Herkes federasyon logosu kullanıyor biz bayrağımız bizimkinde gariplik var ama farketmez![]()
Bence bir gariplik yok. Biz bayragimiza ve ulusal kimligimize cogu diger ulkeden daha cok deger veren bir ulkeyiz...
Bizim diğer ülkelerden farkımız var.Bağımsızlığımız için binlerce hatta milyonlarca kişi canını feda etmiş ve bayrağımız bağımsız olmuştur.Bu yüzden bayrağımızı kullanıyoruz diye düşünüyorum.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
Bayrak daha güzel duruyor bence Milli takımlar federasyonları değil milleti temsil etmeli ...
Bayragimiz en guzel olanida ondan
Onlar ülke futbolunu temsil eden logolar genelde
Aha buda bizim federasyonun logosu TFF
Bence ay-yıldız daha karimatik
Ay-yıldız olması daha güzel ve anlamı. Bizim için "millet" kavramı çok önemlidir zaten..
daha önceden logoyu kullandık, bir kaç tasarımdır bayrak taşıyoruz, yanlış bilmiyorsam nike firmasının tasarımları ile bayrak taşınması kalıplaştı
Beyler...
Türkiye Milli Futbol Takımı, Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslararası turnuva ve maçlarda temsil eden futbol takımıdır.Diğer ülkeler de bu şekilde fakat federasyona bağlı bir kolmuş gibi vurgulandığı için tercih sebebi olarak federasyon amblemlerini taşıyorlar.
Bizim Formamızın birde hikayesi vardır. Eski milli futbolcu Bedri Gürsoy şu şekilde anlatmıştır;
Bir misyon edindim. O da tanıklık ettiğim tarihi olayı bir değil bin kez olsa da anlatmak. Cumhuriyeti kurduk ve 1923'te ilk ulusal maçımızı Taksim Stadı'nda yaptık. Federasyonun 60. yılında yine Romanya ile oynadık. 60 yıl sonra hayatta olan 4 Fenerbahçeli futbolcu Nedim Kaleci, Alaettin Baydar, Cafer Çağatay ve Bedri Gürsoy ile Fenerbahçe Burnu'nda bir yaşlı çınar ağacının dibinde röportaj yaptım. İlk maçı yaşayan bu 4 efsane oyuncu o karşılaşmada soyunma odasında yaşadıklarını ve ulusal formanın öyküsünü bana anlattılar. Soyadını Atatürk'ün verdiği takım kaptanı ve kalecisi Nedim Kaleci arkadaşları ile şunları bana anlattı: "Formalarımız geldi. Bembeyazdı. Bize dediler ki; sahada ölürseniz bu sizin kefeniniz olacak. Kurtuluş Savaşı'na katılan 11 futbolcu çok duygulandık. Biraz sonra soyunma odasına bayanlar geldi, formalarımızı aldı . Hemen orada o formanın üzerilerine birer Türk bayrağı diktiler. O bayrakları bizlere Atatürk yollamış. Şunu anladık: Ölürsek o beyaz forma kefenimiz olacak. O bayraklarda tabutumuzun üzerine örtülecek. Yani şehit olacağız!" Bu sohbetin sonunda, gözyaşlarını tutamayan Bedri Gürsoy; "Maç oynanırken ayağım kırıldı. Savaşı yaşayan bir ulusun önünde ayağım kırıldığını söylemeye utandım. Seke seke maçı bitirdim. O günden sonra benim adım Ceylan Bedri oldu!"
Koray Dusova making tactical change...
Türklük nasip olmaz herkese,bunun değerini bilmeliyiz bence...
İstediğimiz ve inandığımız zaman her şeyi yapabileceğimizi yedi düvel biliyor zaten...
TFF nin logosunun olması biraz saçma geliyor bana bizimki gayet iyi..
Bu takı bu ülkeyi temsil ediyor. Federasyonu değil, logomuz gayet iyi.
Evet logomuz bence de çok iyi
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.