arkadaşlar sizce takım çok genç olunca mı daha iyi verim alınıbiliyo yoksa tecrübelilerin olması mı daha iyi verimli oluyo yorumlarınızı bekliyorum
arkadaşlar sizce takım çok genç olunca mı daha iyi verim alınıbiliyo yoksa tecrübelilerin olması mı daha iyi verimli oluyo yorumlarınızı bekliyorum
İkisinide harmanlaman gerekir benim kişisel tercihim 32 yaşından fazlalarını şutlaman.
bence de aynenOriginally Posted by r_a_z_o_r
yaş ortalaman ne kadar genç olsa o kadar verimleri iyi olur. gençler kendilerini geliştiriyor ve daha iyi işler çıkarıyorlar.
genç ama yetenekli adam olmalı
ben cheaLseyim cafu serbest kaLdı bende sazanLık yapıp aLdım 36 yaşında adamdan hiç bişi yok bi maçta hiç bişi yok dier maçta şow yapıo dengesiz bişi bi hata yaptı bende yoLLadım kimse aLmadı kontrat iptaL yani genç oLsun ama yetenekLi braziLya 2. Lig takımLrında fLn çook war![]()
ama bana göre genç yetenkler çoğunlukta olmalı ama arada yaşlı kurtlarda olmalı ki genşlere abilik yapmalı demi ama çünkü benim başıma bööle bişey geldi galatasarayda takımı hep genç dolduruncada iyi olmuo
ence de genç ve yetenekli oyuncular her zaman başarıyı getirir.Unutmadan taktik de çok önemli ama takım genç olmalı bence.
aynen katiliyorumOriginally Posted by r_a_z_o_r
ben 30dan fazlasını şutlarımOriginally Posted by r_a_z_o_r
gençler daha kaliteli oluyor
Genellikle defans oyuncularını 30 yaş üstünde olanlar form durumlarına göre oynatırım tabi bunlarıda liderlik vasfı olanlardan seçerim.Ben henryi 31 yaşında almıştım 5 sene gayet güzel hizmet etti.Tabiki forvetler kanatlar ortasaha genç dinamik oyunculardan oluşturup defansada lider olgun adamlarla gayet güzel takım oluşur.gs ye uefa kupasını bence bu zihniyet kazandırdı.
Valla bence orta yaş en iyi verimli zamanları...23-27 arası.....
yaşa bakmam. gerektiğinde 36 yaşındaki Hooijdonk'u bile transfer ederim. eğer güçsüz takımdan başlarsam günü kurtarmak için yaşlıları gençlerle birlikte oynatırım. transferlerim de tecrübeliler olur. 1 2 sezon sonra da gençlerle devam ederim...
"YÜCE ATATÜRK"
buna kesinlikle katılıorum gidip adam genc die alırsan hiç bisi olmaz para harcarsınama o paranında degmesi lazımOriginally Posted by CeZa_06
![]()
![]()
![]()
ben karma olmasını tercih ederim.dengede olur hem.
arkdaşım takımda 31 i geçeni şutla 31 ii ama 32 olmasın
sonra ortalama 24-26 yaş ortalamsı olsun
türk takımı isen brezilyalı yabancıları tercih et her mevki için
Ben şahsen Genç kadro kuruyorum herzaman önce yararlı olacak oyuncuları mevcut kadroda seçiyorum sonra diğerlerini satıyorum(riskli oluyor ama iyi oluyor.)Ama asla transfer yapmadan yollamayın derim.Birde takıma gelebilecek oyuncuları alın.Genç oyuncu çok çok iyi olmayacağı için biraz sabırlı olmalısınız.Yoksa oyuncu maça kendini vermiyor maç kazanılamıyor
Örnekler Aşağıda
Başarılı oluncada gururlanıyorsunuz
![]()
bence en yaşlısı 33 yaşında olmalı. benim takımda en yaşlı oyuncu 26
ben bjkde gençleştirme yapmıştım.
ricardinho-delgado-bobo-kleberson u fln sattım 16 yaşında süper gençleri aldım.
ama 2 sezonda 2. oldum sonuna kadar kovaladm şampiyonluğu ama gençler olunca dandik maçlarda berabere fln kalıyosunuz. önemli maçlarıda kaybediyosunuz.bi kaç yıl sonra şampiyonlar liginide alırım ama 3-4 yıl boşa gidiyo.
bence karma en iyisi.tecrübe+gençlik
genç olunca sık sık kadro değişmiyosun hem daha heycanlı geliyo
abi genç olmayı vanden borre nuri gibi olmayı yoksa bir işe yaramaz ben 30 dan sonralarının satıyom
genç ağırlıklı bi takım olmalı ama gene bi gobekte tecrübeli bir isimin olması avantajdır bence ..
abi sen de konunun cevabını bildiğin halde açmışşsın ikisinin harmanlanması işte cümle alem aynı şeyi söylüyo
Bende scoutu kullanarak nerde süper potansiyel yeteneği var 15-20 yaşında hepsi gs alt yapsısına aldım süper gelişiyor adamlar manyak ötesi amam lider her zaman gerekli...
27 yaş üstünü kolay kolay takımda barındırmam
Gencler her zaman risktir takıma yavas yavas adapte edilmeleri gerekir birde defansın ortalaması 25 in altındaysa ve kalecinde çok gencse o zaman inanılmaz hatalı goller yiyorsun
eğer genşlerin yetenekli 3-4 tane de yıldız futbaolcun varsa bomba gibi olur
ama bide tabiki en önemlisi onları oynatacak taktiği bulup oyuncu konutları ayarlaman ondan sonra bomba gibi olursun...
evet oli kardeşin dediği doğru defans çok genç olmayacak hele bide kalecide gençse hatalı gollerden oyunu bile bırakmak istersin vallaama güzel bir harman ve taktik herşey daha güzel olacaktır.
iyi fm ler
ikisinin karışımı bir şey olmalı
hem tecrübeliler hemde yetenekli gençler