Hakkari Yüksekova'daki Dağlıca Piyade Taburu'na Kuzey Irak'tan sınırı geçen teröristler tarafından ateş açıldı, saldırıda ilk belirlemelere göre 9 asker şehit oldu, çok sayıda asker de yaralandı. Teröristlere taburdan ateşle karşılık verilirken, çatışma sürüyor.
HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin İran sınırındaki kesiminde PKK'lı bir grup teröristle güvenlik güçleri arasındaki dün gece çıkan ve sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada ilk gelen bilgilere göre 9 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı.
Yüksekova'ya 50 kilometre uzaklıktaki Irak sınırının sıfır noktasındaki Dağlıca Beldesi yakınlarında dün gece operasyon yapan Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı'na bağlı Komando Taburu'ndaki askerler bir grup teröristle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin ‘dur’ ihtarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.
İlk belirlemelere göre teröristlerin açtığı ilk ateşle aralarında bir uzman çavuşun da bulunduğu 10 asker şehit oldu. Gece saat 23.00 sıralarında başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada yaralanan 8 asker, Yüksekova'da hastaneye kaldırıldı.
Bölgeye sevkedilen takviye birliklerle bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.


Arkadaslar konuyu nereye açaçagıma karar veremedimYanlışsa kusura bakmayın
Bütün Ailelere Başşaglıgı diliyorum..Bu aralar ortalık karısdı Şırnakta bir sürü önlem alınmısdı bu seferde hakkaride cıktı