1 ile 11 arası toplam 11 sonuç

Konu: 100 dolara Futbol

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default 100 dolara Futbol

100 dolara futbol oynuyorlar"
    Gana Premier Ligi'ndeki All Stars takımını çalıştıran teknik direktör Mehmet Tayfun Türkmen, görevinden ayrılarak Türkiye'ye döndü.

Mayıs ayında Gana'da premier ligde mücadele eden All Stars takımında görev yapan Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, All Stars takımının, Gana'nın en uç kentlerinden Wa'nın takımı olduğunu, başkente 800 kilometre mesafedeki kentin, futbol altyapısından çok uzak olduğunu belirtti.

Göreve başladığında takımın kulüp binasının dahi olmadığını belirten Türkmen, ''İnsanların çok zor şartlarda yaşadığı bir kentin takımına teknik direktör olarak gittim. Takımın kulüp binası bile yoktu. Futbolcular barakalarda kalırken, ben otelde kalamazdım. Takımın biraz maddi desteği olsaydı, ömür boyu çalışabilirdim. İlk kez bir takımdan bu kadar üzülerek ayrıldım'' dedi.

-''100 DOLARA FUTBOL OYNUYORLAR''-

Ganalıların kendisini çok sevdiğini ve bütün isteklerini maddi imkanları doğrultusunda yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Türkmen, Ganalı futbolculardaki hırsın ve inancın, dünyada ender görüleceğini belirterek, şunları kaydetti:

''Gana'da 100 dolar aylıkla, iki hafta sadece pilav yiyerek canavar gibi futbol oynayan çocuklar var. Türkiye'de futbolcuları binlerce dolar para ödediğimiz halde idmana çıkaramıyoruz. Gana'da 50 bin dolara Appiah gibi genç ve kaliteli futbolcuları almanız mümkün. Futbolun bu kadar sevildiği, insanların çok özverili olduğu bir ülkede maddi imkansızlıklar, beni takımdan ayırmaya zorladı. Bir kente maça gittiğimizde yönetim beni ağırlayabilecekleri en lüks yerde ağırlıyorlar ama ben futbolcumla kalmak istedim. Çocuklar barakalarda yatarken, ben nasıl otelde kalayım? Bir kaç kez onlarla aynı şartlarda kaldım, sıtma hastalığına yakalandım. Hala ilaç kullanıyorum.''

Gana'da, Feyenoord ve Arsenal gibi Avrupa'nın önde gelen futbol kulüplerinin alt takımlarının bulunduğunu belirten Türkmen, All Stars'ın da, Türkiye'den Gençlerbirliği ile bazı anlaşmalar yapmasını sağlamaya çalıştığını ancak takımın başkente çok uzak olması nedeniyle bunun gerçekleşemediğini bildirdi.

Türkmen, All Stars takımının halen fahri teknik sorumlusu olduğunu, Gana'da amatör kulüplerden bulduğu 15 yaşındaki 2 futbolcunun, İngiltere ve Portekiz'deki kulüpler tarafından transfer edilmek istendiğini belirtti.

-ALL STARS KULÜP BAŞKANI KWESI NYANTAKYI-

Öte yandan Gana Futbol Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda All Stars Kulüp Başkanı avukat Kwesi Nyantakyi, Mehmet Tayfun Türkmen'in takımdan ayrılmasının ardından kulüp sitesinde bir yazı yayınladı. Nyantakyi yazısında, ''Mehmet Tayfun Türker, Gana'ya bugüne kadar gelen en profesyonel teknik direktördü. Gana futboluna çok kısa sürede inanılmaz farklılıklar getirdi. Kendisi bundan sonra daimi fahri hocamızdır'' ifadelerini kullandı.

Gana Milli Takımı Teknik Direktörü Fransız Claude Le Roy ise, Gana'daki gazetelere verdiği demeçte, Tayfun Mehmet Türkmen'in Gana'daki genç futbolculara büyük önem verdiğini ve kendisinin All Stars takımından ayrılmasına üzüldüğünü belirttiği öğrenildi.

Nesil
    2006
    Yer
    Çorlu

MehmetTayfun Türkmen'e bak sen , ganada takım yönetmiş ve efsane olmuş . İlginç .

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bende ilk defa duydum .

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Ben daha önce ismini duymuştum.Kendisine tebrikler.İYi işler yapmış.Ayrıca Türkiye'nin reklamını yapmış.
    So what?
    Saike

Nesil
    2005
    Yer
    Belli bir yerim yok adımd

Bu adamı ilk defa duydum....
    Bursasporlu Olmak Ayrıcalıktır...

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

vay bee...

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Biliyordum bu olayı.Gana'dan daha ne Appiah'lar çıkar.Önemli olan arayıp bulmak.

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

adamlar ne şartlarda oynuyor bizim futbolcularımız ne kadar sanslı olduklarını hatırlayıp oyle oynamalı ama nerdeee

Nesil
    2006
    Yer
    internetten

Quote Originally Posted by gezenti View Post
    Bu adamı ilk defa duydum....
    aynen...bende ilkdefa duyuyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Quote Originally Posted by blackeagle3992 View Post
    Biliyordum bu olayı.Gana'dan daha ne Appiah'lar çıkar.Önemli olan arayıp bulmak.

evet..arayan tek klüp var oralarda o da Gençlerbirliği ne yazıkki..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Gana'dan bir kaç oyuncu getirseymiş bari takımların altyapısı için. Takımların kendi kendine bişi yapacağı yok böyle kişiler Çalışsın Futbolumuzu için. Yabancı oyuncu ihraç edelim bizde.

Mesaj Yetkileri