Oyun stilini Gerrard'a benzettiğim oyuncudur. Birkaç yıl sonra Avrupa'nın sayılı ön liberolarından biri olacaktır kuşkusuz.
Oyun stilini Gerrard'a benzettiğim oyuncudur. Birkaç yıl sonra Avrupa'nın sayılı ön liberolarından biri olacaktır kuşkusuz.
Mehmet topal Gerçek mevkisi stoperdir..Top teknigi ve topu iyi kullandıgı için,Galatasaray'a gelince önlibero oldu.Fenerbahçe maçında Song çıkınca topal servet'in yanına geçti..Kalli zaman zaman stoper'ler arasına sokuyor..Topal ligde en fazla top çalan oyuncu..Top çalma ortalaması 61..Topal'ı takip eden takımlar varmış..Seneye Linderoth'un oynaması zor gibi..
Su anda Türkiyenin en iyi ön liberosu bence.Mücadelesi,top kapmasi,sutlari üst seviyede.Teknik bir futbolcudur ayrica.Galatasaray´in büyük kazanci,ilerleyen senelerde Avrupanin en önemli isimleri arasina girecektir kuskusuz.
Evet bencede müthişbir futbolcu ...İnamoto onu kapamıstı.Neyi kaçırıyorduk az kalsın
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Yok abi o kadarda değil.Ama hakikatten iyi futbolcu stil olarak p.vieraya benziyor izleyenler bilirler özelikle top kapması bir kaç haftadır sakat sakat oynuyor ama yinede gayet iyi son maçta orta sahada yalnız kaldı biraz ama yinede takımın iyilerindendi.Yaşı genç ekstra çalışmada yapıyormuş eksikleri için kendi açıkladı..Tek eksiği tecrübe oda zamanla...
Türk futboluna GS'nin kazandırdığı bir genç daha; son dönermlerde çok iyi çıkış gösterdi böyle giderse linderothu oynatmadan satacağız galiba![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Mehmet Topal GS TV’ye Konuştu
Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Mehmet Topal ‘’Aslanlar Konuşuyor’’ programına katılarak GS TV’ye açıklamalarda bulundu
“Şampiyonluğu hak ettik”
Mehmet Topal kazanılan şampiyonlukla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Öncelikle haklı bir şampiyonluk elde ettiğimizi düşünüyorum. Sizin de bildiğiniz gibi sezon başından bu yana çok ciddi zorluklar çektik; 6 maç seyircisiz oynama cezası olsun, 6 hafta kala hocamızın istifa etmesi olsun… Ama biz bu engellerin hepsini aştık ve hak ettiğimiz sevinci yaşıyoruz. Şampiyonluktaki en büyük faktörler; biz öncelikle bir takım olmayı başardık. Her takımda illaki hatalar olur ama biz birbirimizin hatalarını görmek yerine birbirimizin açığını kapatmaya çalıştık. Kısacası takım olmayı başarabilmek en büyük faktör diyebiliriz. Basında çıkan haberler beni olumsuz yönde asla etkilemedi, arkadaşlarımı etkilediğini de sanmıyorum. Hocamız bize aniden istifa ettiğini açıkladığında biz şok olmuştuk ama sonuç itibariyle biz profesyonel oyuncularız ve bu zorlukları aşarak şampiyon olmayı başardık; bu da bize apayrı bir haz verdi.”
Ligdeki en kritik maçlarının kendileri için Gençlerbirliği ve Ankaraspor karşılaşmaları olduğunu söyleyen Mehmet Topal, Ankaraspor – Fenerbahçe maçından sonra ise her şeyin kendi lehlerine döndüğünü belirtti: “Ankaraspor - Fenerbahçe maçını Barış’la birlikte arkadaşımızın dükkanında izliyorduk. Fenerbahçe 2-1 öndeyken Kezman topun başına geldiğinde herkese “penaltıyı atamayacak ve maç 2-2 bitecek’’ demiştim, içime doğmuştu. Barış bana katılmamıştı “hiç sanmıyorum, 2-1 önde Fenerbahçe ve penaltı kullanacak bence kazanırlar” demişti. Penaltı kaçtıktan sonra 2-2 olunca oradaki bütün arkadaşlarım sevinçten benim üzerime atladılar. O anda işler lehimize gelişmeye başladı, rakibimiz puan kaybetti ve bizimle aynı puana geldi. Fenerbahçe’yi yendiğimiz takdirde lider olabilme imkanına sahip olduk.”
Mehmet Topal, Cevat Güler’in kendisine çok büyük katkı sağladığını ifade ederek “Bence Galatasaray’a ilk transfer olduğum dönemde performansım gayet iyiydi ancak daha sonra birkaç şampiyonlar ligi maçından sonra hocam beni yedek kulübesine oturttu. Sezon sonuna doğru tekrar forma giyme şansı elde ettim ancak bu kez de Ümit milli takım kampında sakatlandım. Sezon başında %50’yle çalışabiliyordum ve 6 hafta kadar forma şansı bulamadım. Bu dönemde Cevat Güler’in bana çok katkısı oldu, benimle yakından ilgilendi ve bana özel programlar hazırladı. Kadroya giremediğim o periyotta aslında sakatlığımı atlatma imkanına sahip oldum; bu açıdan bakacak olursak belki de hayırlısı böyle oldu benim için.
Cevat hocamız bu dönemde bana hep destek oldu, beni çok iyi çalıştırdı ve her zaman için oynamam gerektiğini söylüyordu. Tobias şanssız bir sakatlık geçirdi; Allah kimseye böyle bir sakatlık vermesin, bundan sonra forma şansı buldum ve başta ailemin de desteğiyle benden beklentileri karşılamaya başladım” diye konuştu.
“Patrick Vieria’yı örnek alıyorum”
Ayhan Akman ve Tobias Linderoth’un yokluğunda sakat olduğu halde forma giydiğini belirten Mehmet Topal, “Ayhan ağabey ve Tobias sakatlanınca benim alternatifim yoktu, o dönemde birçok kişi çok fedakarlıklar yapmak zorunda kaldık. 4-5 hafta iğneyle, ağrılarla oynamak zorunda kaldım. Takımın bana ihtiyacı vardı ve ben de bu durumun farkındaydım ama Allah korusun iğneyle oynadığımız için daha büyük sakatlık yaşama ihtimalimiz vardı ve dikkatli olmalıydık. Sonuçta bir sakatlık yaşamadık, biz burada her zaman için doğru ve dürüst bir şekilde çalıştık. Bu iyi niyetin karşılığında herhangi bir sakatlık yaşamadığımızı düşünüyorum. Oynayamadığım dönemde takımdaki ağabeylerim bana hep oynamam gerektiğini söyleyerek büyük destek verdiler. Ümit, Hakan ve Hasan ağabeylerim özellikle çok fazla destek verdiler bana; onlara da bir kez daha teşekkür ediyorum destekleri için” diye konuştu.
Futbolcu her zaman için oynamak istediğini ve oynamadığı zaman üzüntü yaşadığını belirten Mehmet Topal, oynamadığım zamanlarda çok üzüldüğünü ifade etti: “Çevreme yansıtmasam da zaman zaman ağladığım geceler oldu ama ben buralara çalışarak geldim ve sonunda çalışmamın karşılığını alacağımı biliyordum. Nitekim bu şu anda gerçekleşiyor.”
Mehmet Topal, kazanılan bu başarıda Feldkamp’ın ve Özhan Canaydın’ın katkılarının unutulmaması gerektiğini söyledi: “Feldkamp hocamızın başımızda olduğu zamanlarda takım üzerinde olumlu yönde ciddi bir etkisi vardı; sonuçta kendisi de bu takımın kurulmasında büyük pay sahibi olan kişi. Hasta olduğu dönemlerde başımızda olamadığı dönemlerde konsantrasyon eksikliği yaşamış olabiliriz. Bence Özhan Başkanımız ve Feldkamp’ın da şampiyonluktaki paylarını unutmamalıyız; yeniden yapılanmada çok büyük paya sahip olan kişiler. Onların da bu şampiyonlukta büyük hakkı var.”
Küçüklüğünden beri beğenerek izlediği iki futbolcunun Patrick Vieria ve Zinedine Zidane olduğunu söyleyen Mehmet Topal, Vieria’la oyun anlayışı ve uzun bacakları nedeniyle benzetildiğini, kendisinin de Vieria’yı örnek aldığını sözlerine ekledi.
Avrupa’nın en büyük kulüplerinden birinde forma giyiyorum”
Fenerbahçe ile oynanan 3 maçta Alex’i kontrol ettiğini söyleyen Mehmet Topal, “Fenerbahçe’yle oynanan ve benim görev aldığım 3 maçta hocalarımız benden Alex’i durdurup, topun bizde olduğu anlarda takımı atağa kaldırmamı istediler. Ben de elimden geleni yaptım ve Alex’i kontrol ederken hiç zorlanmadım” dedi.
Futbol hayatındaki geleceği ile ilgili olaraksa Mehmet Topal şunları kaydetti: “Ben Avrupa’nın en büyük kulüplerinden birinde forma giyiyorum ama tabiî ki her futbolcu gibi benim de bir Avrupa’da oynama hayalim var. Tüm menajer ve antrenörlerin gözü Euro 2008’de olacak. Sonuçta burası bir vitrin ve biz de görev alıp, iyi performans ortaya koyarsak bu kişilerin dikkatini çekebiliriz. Ben İspanya ve İngiltere liglerini çok seviyorum ve Avrupa’da oynamak istiyorum. İyi bir teklif gelirse ve camiamız da izin verirse transfer olmak isterim ama kulübüm bana 10 yıl burada kalacaksın derse de terimin son damlasına kadar sarı kırmızılı forma için aslanlar gibi savaşırım.”
Mehmet Topal son olarak, “Çok zor bir meslek yaptığımız için dinlenmeye ihtiyacımız var ve ben de genelde antrenmanlardan sonra en az 2-3 saat dinlenirim. Kalan vaktimde ailemle vakit geçiririm, onlarla yemeğe çıkarım ve sinemaya giderim.
Henüz bir arada oynama imkanı bulamadık ama gerek hocalarımız, gerekse çevremizdeki insanlar önümüzdeki sezon Ayhan-Linderoth-Mehmet Topal üçlüsüyle Galatasaray’ın çok güçlü bir orta sahaya kavuşacağını söylüyorlar, ben de onlarla bir arada oynamanın hayalini kuruyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
turkıyenın yenı tugayı olucak allah ızın verırse oyunu bıraz daha ıyı okursa
Türkiye'nin en iyi 2 ön liberosundan birisidir kendisi. Daha da iyi olacak ve onu en yükseklerde göreceğiz zamanla.
Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.
Geldiğinden beri çok şeyler beklediğim bir oyuncu.. İnşallah kendini geliştirirde daha iyi yerlerde görürüz..
Terimin GS'ye önerdiği "seneye milli takımda kesin oynar" dediği ve GS nin 2 milyon Euro gibi bir fiyata aldığı söylenen oyuncu.
sakinLigi iLe fizik gücü hoşuma gidiyor geLecegi parLak
Genç Türk oyunculara şans verildiğinde neler yapabildiklerini gösterdi keşke bu sezon gitseydi Avrupa'ya
transfer Listemizde oLan bir futboLcu.GeLecek sene mutLaka kadromuza katacağız.CarLey yaşLandı artık.Mehmet iLe iLk dörde gireceğiz geLecek sezon !
Fiziğini güçlendirirse Vieira olur..Gerçekten çok başarılı bir oyuncu sakatlık vs. çıkmazsa geleceği parlak.
ilginç bir not vermek istiyorum.M.Topal Galatasaray'a gelmeden 2 sene önce Boluspor kulübüne iki oyuncu önerildi biri mehmet topal diğeride hüseyin(soyadı aklıma gelmedi).Mehmet Topal'ın genç oldugu gerekçesiyle diğer oyuncunun alınmasına ve M.Topal'ında 2-3 sene sonra yani yaşı biraz daha olgunlaştıktan sonra tekrar izlenmesi ve alınacaksa o zaman alınmasına karar verildi.2 sene sonra sonuç Mehmet Topal Galatasaray'da...!
Bizim Türk takımları zaten genç diye kimseyi almıyorla sonra yıldızlar ellerinden kaçıyor sonra vah vah diyorlar![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Kaka'yı GaziAntepspor'un beğenmeyip yollaması gibi.
Last edited by Deniz : 25.Kasım.2008 at 20:32
Mehmet Topal (d. 3 Mart 1986, Malatya) Türk orta saha oyuncusu.
Futbola 1999'da Malatya Belediyespor altyapısında başlamış, 2002-2003 sezonunda Çanakkalespor'a transfer olmuştur.
2006/2007 sezonu yaz transfer döneminin son günü Çanakkalespor'dan Galatasaray'a transfer olmuştur.Mehmet, Ümit Milli Takım'ın kaptanlığını yapmaktadır.
2007-2008 sezonunun başında Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Feldkamp onu sağ bek olarak oynatmayı düşünse de sezonun başlamasıyla beraber, ortasahada defansif ortasaha olarak oynatmaktadır.Türkiye-İsveç hazırlık maçında ilk kez A milli takımda formasını giymiştir.Uzun ince bacakları olduğu ve iyi top kaptığı için örümcek lakabını almıştır.Gelecek vaadeden oyuncular arasındadır.Oyun stili patrick veira anımsatmaktadır.
Künye:
Forma No : 14
Mevki : Orta Saha
Doğum Tarihi : 1986-03-03
Doğum Yeri : Malatya
Geldiği Takım : Ç. Dardenelspor
Geldiği Yıl : 2006
Boyu : 187 cm
Kilosu : 76 kg
Uyruğu : T.C.
could be next p.vieria..
Türkiyenin şuan en iyi ön liberosu..
1 Milyon Euro'ya alınınca kim bu adam demişti herkes..Ersun Yanal'ın Manisa'ya almak istediği futbolculardandı ancak Galatasaray daha istekli davrandı ve Topal'ı aldı..
Türkiyenin en iyi ön liberosu bence de.Vieria´ya inanilmaz benziyor oyun stili.InsAllah kendisini daha cok gelistirir Dünya capinda bir futbolcu olur.
Türkiye'deki en iyi ön libero olduğuna inanmıyorum. Bence en iyi 2.Ön libero. Mehmet'den önce Ondan daha tecrübeli Mehmet Aurelio gelir.
Ama Mehmet'inde hakkını vermek lazım. Vieria'ya benzetiyorum. Avrupada biraz zor olsada ilerde Türkiye'de adından sık sık bahsedilecek oyunculardan bir tanesi.
Ben Topal'a kötü demedim. Aurelio'nun oynadığı futbol ortada Avrupa Kluplerinin Listesinde buna itiraz edecek yok sanırım. Türkiye'nin en iyi ön liberosu bence. Ardından Topal gelir.
Konuyu saptırmayalım istersen arkadaşım.
Topal beğendiğim bir orta saha. Eğer kendine iyi bakarsa. Formunu korursa. Allah korusun ciddi bir sakatlık falan geçirmez ise 2-3 sene sonra Türkiye'nin en iyi ön liberosu olacaktır.
Aurelio'la kıyaslanmaya başlanmış bile
Mehmet Topal Fenerbahçe maçları hariç üst düzey bir maçta oynamadı.UEFA kupasında çok da etkili değildi.
Aurelio'nun Ş.L. maçlarında ki performansı ortada.
Hemen Aurelio'yu kestirip atmışsınız![]()