Sonny Anderson Lyon’a gidiyor
Olypique Lyon’un yeni göreve gelen genel menajeri Claude Puel, Brezilyalı eski forvet Sonny Anderson’un Lyon’a antrenör olarak geleceğini açıkladı.
Milli formayla beş şampiyonluk yaşayan ve Brezilya formasını yüzlerce kez giyen Sonny Anderson kariyerinin sonuna kadar korkulan bir forvet olmayı başardı. Anderson, 19 yıllık kariyerinde 500den fazla lig maçında oynarken, 322 de gol attı.
Lyon’da oynadığı dönemde de başarılı olan Brezilyalı golcü, Lyon’un Fransız futboluna damgasını vurduğu yıllarda takımın değişilmezleri arasındaydı. Anderson, burada neredeyse 3 maçta 2 gol ortalamasına yaklaştı. Lyon genel menajeri Glaude Puel’in dün yaptığı açıklamaya göre Anderson, Lyon’daki başarılı günlerine hoca olarak devam edecek.
Brezilyalının kadrodaki oyunculara deneyimlerini aktarabileceğini düşünen Puel “A takımdaki ve alt yapıdaki atak oyuncularımızla çalışmak gibi bir görevi olacak” diyerek Anderson’un görevini de açıkladı.
Bu arada, Anderson da Lyon’a geri döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek “Olympique Lyon’a geri dönmeyi çok istiyordum. Antremanları Claude ile konuşacağım. Benim için yeni bir görev” diye konuştu.