1 ile 11 arası toplam 11 sonuç

Konu: soy ağacı

Nesil
    2006
    Yer
    Genelde İşyerinden...

Question soy ağacı

arkadaşlar bugün değişik bişey araştırmak istedim ve kendi soy ağacımı merak ettim.ama bütün aramalarım sonuçsuz kaldı.acaba içinizde nerede bulabileceğimi bilen var mı_?

bu konuyu her zaman merak etmişimdir ama şimdi merakım daha da arttı.sonuçta her insan kendi geçmişini merak eder.

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ѕαηмα şαнıм нєякєѕι ѕєη ѕα∂ıкâηє уâя σℓυя.
    нєякєѕι ѕєη ∂σѕт мυ ѕαη∂ıη вєℓкι σℓ αğуâя σℓυя.

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

abi o iş için profosyonel firmalarla anlaşman lazım en sağlıklısı o olur.Ama dersen benim tüm zamanım boş ozaman.Ailenin en büyüklerinden destek alabilirsin.Tabi hazırı varsa daha güzel olur

Tam benim konum

Öncelikle soyağacı'nı çıkarmak için Türkiye'de ki gerekli yerlere başvurup geçmişini incelemelisin. Ama bu biraz zor durum. İzin vermeli biraz zor oluyor. Tanıdık ile bağlayabilirsin ne ala!

Bu iş olmadı en güvenilir kaynak dedelerimiz, babaannelerimizdir..

3 gün önce bu konu için Anneme danıştım. Bana bir dosya çıkardı. Tam tamına 30-40 sayfalık bir dosya idi. İçinde ailemiz hakkında çok önemli konular vardı. Zamanında Dedem bunları tek tek elleriyle yazıp bizden sonra ki nesile aktarmak istemiş. Bunun için kendimi ben görevlendirdim. Birde soyağacı çıkarmış. Yeni kişileri ben ekledim ve bir çok eski yazıları bilgisayar'da çıkartıp düzenledim.

Kısacası, genellikle büyüklerimizden gidebildiğin kadar geriye gidip, geçmişin hakkında bilgi sahibi olabilirsin.

S-B-Z Misafir

Quote Originally Posted by ermoon
    Tam benim konum

Öncelikle soyağacı'nı çıkarmak için Türkiye'de ki gerekli yerlere başvurup geçmişini incelemelisin. Ama bu biraz zor durum. İzin vermeli biraz zor oluyor. Tanıdık ile bağlayabilirsin ne ala!

Bu iş olmadı en güvenilir kaynak dedelerimiz, babaannelerimizdir..

3 gün önce bu konu için Anneme danıştım. Bana bir dosya çıkardı. Tam tamına 30-40 sayfalık bir dosya idi. İçinde ailemiz hakkında çok önemli konular vardı. Zamanında Dedem bunları tek tek elleriyle yazıp bizden sonra ki nesile aktarmak istemiş. Bunun için kendimi ben görevlendirdim. Birde soyağacı çıkarmış. Yeni kişileri ben ekledim ve bir çok eski yazıları bilgisayar'da çıkartıp düzenledim.

Kısacası, genellikle büyüklerimizden gidebildiğin kadar geriye gidip, geçmişin hakkında bilgi sahibi olabilirsin.
    valla deden akıllı adammış gerçekten helal olsun ne diyeyim.bi zamanlar bununla ilgili bir haber çıkmıştı ama o zamanlar ben araştırdım bulamadım.bilen varsa böyle bi site falan yardım etse çok faydalı olur.

Quote Originally Posted by şampiyon
    valla deden akıllı adammış gerçekten helal olsun ne diyeyim.bi zamanlar bununla ilgili bir haber çıkmıştı ama o zamanlar ben araştırdım bulamadım.bilen varsa böyle bi site falan yardım etse çok faydalı olur.
    Benim bildiğim en geniş kayıtlı site, http://www.soyagaci.gen.tr/ burasıdır. Tabi eklendiyse..
    49 bin kişi kayıtlıdır.

arkadaş sen gideceksin nüfus dairesine oradan alackasın bilgileri. babam aldı nüfustan dedemin dedesine kadar var kayıtlar...

S-B-Z Misafir

Quote Originally Posted by hizlioglu
    arkadaş sen gideceksin nüfus dairesine oradan alackasın bilgileri. babam aldı nüfustan dedemin dedesine kadar var kayıtlar...
    sağolasın hızlığolu ve ermoon teşekkürler.

Nesil
    2006
    Yer
    Uzaklarda bir yer!!...

reankarnasyon olaylarından falan mı bahsediyosun baba??

Nesil
    2006
    Yer
    Sivas

ben aslen sivaslıyım da babam ve annem Büyük Yüreğil Köyündendir tabi dedemde.Köyde babamların sülaleye İmamgiller derler bu imamgillerden eskiden ileri gelenler soyağacımızı çıkartmışlar bayağı eskilere dayanırmış dedem anlatırdı aama o kitabı hiç göremedim

Nesil
    2005
    Yer
    ŞişLi + Byrmpşa Carrefour

bende cok merak edıorum gecmısımızı
    her sene koye gıttıgımızde muhakkak dedemLerLe konusurum
    dedemLerde ramazan ayında ist'a geLırLer su andada bızdeLer haLa konusurum

cok acaip,zewkLı we enterasan konuLar yaa
    ztn unıw. okumak ıstedgım boLumde tarıh we arkeoLojı eskı zamanLara cok merakım wardır bu yuzden tarıh dersım hep 5 geLmıstır

11. Default

taa orduya dayanıyor bizim

bartın>izmit>düzce>bolu>ordu

Mesaj Yetkileri