1 ile 23 arası toplam 23 sonuç

Konu: FM CPU'yu %100 kullanıyor

Default FM CPU'yu %100 kullanıyor

arkadaşlar sorun fmnin cpuyu %90 - %100 arası kullanması.böyle olunca bilgisayar kasılıyor.maçlar yavaşlıyor bir adamın özelliklerine bakmak istediğindegeç açılıyor.işletim sistemim p4 3.0 ram 512.bu sorun ilk başlarda yoktu sonradan çıktı.oyunu sildim bilgisayarıda formatladım yinede düzelmedi.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Bunun bir çözümü yok ne yazık ki. Bir yol dışında. Görüyorum ki aynı anda 5-6 program açıyorsun. Sadece FM'yi açarsan bu kadar kasmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bunun nedenleri bunlar olabiir;

1-)Fm açıkken kaç tane program açık olduğu önemli
    2-)Fm de kaç tane lig açtığın ve datebase in büyüklüğünün ne olduğu etkiliyor(Small,normal,large) oyunun hızını

resim yanlış olmuş normalde fm cpuyu %95 kullanıyor arada bir düzeliyor bu resim o ana denk gelmiş.fmnin yanında winamp açık olur başkada birşey açmıyorum.oyunda ise tek lig açık 2. ligi bile açmadım kasıyor diye databasede normal.ama gene bir sonuç alamadım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bilgisayarının özellikleri de çok önemli bir faktör bende çift çekirdek ve 2 gb ram var hiç söylediğin miktarda bir kasılma yaşamadım

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

inorax, senin bilgisayar anormal.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Wesley Sneijder View Post
    inorax, senin bilgisayar anormal.
    anormal ama hakkettik ben 256 ram 40 gb hdd eski bigisayarımlar 2 sene geçirdim oksde yaklaşık 465 puan yaptım okulda derece aldım diploma notum 5 okulda ne yapıldıysa varım sayıyım mi daha

neyse konu dağılıyor

benim bilgisayarda çift çekirdekli.dediğim gibi ilk başlarda yoktu böyle bir sorun daha sonra ortaya çıktı sırf o yüzden bilgisayarı formatladım ama ortadan kalkmadı.benim ekran kartım 9250 bi bakındım directx 9u desteklemiyormuş bendede dx9.0c var acaba ondanmı diye düşünüyorum??diğer oyunlara baktığımızda peste hiçbir kasma yok.bugun denemek için counter source yükledim ondada kasma oluyor.ya dxten yada donanımsal sorun yaşıyorum
    diye tahmin ettim.

Nesil
    2007
    Yer
    Bandırma

ekran karı 512 çift çekirdekli 1 gb ram fm manager açıkken yanlışlıkla warcrafta girdim. Bu oyunun grafikleri yüksek ve agır bir oyundur. Hiç warcraftta kasmadı. Fm kasma olsaydı warcrafta oynanmazdı.

bnde FM07 açık-MSN açık-TV açık pc de oyunda kasma felan yok... Hmde bunları 256ram ıntel pentium 4 2.4 ile yapıyom... Sende en iyisi sadece FM yi aç yanında program deneme bide öle dene...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

shadowen sistemini yazar mısın bi

p4 3.0 çift çekirdekli
    512 ddr ram
    radeon 9250 256mb

az önce kasayı açtım temizledim içini şuanda normal çalışıyor.inşallah böyle devam eder.saolun yorumlarınız için.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

sistemin kötü de değil ama arada kasılmış olabilir

eğer winamp veya media player gibi ses programlarını açarsan çok kasar ve oyunda 1 den fazla takım yonetirsen yada database yi çok büyük yaptıysan pc çok kasıyo bu sorun bende de war

Quote Originally Posted by shadowen View Post
    p4 3.0 çift çekirdekli
    512 ddr ram
    radeon 9250 256mb

az önce kasayı açtım temizledim içini şuanda normal çalışıyor.inşallah böyle devam eder.saolun yorumlarınız için.
    arkadaşım bu makineyle kasmaması gerek..internette dolaşırken sanırım Trojan virüs vb.. bişey bulaştırdın alete..netten ad-aware SE Personal ı indirip bi tarattır bilgisayarını..bi temizlesin sonra duzelebilir..ondada olmazsa başka programlar dene ..

Benim makina daha kötü. Ama bu kadar kullanmıyor.

Fikstür işlerken cpuyu 100% kullanması normal ben QX6800 işlemci ile test ettim cpuyu sömürüyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Ertuğrul benimki de öyle.

omer-faruk-14 Misafir

Quote Originally Posted by Fıratcan Alçınkaya View Post
    bnde FM07 açık-MSN açık-TV açık pc de oyunda kasma felan yok... Hmde bunları 256ram ıntel pentium 4 2.4 ile yapıyom... Sende en iyisi sadece FM yi aç yanında program deneme bide öle dene...
    Ben de aynısını yapıyorum. Sistem de hemen hemen aynı. Bu arada buraya Oğulcan abi bir el atsa, sorun kalmaz.

20. Default

ben 256 ram 40 gb ile harikalar yaratıyom burda........inanın 2029 senesine kadar oynadım..şimdi canım sıkıldı tekrardan başladım....ama ben sadece fm açıyordum bir tek diğer programları, virüs programını ve diğer etkileyecek programları kapatıyordum..masaüstündeki kısayolları bile silmiş durumdayım ve rahat rahat oynuyoırum......bunları den derim....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence CPU'nun tamamını kullanması son derece normal çünkü;hız ve performans gerektiren bir oyun.Herhangi bir grafik yok.Bunlardan alıp öbür tarafa veriyor.Öyle düşünün.
    FM Gazetesi

Bi kere winampı kapatman lazım. Daha az kasan bi program bul. Mesela ben JetAudio kullanıyorum. Ayrıca veritabanını büyük seçtiysen ve 6-7 lig açtıysan kaydettiğin oyun gitgide büyüyor. FM Save Game Cleaner kullan save dosyanı temizlettir. Gereksiz maç raporlarını filan siliyor ve %30-40 dosyayı küçültüyor.

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

Quote Originally Posted by inorax View Post
    anormal ama hakkettik ben 256 ram 40 gb hdd eski bigisayarımlar 2 sene geçirdim oksde yaklaşık 465 puan yaptım okulda derece aldım diploma notum 5 okulda ne yapıldıysa varım sayıyım mi daha

neyse konu dağılıyor
    bn 64mb ram 9gb hdd ile 7 sene geçirdim ne diyosun

Mesaj Yetkileri