en düşük yaşı 24 olarak belirlemişler,24 ve üstünde(30+) bir takım kurup lige başlıyorlar ama Avrupa'da öyle mi?
Gençlere sonsuz güven yok kulüplerimizde, halbuki ısrarla oynatılmalı her türlü arkalarında durulmalı...
Oynadıkça gelişecekler ancak biz 3-4 maç yeterli görmedik mi silip atıyoruz; eh futbolumuz hali de meydanda...
Çok da doğru söylüyor Nuri, zamanında Türkiye'ye gelen birçok gelecek vaadeden futbolcu kayboldu gitti. Şimdi birçoğu ya takımlarında ilk 18 bile giremiyor, yada anadolunun mütevazi kulüplerinde top koşturuyor. Bide bu isimler milli formayı giymiş kişiler...
En basitinden kaleciler, örneğin Galatasaray kalesini bir türlü Türk'e emanet edemedi. Kerem oldukça kaliteli bir kalecei olduğu halde şans bulamayınca ayrılmak zorunda kaldı ve kayboldu gitti. Aykut ona keza, bir ara bu durumdan ne kadar rahatsız olduğunu söyleyip durdu ama sanırım sonradan susturdular çocuğu... Bir zafer, bir özgürcan, bir cafercan yok olup gidecekler....
Beşiktaş ve fenerde de durum farklı değil. Beşiktaşta oynayanların hemen hemen hepsi belli yaşın üzerinde, kalesi desen yıllardır tam anlamıyla Türk'e emanet edilmiyor. Fenerbahçe zaten yabancılarla doldurdu takımı, dünya karması gibi oynuyor maşşallah, oğulcan, semih, serhat, kemal arada kaynadı gitti...
<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
<a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive – l – <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>
__________________________________________________ _______________
Bu konuda En güzel örnek Berkanttir sanirim.Gelmeden önce hep gelecegin yildizi olarak gösterildi ama ülkemizde maalesef harcandi![]()
Berkant'ın altını çizmek gerek,çünkü Berkant kendine bakmayan bir futbolcu tipi,gece geç yatıp sabah idmana gelen bir futbolcuydu,kendine bakmazsan silinir gidersin,Berkant'a yeterince çok şans tanındı ama o kullanamadı..
Evet Berkant şansı kendi eliyle itti![]()
Berkant GS'deki kötü performansından sonra Beşiktaş'ta bile şans buldu, ona rağmen onu da kullanamadı, Berkant kendi geldi bulunduğu konuma...
Nuri bencede gelmesin.avrupa'da daha başarılı olur.
abi en iisini yapa bence dortmund da onun dahada pişmesi lazım tabii onun için en büyük şanslardan biri de van Marvijk ve Fatih terim dir bu iki isimde gençlerle çalışmayı çok sever zaten o yüzden nuri Bundesliganın en genç forma giyen oyuncusu zaten terim Marvijk e teşekkür bile etti
şu anda en iyisi orada oynaması Türkiye'de ne kazanabilirki
ya turkiye de oynayipta ne olcak avrupda kendini gelistirir ya
ben nuri olacam ne türkiye de oynar nede futbolu bırakıncaya kadar türkiye ye uğrarım biz türkler kendimizi kaybetmişiz bir iki tane dünyada tanınan var onlarıda kendimize çevirmeyelim
Aman nuri sen sen ol sakın türkiyeye gelme Burdan nuriye sesleniyorum geleceksen bile kendine kanıtla o zaman gel.ama unutmuşum burası türkiye burda kendini kanıtlasan bile seni her zaman kötülüyecekler.
nuri gelse bile galatasaray'da oynamalı diger takımlar alt yapı diye bir anlayıştan yoksun futbol oynuyorlar...ama biliyoruz ki bir sukur,bir korkmaz,bir belezoglu'nu kolay kolay yetiştirilemiyor... Yine de nuri nin buraya 20 yasından Önce gelmesi yanlış olabilir...
günlerdir bu başlığı tartışıyoruz türkiyede gençlere şans verilmiyor diye...E böyle bir ortamda da fb'nin yabancı kontenjanını artırmak istemesi ne kadar normnal sizzce?
yani türkide oynaması zor cünkü genclere fazla şans tanınmıyor ki avrupada kendini daha iyi geliştireceginden eminim inşallah onun için hayırlısı olur. kendisine basarılar