Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın Avrupa Kupalarında dezavantaj yaşandığığ gerekçesiyle Türkiye Liglerindeki yabancı sınırlamasının kalkması konusunda düşünceleriniz bekliyoruz.
Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın Avrupa Kupalarında dezavantaj yaşandığığ gerekçesiyle Türkiye Liglerindeki yabancı sınırlamasının kalkması konusunda düşünceleriniz bekliyoruz.
şimdi bu olaya evet olursa nolur hayır olmazsa nolur diye bakalım!..
Evet kaldırılsın. Bir sürü neolduğu belirsiz yabancı oyuncu ülkemize gelsin. Tamam bir kaç kulübümüz kaliteli isimleri getiriyor ama gerisi fasa fiso!. Bunun yanında sadece yabancı olduğu için kadroda şans bulacak ve kendisinden daha kaliteli Türk oyuncular yedek bekleyecek veya kadroya giremeyecekler. Türk oyuncuların ücretleride düşecek haliye. Bu bize Avrupada başarı getirir mi ? Orasını görüp beklemek lazım
Hayır kaldırılmasın hatta azaltılsın! Böyle olursada Türk oyuncuların şansı daha fazla olacak ama bonservisleri yüksek olacak. Gelen yabancılar yine çok iyi seçilip alınması gerekecek. Avrupada başarı gelirmi gelmezmi hayır pek birşey değişmeyecek yaklaşık 3 yıldır doğru dürüst başarı getirmeyen Türk kulüplerinde değişim olmayacak..
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
kalkmasın!aziz istedi diye yıllardır süregelen mantalite değişemez!
Bence zaten yıllardır süren mantalite yanlış..
Yapacakları şey çok basit aslında...Almanya ingiltere vb. ülkeleri örnek alacaklar ve "gelecek yabancıların milli takıma 1 defa bile olsa seçilmiş olma" şartını getirecekler..tabi bu avrupa dışındaki oyuncular için..avrupa içinde serbest olucak...
Ya da serbest bırakılmicak, yabancı sayısı 8 e yükseltilecek ve bunların en az 7si ilk 11 de oynayabilecek..
Ama en azından yabancı kontenjanı 6 da bile kalsa, AB oyuncularının mutlaka Türk statüsünde oynaması lazım..
Aksi takdirde UEFA ve SUPER KUPA bi daha hayal...(1 kez getiren GS'ye teşekkür çünkü bi daha hiç bi türk göremeyebilir)
Belllki kupa bi daha gelebilir ama o da önceki gibi kalıcı olmaz...
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
Vieri cok guzel yaklasmıs konuya. Bu konu oyle sınırlama kaldırılsın demekle olmaz. Sakıncaları da var, faydalarıda. Ama Türk futbolunu geriletirmi iste bu muamma...
Bu arada ben sınırın kalkmasının yada genişletilmesinin milli takımı etkilemeyeceğini düşünüyorum..iyi olan türk futbolcu zaten yabancının önünü keser..
ayrıca avrupa ülkelerinin milli takımları buna örnek..
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
Bu konuda bazıları kalksın diyor bazıları kalkamsın diyor ama kalksın diyenlerin bence oturup düşünmesi lazım hadi kalktı diyelim .her yer yabancı futbolcu oldu.ee bizim türklerde haliyle yedek bekleyecek o zaman türk futbolu bence olabildigince geriye gidecek niye:cok basit o zaman bizim milli takım azerbaycanın milli kamandarasından farkı kalmayacak futbolcu yetişmeycek . avrupada durum farklı onlarda ingiliz ispanyaya ispanyol ise bir başka ülkeye gidiyor biz bir şartla bunu kabul edebiliriz bizim türk futbolcusuda onlar gibi avrupanın degişik ülkelerinde oynatılmak şartı ile kabul edilebilir.
Vieri, çok güzel anlatmış olayı, tebrikler!! Kaldırılmasın diyorum!!
Tolga soruyu biraz düzenle, evet desem de, hayır desem de farklı anlamlar geliyor. Sadece; 'Yabancı sınırı kalksın mı?' diye sorarsan daha anlamlı olabilir dostum.
Yorumuma gelirsek de YABANCI HAKKINI SERBEST BIRAKIRSAK TÜRK FUTBOLUNA İHANET ederiz. Ne zaman Türk futbolcusu AB ülklerinde yabancı sayılmaz, o zaman sen gelip ülkende yabancıyı belli kriterler kouaraktan serbest bırakabilirsin. Avrupa'da ki ülkeler bizimkileri yabancı saysın, biz gidip yerli sayalım. E bizim oyuncumuz nerede oynayacak?
Türk futbolu Fenerbahçenin gram umrunda değil, sadece kişiselbakıyorlar olaya onlar.
artık külüpler birligide yabancı sınırlaması kalksın diyorsa eh arık ne olacak düşünün
fazla yoruma gerek yok
kalkması saçmalık olur.
Kalkması Türk futbolu için katliam olur..
Zaten yabancıya rağbet var ülkede, bi de yabancı sınırı kaldırırlırsa halimizi düşünmek bile istemiyorum...
Türk futbolcusu hiç bir şekilde kendisine yer bulamaz, bence federasyon kesinlike bu kuraldan taviz vermemeli...
Türkiye'nin futbol konusunda iyi yaptığını düşündüğüm sayılı işlerden biri bu...
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yabancı kısıtlamasının yeniden kaldırılmasına ilişkin sözlerinin ardından, tartışmaya Anadolu kulüpleri de dahil oldu.
FBTV'de yayınlanan Gündem programında futbolda yabancı kontenjanı tartışması geniş bir şekilde ele alındı. Programa katılan kulüp başkanları ve yöneticilerin büyük çoğunluğu kısıtlamanın kaldırılması yönünde görüş belirtirken, bazı kulüpler ise mevcut uygulamanın sürdürülmesinden yana tavır koydu. Diyarbakırspor ise 6 yabancının bile çok olduğunu savundu.
Yabancı futbolcu sınırlaması kalksın mı?
Kulüp başkanları ve yöneticilerinin bu konudaki görüşleri şöyle:
Mecnun Odyakmaz - Sivasspor Başkanı: Yabancılar ucuza geliyor. Kontenjanın kaldırılması Anadolu takımlarının yararına. Biz bütün yabancı hakkımızı kullandık. Sınır 7 olsa 7, 8 olsa 8 yabancı oynatırız. Türkiye’de ayağı iş yapan bir futbolcu 700-800 milyar lira istiyor. Ancak, yurt dışında daha iyi bir oyuncuyu daha ucuza oynatabilirsiniz. Brezilya gibi bir futbol kaynağı var. Herkesin bu gerçeği kabullenmesi gerekiyor.
Haluk Çubukçu - Vestel Manisaspor Başkanı: “6 yabancı kısıtlamasını uygun görmüyoruz. Avrupa Birliği yolundaki Türkiye’de Avrupa kriterlerinin uygulanmasını bekliyoruz. Sınırlama kalkarsa performans ve rekabet artar. Sınırlamanın kalkmasından yanayız. Türkiye’deki oyuncular biraz kendini gösterince, yüksek rakamlar istiyor.”
İlhan Cavcav - Gençlerbirliği Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı: “Özellikle Türkiye’yi Avrupa’da, Dünya’da temsil eden takımlara ayrı bir kontenjan tanınması gerektiği kanaatindeyim. Ülkemizi yurt dışında şu anda Fenerbahçe temsil ettiğine göre federasyondan destek görmeli. Bu konuları Kulüpler Birliği vakfımızda olumlu yönde müzakere edip, federasyondan hiç değilse Avrupa’daki mücadeleler için ayrıcalık tanınmasını isteyebiliriz.”
Zafer Katrancı - Denizlispor Başkanı: “6 sınırlamazı az. Arttırılmalı, hatta tamamen kaldırılmalı. Daha önce de bu yöndeki görüşümü federasyondaki toplantıda dile getirmiştim.”
Adnan Ölmez - Samsunspor Başkanı: “Sınırın Türk futboluna katkı sağladığına inanmıyorum. Kaldırılmalı, sınırlamanın kazanımı yok.”
Atay Aktuğ - Trabzonspor Başkanı: “Geçen yıl konuşulmuştu kulüp başkanları arasında. Federasyonun kararlı bir tavır içinde olması gerekiyor. Daha önce 6+1’di, 6 oldu. Kulüpler kabul ederse her şey olabilir. Koşul koymalı, belli kriterlerle olabilir. “
Recep Mamur - Kayserispor Başkanı: “Kulüpler Birliği’nde görüşüyoruz Federasyonun bazı çalışmaları var. Ben çok sayıya karşıyım. Bence milli takım olumsuz etkilenir.”
Erol Bedir - Kayseri Erciyesspor 2. Başkanı: “Dünya Futboluyla yarışabileceksek renk, ırk ayırımı yapılmamalı. Ama alt yapıya önem vermeliyiz. Şov ve spor açısından kontenjan kalkmalı. Anadolu adına da kısıtlı kalmalı. Belli kriterlerle uygulanabilir diye düşünüyorum.”
Ekrem Cengiz - Çaykur Rizespor Başkanı: “Federasyon, Milli takım için kendi eğitim ve alt yapı programını hazırlamalı. Bu konuda kulüplerin sırtından inmeli diye düşünüyorum. Ben yurt dışından çok ucuza oyuncu getirtip, çok daha başarılı bir takım çıkarabilirim. Türkiye’nin futbolda bir ekol olabilmesi, Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere Dünya’da başarılı futbolcular yetiştirmesi için federasyonun çok geniş çalışmalar yapması gerekiyor. Biz cebimizden paralar harcayarak kulüplerimizi idare ediyoruz. Federasyonda bizim başarılarımızdan kendine pay çıkarıyor.”
Hikmet Tanrıverdi - Malatyaspor Başkanı: “Sınırlamanın Avrupa’daki başarılarımızı engellediği kabul edilmeli. Ancak, güçlü kulüplerin çok sayıda yabancıyı ülkemize getirmesi rekabeti yok eder. Avrupa’daki mücadeleler için bu kısıtlamayı kaldırmalıyız.”
MEVCUT SİSTEMİ SAVUNANLAR
Denizlispor: Denizlispor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Kıbrıslıoğlu, takımlardaki yabancı oyuncu kontenjanının 6 olarak değiştirilmeden kalması gerektiğini, ancak yurtdışından gelecek oyunculara yaş gibi çeşitli ölçütler getirilmesi gerektiğini söyledi.
Konyaspor: Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, mevcut durumun özellikle Anadolu takımları için yeterli olduğunu söyledi. Türk futbolcusuna daha fazla şans verilmesinden yana olduklarını ifade eden Şan, şöyle devam etti:
“Sayı artarsa, lig yabancı oyuncu cennetine döner. Şu anda yabancı oyuncu açısından iyi bir denge var. Bu dengeyi bozmamak gerekir. Ayrıca 6 yabancı oyuncu, rekabet açısından da önem taşıyor. Dışardan gelen birçok oyuncunun maliyeti düşük olduğundan, Türk futbolcular fiyatlarını fazla artıramıyor. Kesinlikle yabancı oyuncu sayısı artırılmamalı.”
Gaziantepspor: Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı Bülent Mamatoğlu, yabancı futbolcuların transferlerine karşı olmadıklarını belirterek, “Kaliteli yabancı futbolcuların Türk futboluna katkısı olacağını düşünüyoruz. Ancak transfer edilecek yabancı futbolcuların ülkelerininmilli takımlarında, en azından ümit milli takımlarında forma giymiş, gelecek vaadeden kaliteli futbolcular olması gerekir” diye konuştu. Mamatoğlu, mevcut sistemde 6’nın normal olduğunu ve bu sayının arttırılmasına ya da azaltılmasına gerek bulunmadığını kaydetti.
’6 YABANCI BİLE ÇOK’ DİYENLER
Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdullah Akyıl, 6 yabancının dahi çok olduğunu kaydederek, “Avrupa’da bir sınırlama yok. Avrupa kupalarında mücadele eden bizim kulüpler bu sınırlamanın kaldırılmasını isteyebilir. Ancak bu durum Anadolu takımları için hiç de gerekli değil” dedi.
DEVLER LİGİ’NDEKİ TAKIMLARIN YABANCI SAYISI
Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Fenerbahçe’nin, rakipleriyle kadro zenginliği açısından yabancı sınırlaması dolayısıyla zorunlu bir kadro farkı bulunuyor. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden diğer 31 takımın yabancı oyuncu sayısı ortalaması ise 12 olarak dikkat çekiyor.
Avrupa’nın kulüpler bazındaki bir numaralı organizasyonu olarak kabul edilen Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe’nin grubunda bulunan PSV’de 16, Milan ve Schalke 04’de ise 13’er yabancı oyuncu bulunuyor.
Devler Ligi’ndeki diğer takımların yabancı oyuncu sayısının listesi şöyle:
Arsenal: 27
Inter: 22
Rangers: 10
Liverpool: 19
Ajax: 18
Manchester United: 18
Chelsea: 18
Anderlecht: 17
PSV: 16
Panathinaikos: 15
Barcelona: 14
Porto: 14
Olympiakos: 14
Bayern Münih: 13
Lille: 13
Schalke 04: 13
Milan: 13
Werder Bremen: 12
Benfica: 12
Clup Brugge: 11
Juventus: 11
Real Madrid: 10
Rapid Wien: 10
Thun: 10
Lyon: 8
Artmedia Bratislava: 6
Real Betis: 5
Rosenborg: 5
Sparta Prag: 2.
AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ UYGULAMALAR
Türk oyuncular, İspanya ve İtalya’da Avrupa Birliği statüsünde oynayabiliyor. Ancak, Avrupa Birliği pasaportu taşıyan futbolcular, Türkiye’de yabancı kategorisinde oynayabiliyor.
Avrupa Ülkelerindeki uygulamalar ise şöyle:
İSPANYA: İspanya’da Avrupa Birliği statüsünde oyuncu transferi serbest. AB dışından ise kadroda 3 oyuncu bulundurulabiliyor ve bu 3 oyuncudan ikisi ilk 11’de oynatılabiliyor.
İNGİLTERE: Avrupa Birliği oyuncularında kısıtlama yok. AB dışından transfer edilecek oyuncularda ise son 2 yıl içinde milli takımlarının maçlarının yüzde 75’inde forma giymiş olması şartı aranıyor.
İTALYA: AB statüsünde yabancı oyuncu transferi serbest. AB statüsü dışından ise bir takım bir sezonda mevcut kadrosuna ilave sadece 1 oyuncu transfer edebiliyor. Karşılığında kadrodan bir AB statüsü dışında oyuncuyu göndermek zorunda. İlk 11’de ise yabancı limiti bulunmuyor.
ALMANYA: AB dışından 5 oyuncu transfer edilebiliyor. Bunların üçü ilk 11’de oynama hakkına sahip. Almanya’da kadroda 12 yerli oyuncu bulunmak zorunda. Bundesliga’daki en önemli fark ise, Almanya’da UEFA üyesi ülkelerin futbolcularının ülkelerinin AB’ye üye olmamaları halinde bile AB statüsünde sayılmaları.
FRANSA: Avrupa Birliği dışından 5 oyuncu transfer edilebiliyor. Bu beş isim de ilk 11’de oynayabiliyor. Fransız kolonisi vatandaşı oyuncular ile aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 24 Avrupa ülkesinden gelenler ise yerli oyuncu statüsünde sayılıyor.
PORTEKİZ: AB dışından 6 oyuncu alınabiliyor. Bunlardan dördü ilk 11’de forma giyebiliyor. Bu ülkedeki ilginç bir kuralla Brezilyalı oyuncular da AB statüsünde sayılıyor.
YUNANİSTAN: Yunanistan’da özel uygulamalara sahip ülkelerden biri. Bu sezona kadar AB statüsünde olsun, olmasın 5 yabancı oyuncu limiti vardı. Ancak bu sezondan itibaren bu rakam 3’e düşürüldü. Yabancıların 3’ü de ilk 11’de oynayabiliyor. Ancak Yunanistan’daki uygulamada, Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan ve Ukrayna’dan gelen oyuncular yabancı sayılmıyor.
HOLLANDA: Yabancı sayısı konusunda en geniş özgürlüğe sahip. Yabancı oyuncu konusunda hiçbir sınırlama bulunmuyor.
İSKOÇYA: İskoçya ligindeki kulüplerin AB statüsü dışında iki oyuncu oynatma hakkı var.
BELÇİKA: AB statüsü dışında oyuncu transferi ve ilk 11’de oynatma hakkı serbest. Ancak, AB dışından oyunculara kulüplerin en az 60 bin Euro aylık ödemesi gerekiyor. Ayrıca, 18 kişilik kadroda 21 yaş altı en az iki Belçikalı oyuncu bulundurma zorunluluğu var.
ya ama türekiyede kaldirilmasini bende isterim ama fb gider abartir yani genelde yabanci yapar kadroyu eee boyle plunca turk oyuncular nasil geliscez bence bu uygululama sadece sampiyonlar liginde gerceklessin ya olmaz mi
Bence İngilteredeki sistem kullanılabilir ama dışarıdaki oyuncular daha az para alıyor diyip Türk oyuncusunun önü kapatılırsa o zaman kaosa sürükleniriz yain bence şimdiki sistemde fena değil.Zaten 6 yabancı oyuncu takımda yarıdan fazla yani daha ne istiyoruz anlmadım.
ii kalkmasın...bizim türk oyuncularda böyle sönük oynamaya devam eder...geçmeye çalışıcakları kimse olmadan...![]()
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
walla bu tam 2 ucu ***lu değnek olayına döndü...
ama farkındaysanız şampiyonlar ligindeki yabancı sayısı fazla olan takımlarla başarı oranı doğru orantılı...
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
ya zaten yabancı sayısı çok diye hep yabancılar oynatılmayacak.hatta yabancı yerli ayrımı olmayacağı için yabancılar daha kalitelidir anlayışı kalkacak ve hakeden Türk oyuncular daha fazla oynayabilecek...bide bişey sorayım Gs li arkadaşlar bilir uefa kupası alındıgı sene kaç yabancı vardı hatırlayan varsa bi yazsın...
ucuz yugoslavlar dolacağına eminim .. en azından anadolu takımları bu yola başvuracak ..
18deki yabancı sayısı mutlak surette sınırlı bırakılmalı; eğer sebest bırakılacaksa yabancı sayısı .
türk futbolcularına avrupada güvenilmiyorsa türkiye adına turnuvalara katılmasınlar o zaman
avrupa birilğine tam üye olarak girmediğimiz sürece yabancı sınırlamasının tüm ülkeleri kapsayacak şekilde kaldırılması zaten gerilemekte olan milli takımı mahveder bir sürü gereksiz futbolcu bu lige doldurulur
bu ülkenin futbolda en büyük başarılarını kazandığı yıllarda takımlar 5+1 kuralına göre yabancı oyuncu alıyordular ve galatasaray uefa kupasını alırken 5 yabancıyla oynuyordu(taffarel,popescu,capone,hagi,marcio)
niye kaldırılsınki???
bence kaldırılmalı
eğer kaldırılırsa tamam türk futbolcuları 2. plana düşer ama futbol kalitesi yükselir ve başarı gelir
yabancı oyuncuların çokluğu türk futbolcularını daha da ateşler ve daha iyi oynamak zorunda kalırlar futbola yaklaşımları daha da olumlu olur rekabet artar bu da türk futbolunu avrupada daha iyi yerlere getirir
Work Permit = Çalışma İzni
Yabancı oyuncu statüsü kesinlik ile değişmeli!
Öncelikle ülkemize gelen yabancıları kalitesi ligin bütün takımlarına bakıldığında vasatüstü seviyede olduğu gözüküyor.Bu transferlerin kalitesinin arttırılması için çeşitli çalışmalar yapılmak zorundadır, yapılmalıdır.
Benim istediğim statü ise 'Çalışma İzni' ile yabancı oyuncu transfer edilebilmesidir:
*** İngiltere Premier Ligi gibi bir sistemde olmasını istemiyorum, AB ülkesi ya da AB dışı bir ülkeden herhangi bir oyuncu belli sayıda,belirli oranda 'Milli Maç' maç yapmadan Türkiye'ye transfer olamamalı.Ülkenin farketmemesini istiyorum.Bununla beraber ise sınırlar bu sistem ile kaldırılabilmeli böylece.
*** Kesinlikle bir 'Spor Mahkemesi' sistemi kurulmalı.Federasyon tarafından yönlendirilmiş bir kaç kişinin yeterli olmayacağını düşünüyorum ve bu sistem bence bu şekilde olmaması gerekir.Türkiye'de bütün sorunlar Bağımsız T.C. Mahkemeleri ile çözülmektedir.
Benim kanattimdir ki, bir kaç avukat karar verme mercisi olamaz, olmamalıdır.Mahkemeler tarafından yönetilen bir sistem, hızlı karar verme mekanizması ayarlanarak hiç kimsenin kararı verenler hakkında ve kararlar hakkında atıp tutamayacağı bir sistem olacaktır.
-*- Bugün birileri kaostan yararlanmaya çalışıyor. Basın mıdır bu, kulüpler midir, şahıslar mıdır ya da başkaları mıdır bilemem.Fakat görünen gerçek kimsenin bu düzenden memnun olmadığıdır.
Bununla beraber bu Mahkemeler belirli yaşın altındaki genç oyuncular için transferlere izin verme yetkisine sahip olabilmelilerdir.Bunun anlamı için örnek vermek gerekirse; bir ülkenin 17 Yaş Altı Milli Takımı yıldızı genç bir yeteneğin niye Barcelona altyapısına gitmesine izin verelim? Oyuncu belki ilk 11 oynamak istemektedir, reserve takımda oynamamak istemektedir.
*** Herkesin de ortak kanısındır ki, yabancı oyuncu statüsü Türk oyuncuların
abartılı bonservislerini düşürecektir.Olması gereken de budur, oyuncularımızı 'Ben oldum artık, kral benim.En büyük benim' havasına sokmamak için sistemimizi düzeltmek zorundayız.En büyük sorunumuz budur.Bu yüzden Türk Milli Takımı için teknik oyuncu alternatifleri azalmaktadır.
Kendisini en üst seviyede olduğuna inandıran deneyimsiz oyuncular
bilinçlendirilmeli ve gelişimlerine devam etmesi için daha uygun ortamlar yaratılmalıdır (Ör: Ayın en çok gelişim gösteren oyuncu ödülü, Ayın en iyi performans gösteren genç oyuncusu ödülü vs.. Para ödülü de verilirken,kendilerine her ay bir basın toplantısı ile bu ödüller verilmelidir).
*** Futbol Okulları açılmalıdır.Genç yetenekli öğrenciler bu okullarda hem eğitim,öğretim görmelidirler hem de futbol öğrenebilmelidirler.Zinedine Zidane bir futbol okulu mezunudur.Dünyanın en iyi oyun kurucusu kabul edilen kişidir.Kendisi Cezayir asıllıdır ama Fransa'da yetişmiş ve Fransa Milli Takımı'nda oynamaktadır.
- Bunun için bir yardım fonu oluşturulmasını istiyorum.Her kulübe aynı oranda sadece bu amaç ile kullanılmak üzere sözleşme karşılığı para verilmelidir.
Yabancı statüsünün kalkması oyuncu yetişmesini engellemez.Daha fazla çalışarak kendisini geliştirmek isteyenlerin önünü açacaktır, gelişmeye kapalı ve kendisine mahkum zihniyeti kıracaktır.Her sistemin eksikleri vardır ama bu eksiklikler için gerekli düzenlemeler yapılırsa doğruyu bulmak o kadar da zor olmaz aslında.Her türlü yenilikte zamana ihtiyaç da vardır, belirli bir geçiş dönemi sonunda işler rayına oturmaya başladığında herkes ciddi bir şekilde rahatlayacaktır.
Her zaman Türk Futbolu'nun ilerlemesini düşünüyorsanız fanatizmi unutun.Bugün birilerinin çıkarlarının zayıflaması için doğruları görmemek istiyorsanız, görmemek istediğin doğruların fırsatlarının kaçması tuttuğunuz takımın zararına olduğunda kafanızı dağlara taşlara vurursunuz ...
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Boşversenize ya, tamamen zor durumdan yırtma taktiğidir bu, önce Daum sonra Yıldırım, Galatasaray kupayı aldığında kaç yabancıyla oynamıştı? Yullarca Türk futbolcuları alıp harcayan kulüp diye Fenerbahçe denmemektemirdir?
Aziz Yıldırım hep böyle, her başarısız sonucun ardından atıyor ortaya birşeyi, tüm ülke onu tartışıyor 2 hafta.
Fenerbahçe sadece kendisini düşünüyor, hep olduğu gibi.
NNe Milli Takım, nede ülke umurlarında değil, bu kadar seviyorlarsa yabancı kavramını, gitsin Yunan Ligine falan katılsınlar...
3-5 kilişe kavramla kimse haklı çıkarmaya çalışmasın kendini, herkesin niyeti çok açık ortada.
capriceman, zaten galatasaray o yüzden şuan bu durumda!! Başarısının%10 unu devam ettiremedi..Bende isterdim ettirmesini ama YABANCI SINIRLAMASI.....
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
dinaMYt, o zaman SCHALKE alman takımı değil öylemi??? Bazı maçlara ilk 11 de hiç alman bulunmadan çıkıyo...
Ayrıca bildiğim kadarıyla ALMAN milli takımının 3 TANE DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONLUĞU var....
Galatasaray ise inan ki 5 yabancıyla sınırlı kalmasaydı şuan çok daha farklı yerde olurdu..Fener ile Beşiktaş da öyle....(şu ana göre 6)
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
ee peki alman milli takımı euro 96dan sonra herhangi bir başarı elde ettimi?ya da fransa milli takımının son yıllardaki halini görüyormusunuz?peki kulüp takımları başarılar içinde koşan itlaya ve ispanya milli takımları ne yaptı?hele şu futbolu icat ettikleriyle övünen ingiliz milli takımını herhangi bir turnuvada başarı elde ederken gören varmı içinizde?Originally Posted by Neron_FB
dinaMYt, Yani YUNANİSTAN hepsinden başarılı diyosun ölemi ???
SEnce de DÜNYA KUPASINDA almanya ile ispanya'nın yarı final oynaması hatta almanyanın finale çıkması,özelliklede avrupa şampiyonasında hollandanın yarı final oynaması bi başarı değil mi?? Başarı saymıyosan sana diyecek başka lafım yok......
Ayrıca dikkatini çekerim, yabancı oyuncu sınırlaması ne koşullu ne koşulsuz en geniş olan ülke HOLLANDA....Ve HOLLANDA günümüzün en başarılı ekiplerinden ve bana görede BREZİLYADAN sonra en iyi oynayan takım....Bence bu kadar örnek fazla bile..
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
hadi canım Galatasaray 2.Fatih Terim döneminde 20'den fazla yabancı denemiştir belkide ama hepsi fos çıktı.bu work permit olayı olsaydı belki daha içaçıcı olabilirdi ama o zaman Brezilya'dan hiç oyuncuyu gelemeyecek o zaman yaş sınırı konulmalı bence.
mesela 19 yaş altı oyuncularında böyle bir özellik aranmamalı gibi birşey
Neron_FB, verdiğin örneklerdeki ülkeler AB'ye üye ülkeler....
Kendi ülke oyuncuları, başka yerde de rahat rahat oynuyor...