1 ile 7 arası toplam 7 sonuç

Konu: Şampiyon Boca

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Default Şampiyon Boca

Şampiyon Boca

Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olarak bilinen Libertadores Kupası'nda, mutlu sona ulaşan takım Arjantin temsilcisi Boca Juniors oldu. Libertadores Kupası final karşılaşması ikinci maçında, deplasmanda, Brezilya temsilcisi Gremio'ya konuk olan Boca Juniors, rakibini 2-0 yenerek altıncı kez kupanın sahibi oldu. İlk maçı da kendi sahasında 3-0 kazanan Boca Juniors, rakibine iki maçta da ezici bir üstünlük sağlarken, ikinci maçta iki gol birden atan Arjantinli futbolcu Juan Roman Riquelme karşılaşmaya damgasını vuran isimdi. Galatasaray'ın da transfer listesinde olduğu iddia edilen ve İspanyol Villarreal takımından Boca Juniors'a kiralık olarak gönderilen Riquelme, turnuva boyunca kaydettiği sekiz golle de kalitesini bir kez daha ispatladı.
    Karşılaşmanın en dikkat çekici noktalarından biri ise 85. dakikada yaşandı. 1999 yılındaki 'Copa Amerika'da Arjantin'in Kolombiya'yla yaptığı maçta tam üç penaltı atışını kaçırarak dünya futbol tarihine geçen Arjantinli Martin Palermo, Boca Juniors adına bu maçta da penaltı atışını gole çeviremedi. Martin Palermo'nun ismi bir başka Türk takımı Gençlerbirliği'yle anılıyor.
    Karşılaşmanın oynandığı Olympico Monumental Stadyumu'nun dolduran 45 bine yakın Gremio taraftarı maçtan sonra büyük bir şok yaşarken, Boca Juniors'lı oyuncuların sevinçleri ise görülmeye değerdi.
    Boca Juniors, elde ettiği bu zaferle Libertadores Kupası'nı en fazla kazanan takım olan Independiente'ye bir adım daha yaklaşmış oldu. Zira, Independiente'nin kupa tarihi boyunca yedi şampiyonluğu bulunuyor.

21.06.2007
    Kaynak : İHA

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

maçı izledim.sürpriz bır sonuç değil.ama maçtan sonra anladım ki riquelme gerçektende dünyanın en iyi 10 numarası.milli takıma geri dönmesi lazum.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Aynen ilk golü ne muhteşemdi yahu süper bir adam Riqelme

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Riquelme Juve tarzı büyük kulüplerde forma giymesi gereken bir isim ama kendini Arjantin'de mutlu hissediyor.Boca zaten 3-0 yenerek ilk maçta işi bitirmişti.
    So what?
    Saike

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

RiqueLme için aynen katıLıyorum.Yaşayan en iyi 10 numaraLardan ama nedense avrupa ona bir türLü yaramadı.Boca zaten o geLdikten sonra yükseLişe geçti ve kupayı da onun sayesinde aLdıLar.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bu arada maçın özetini seyrettim Gremio'nun şansız bir şekilde 2 topu direkten dönmüş gol olsa belki daha değişik bir sonuç çıkabilirdi ve Rike'nin golü de hakikaten süpermiş..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arjantindeki futbol hosuma gidiyor cok güzel mac olmus ...

Mesaj Yetkileri