1 ile 13 arası toplam 13 sonuç

Konu: Teksas-Çarşı Gerginliği

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Default Teksas-Çarşı Gerginliği

2003 - 2004 sezonunun son haftasında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor'a 1-0 yenilince, Bursaspor cezası nedeniyle Sakarya'da oynadığı Samsunspor karşılaşmasından 1 - 0 galip ayrılmasına ve topladığı 40 puana rağmen 41 puanlı Çaykur Rizespor'un arkasında yer alarak Türkiye Birinci Ligi tarihinde ilk kez küme düşmüştü.15 Mayıs 2004'de oynanan Çaykur Rizespor - Beşiktaş karşılaşmasında siyah beyazlı takımın şike yaptığını düşünen yeşil - beyazlı taraftarların Beşiktaş'a olan nefreti, aradan geçen iki yılda artarak devam etti. Bursaspor taraftarı hemen hemen her maçında Beşiktaş hakkında kötü tezahüratta bulunurken, siyah beyazlı takıma gönül verenler de açtıkları pankartlar ve söylemleriyle Bursalı taraftarlara karşılak verdiler. Gelinen bu noktada bu sezon tekrar Süper Lig'e yükselen Bursaspor ile Beşiktaş arasında 15. ve 32. haftalarda oynanacak maçlar sportif yanı dışında, çıkabilecek olaylar açısından da önem arz eden bir hale geldi. Süper Lig'in 7 haftasında İstanbul İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş - Ankaragücü maçı öncesi yaşanan ve Bursasporlu taraftarlarında dahil olduğu son olay, iki takım arasındaki gerginliğin geldiği boyutu gözler önüne serdi. Ortaya çıkan bu olumsuz tablo karşısında Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, her iki takım açısından da konuyu değerlendirdi. Kızıl 15. ve 32. haftalarda yapılacak maçların seyircisiz oynanması veya misafir takım taraftarının stada alınmaması şeklinde bir görüş belirtti.

Levent Kızıl konu ile ilgili olarak " Taraftarlarımızın kafasında son iki yıldır ikinci ligde oynamamızın sebebinin Beşiktaş olduğu yönünde bir inanış doğdu. Gelinen bu noktada en mantıklı çözüm, misafir takım taraftarının maçlara il güvenlik kurulu kararı ile en azından bu yıl alınmaması gibi gözüküyor" dedi.

"Bursaspor'da son iki senedir haksızlığa uğramanın inancıyla olan olaylar var. Biz bu durumu yumuşatmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımıza zamanında bir iki futbolcunun yaptığını bir olayı camialara mal etmenin yanlış olacağını anlatma uğraşındayız. Ama son oynanan Beşiktaş Ankaragücü maçında bu olaylar tavana vurdu. Sonuç olarak ne yapmak lazım sorusuna verilecek cevap olarak şunları söyleyebilirim. Ben, taraftarıma bu konu ile ilgili olarak bir çok söylemlerde bulundum. 15. haftada İstanbul'da 32. haftada Bursa'da bu maçlar oynanacak. Ben İstanbul valisi ve Bursa Valisiyle görüşeceğim. Avrupa'da bunun örnekleri var. Mesela Hollanda'da iki takım maçlarını seyircisiz oynuyorlar. Ya böyle bir yol seçeceğiz, yada İstanbul'da oynanan maçta Bursa taraftarı, evimizde oynayacağımız karşılaşmada da Beşiktaş taraftarına ayrılacak yüzde 5'lik kontenjanlar il güvenlik kurulu kararı ile dondurulur. Yani her takım sadece kendi seyircisi önünde maçlarını oynar. Benim aklıma başka bir seçenek gelmiyor. Çünkü haksızlığa uğradığını inanan insanın tepkisi farklı oluyor. Taraftarlarımızın kafasında son iki yıldır ikinci ligde oynamamızın sebebinin Beşiktaş olduğu yönünde bir inanış doğdu. Gelinen bu noktada en mantıklı çözümün misafir takım taraftarının maçlara il güvenlik kurulu kararı ile en azından bu yıl alınmaması gibi gözüküyor".

KAYNAK
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

görülen o ki kupa maçında teksas-ksk çarşı gerginliğide yaşancak

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

ilk maçta buyuk olaylar çıkacaktır.maça kuçuk çocuklar gitmesin

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

burda bjk nin suçu ne küme düşmemeyi son maça bırakırsan böyle olur bunu başka takımlara yıkmak saçmalık
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by PESkolik
    burda bjk nin suçu ne küme düşmemeyi son maça bırakırsan böyle olur bunu başka takımlara yıkmak saçmalık
    bunu o şekilde düşünmemek gerek bence.

bjk'li olarak bjk tarihinin o kısmının halen karanlıkta olması hiç hoş değil diye düşünüyorum. sonuçta bursaspor da kümede kalabilirdi.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

benimde bu yıl en korktuğum durumlardan biri de bursa-BJK ve BJK- Bursa maçlarında çıkacak olaylar

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale

Bence maçların seyircisiz oynanması gibi bir durum bence söz konusu olmamalı,sonuçta Beşiktaş taraftarıda,Bursaspor taraftarıda takımlarını izlemek ve destek vermek isterler.Böyle bir çözümün kimseyi memnun edeceğini sanmıyorum.Deplasmana taraftar gitmesin demekte saçma bence,aha işte Fenerbahçe ile oynamak için geldi Bursaspor ve taraftarılarıda geldi.Galatasaray deplasmanı var,ona da gelecektir Bursaspor taraftarı,o zaman olay çıkarsa nasıl engelleyecekler?
    Bence Bursaspor taraftarı artık saçmalamayı bırakıp takımlarına destek verseler onlar için daha iyi olur.Olan olmuş artık bu dakikadan sonra sizin yüzünüzden lig düştük falan gibi bahaneleri bırakmak lazım.Sonuçta Bursaspor'a diğer maçlarını Beşiktaş kaybettirmedi,ona bakarsan son haftalarda düşme hattındaki takımların neredeyse hepsi ardı ardına maç kazanmaya başlıyor.
    O zaman her sene bir sürü takım birbirine düşman olur.
    Çok iyi bir tribün olmuşlar,iyi de destek veriyorlar takımlarına fakat artık bu boş işleri bırakmaları lazım.

Quote Originally Posted by bursa_mc
    ilk maçta buyuk olaylar çıkacaktır.maça kuçuk çocuklar gitmesin
    Aynen katılıyorum bence de çok büyük olaylar olacak ilk maçta.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hoş bi gerginlik. insana heyacan veriyor. futbol böyle olmalı işte. insana her şeyi yaptırabilmeli. bir tarafta takımları uğruna her şeyi yapabilecek beşiktaş taraftarı var. sanırım bursaspor da öyle takımını çok seviyor ve bişekilde haksızlığa uğradığını düşünüyor. ve bu haksızlığı - böyle bir haksızlığın var olduğu kesin değildir ama en azından onlar olduğuna inanıyor diye varmış gibi sayalım- işte bu haksızlığı kendi yollarıyla halletmek istiyorlar. en azından kendilerini rahatlatmak istiyorlar. tabi bunda şunun etkisi de fazla. beşiktaş taraftarı bu ülkenin en iyisi. çarşı en renkli en yaratıcı izlenmesi takip etmesi en zevkli grup. ve artık medyaya da kendine fazla yer buluyor çarşı(gündemi iyi ve ironik bi şekilde takip etmesinden dolayı) işte bursa taraftarı hem bu intikam duyguları hem de bence asıl sebep olarak çarşı ya sataşıp rant elde etmek yani reklam yapmak isimleri duyurmak istiyorlar. benim bursadan bir sürü arkadaşım var. adamlar saygı duydukları çarşıya şimdi nefret ediyoruz diyorlar. dediğim gibi bu gerçek bi nefret değil biraz da reklam kokuyo. sonuçta iki tarafta agresifliği seven ve bu tip olaylara karışmış sabıkalılar. görünen o ki bişeyler olacak. ama ben yine de çarşının olayları başlatacağını sanmıyorum. tabi ankaragücü maçındaki gibi olaylar eğer artarsa çarşının kafası atarsa herşeyi yapabilirler.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    Diyarbakır

bursalıların bize her macta kufur etmelerini anlamıyorum sonucta o malum sezonda Beşiktaş ligin 32. haftasında adana da ali asımın goluyle adanaya da yenilmişti ki o adana 26. haftalarda ligden son sırada dusmeyi garantilemişti yani Beşiktaş fb ile oynanan mactan sonra(serdar bilgili de istifa etmişti) buyük bi kaosa dogru suruklenmişti

ha ha nasıl bastılar ama gecekonduyla texas beşiktası cok gulmustum kımse alınmasında...harbıden ıyı organıze olmuslardı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by lazyboy7
    ha ha nasıl bastılar ama gecekonduyla texas beşiktası cok gulmustum kımse alınmasında...harbıden ıyı organıze olmuslardı
    ha ha hakkaten çok komikti ya ben de çok gülmüştüm senin gibi. ama dediğin gibi herkes iyi organize olmuştu. herkes organize bi şekilde iftarını açmakla uğraşıyordu. hatta kazan da organize bi biçim de kapalıydı. her sene olduğu gibi..
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

hernekadar rakip olsalarda Fb-bursa maçında beşiktaşa birlikte saydırdık...

Mesaj Yetkileri