Originally Posted by
VoLkaN BaROs
Bu ülkede bazı şeyler değişmeli, insan hakları, Avrupa Birliği hırsına kürt ve/veya pkk birbirine karıştı... Bizi bölen asıl Avrupa Birliği, ben AB ye karşı değilim ama temsilcilerini Türkiye ye yollayıp Dİyarbakırda temaslarda bulunan, her sorun çıktığında Dİyarbakır'a koşturan bu AB değil mi? Buna izin veren bizim hükümetimiz değil mi?
Diyarbakır Türkiye Cumhuriyeti'nin bir toprağı değil mi? İşte size en basitinden bir bölücülük... AB ye bu tavizler verilmese şuan ortada pkk da kalmaz Kürt-Türk ayrıcalığı da...
Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir geberen pkk lıları (teröristleri) devletin ambulansı ile naklederken, Türkiye Cumhuriyetine karşı terörün başlatılmasının yıl dönümlerinin kutlanmasına sessiz kalınırken, abdullah öcalan adına fidanlıklar kurulurken, geberen pkk lılara Diyarbakır Belediye Başkanı tarafından mezar yaptırılırken, daha da ileri gidilip anıt mezar yapılırken, herşeyden önemlisi evlatlarımız şehit edilirken acaba hükümet ne yapıyor?
İşin çözümü çok açık arkadaşlar, pkk ya destek vereni vatandaşlıktan çıkarıp sınır dışı edeceksin gözünün yaşına bakmadan, hemde bunu yoğun bir şekilde yapacaksın... Sınırlarının, vatanının ve bölgenin güvenliğini gerekçe gösterip gireceksin Kuzey Irak' a tıpkı ABD nin, İsrail' in yaptığı gibi.... Eve dönüş kanunları çıkarmayacaksın, canlı terörist yakalamayacaksın, yakalasan da istihbaratı alıp öldüreceksin...
pkk (terör) var diye doğudaki mezralara hizmet veremiyorum demeyeceksin, vereceksin. Oradaki insanların da insanca yaşamasını sağlayacaksın, okul yapacaksın, hastane yapacaksın, sinema yapacaksın, alışveriş merkezi yapacaksın, eğlence merkezleri yapacaksın, sosyal aktivite götüreceksin, yol yapacaksın, fabrika kuracaksın, elektrik & su vereceksin, doğal gaz götüreceksin. Güvenliğini sağlayamıyorum demeyeceksin, sağlayacaksın... Orada yaşayanlar insanca yaşadıklarını bilecek...
İşte o zaman içim rahat olur bu ülkede, işte o zaman kimsenin ağzında Kürt-Türk sorunu kalmaz...