Olympiakos, Argentinos Junior takımının forveti Leonel Horche Núñez’i renklerine bağladı.
Yunanistan şampiyonu 23 yaşındaki oyuncuya 2,5 milyon avro, kulübüne ise 2 milyona avro ödeyerek transferi gerçekleştirdi.
“Buraya transfer olduğum için çok mutluyum. Takımı şampiyonlar liginden tanıyorum ve taraftarlarından çok etkilendim,” dedi Núñez imza töreninde.
Arjantinli oyuncu Olympiacos’ un yeni sezon için ilk transferi oldu. Bu transfer için rakipleri AEK’yı saf dışı bırakan kulüp yeni teknik direktörü Ilia Ivic sayesinde oyuncuyu kadrosuna kattı.
Geçen yıl başarılı bir sezon geçiren Núñez 34 maçta 13 gol attı.
Bu arada Atletico Madrid’li kanat oyuncusu Luciano Galletti de Yunan kulübüne transfer olacağını açıkladı.
Oyuncu bir Yunan gazetesine verdiği demeçte, “Pazartesi iki taraf toplanacak ve transferim gerçekleşecek. Taraflar anlaşırsa geliyorum," dedi.
Olympiacos ayrıca bir başka Arjantin’li Fabricio Coloccini’yi de Deportivo’dan transfer etmek istiyor.
Ivic oyuncuyla 1,5 milyon avro’ya anlaştı ancak 5 milyon avroluk bonservis bedeli transferi zora sokuyor.