1 ile 16 arası toplam 16 sonuç

Konu: 2014 Dünya Kupası Finalleri Brezilya'da

  1. #1
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    1,253

    Default 2014 Dünya Kupası Finalleri Brezilya'da

    Dünya Kupası Finalleri Brezilya'da
    Brezilya'nın 2014 Dünya Kupası Finalleri'ne ev sahipliği yapma kararı FIFA Başkanı Sepp Blatter tarafından resmen açıklandı.


    Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, 2014 yılında düzenlenecek olan Dünya Kupası Finalleri'ne Brezilya'nın ev sahipliği yapacağını açıkladı. Sepp Blatter, kararı, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva liderliğindeki Brezilya delegasyonunun yaptığı son sunumun ardından açıkladı.

    Dünya Kupası'nı tam 5 kez kaldırma başarısı gösteren Brezilya, tarihi boyunca sadece 1 kez, 1950 yılında Dünya Kupası Finalleri'ne ev sahipliği yapmıştı. Brezilya 1950 yılındaki bu finallerde, kendi evinde finale kadar yükselmiş ancak Rio de Janeiro'deki tarihi Maracana Stadyumu'nda oynanan ve yaklaşık 200 bin futbolseverin izlediği karşılaşmayı Uruguay karşısında 2-1 kaybederek kupayı rakibine kaptırmıştı.

    Brezilya Futbol Konfederasyonu Başkanı Ricardo Teixeira ise, yaptığı ilk açıklamada, Brezilya halkı ve ülkesi adına tarihi ve mükemmel bir iş başardıklarını söyledi.

    Bu arada, UEFA Başkanı Michel Platini de Brezilya'yı 2014 Dünya Kupası Finalleri'ne ev sahipliği yapacağı için kutladı. Platini, kutlamasında ilginç açıklamalar yaparak, "Finallerin Brezilya'ya verilmesi Mekke'ye ya da Kudüs'e hacca gitmek gibi" dedi.

  2. #2
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    8,046

    Default

    Zevkli geçer bu turnuva

  3. #3
    Nesil
    2006
    Yer
    Karadeniz
    Yaş
    33
    Mesajlar
    577

    Default

    Maracana'da milla maç seyretmek süper olur.

  4. #4

    Default

    Süper seçim oldukça güzel bir organizasyon olucaktır...

  5. #5
    Nesil
    2006
    Yer
    Island
    Mesajlar
    3,038

    Default

    Güzel seçim.Brezilya zaten ev sahibi olmasa bile direk gidiyordu.Şimdi adamlar daha da rahatlar

  6. #6
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul-Bahçelievler
    Yaş
    34
    Mesajlar
    614

    Default

    yazın o kavurucu sıcağında nasıl oynanacak :S

  7. #7
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    1,209

    Default

    Bol bol sambacı seyrederiz artık

  8. #8
    Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli
    Yaş
    34
    Mesajlar
    1,178

    Default

    Bencede iyi oldu.Ama maçları bize göre ters bir zamana gelecek

  9. #9

    Default

    Müthiş bir organizasyon olacak bence iyi seçim...

  10. #10
    Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!
    Mesajlar
    4,320

    Default

    Bence de çok iyi seçim.

  11. #11
    Nesil
    2006
    Yer
    Pekin
    Yaş
    34
    Mesajlar
    12,340

    Default

    Belki o turnuva Ronaldinho'nun son milli takım turnuvası olur.Malum daha kupaya 7 sene var.O zamana kadar kim öle kim kala..

    Bencede iyi oldu.Ama maçları bize göre ters bir zamana gelecek
    Evet bu büyük bir sorun olabilir ama bence FİFA bu konuda önlemlerini alır.Copa America gibi olmaz herhalde.
    So what?
    Saike

  12. #12
    Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..
    Mesajlar
    3,064

    Default

    Şampiyon belli ikinci kim ? böyle turnuvaların Arjantin,Brezilya gibi ülkelere verilmesine karşıyım.. şampiyon 4 sene önceden belli oluyor..diceksinizki Almanya'da oldu Almanya kazanamadı,Almanya eski Almanya değil 3.lüğe bile sevindiler..Keşke başka bir G.Amerika ülkesi talip olup o düzenleseydi turnuvayı..Fifa'da haklı futbolu 7 kıtaya da yaymaya çalışıyolar ama verilen ülkeler ?

  13. #13
    Nesil
    2006
    Yer
    İzmir
    Yaş
    36
    Mesajlar
    3,078

    Default

    2014 Dünya Kupası Brezilya'daFIFA İcra Komitesi, 2014 Dünya Kupası için tek aday ülke olan Brezilya'ya organizasyonun verildiğini açıkladı.Daha önce 1950'de yine Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nı finalde evsahibi ülkeyi 2-1 yenen Uruguay kazanmıştı.NTVSPOR ve AjanslarGüncelleme: 12:12 TSİ 31 Ekim 2007 Çarşamba

    Futbolda, 2014 Dünya Kupası'na Brezilya ev sahipliği yapacak.
    İsviçre'nin Zürih kentinde toplanan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) İcra Komitesi, 2014 Dünya Kupası için tek aday ülke olan Brezilya'ya organizasyonun verildiğini açıkladı.
    Brezilya böylece, bu büyük organizasyona ikinci kez ev sahipliği yapan 5. ülke olmayı da başardı. Dünya Kupası'na daha önce Meksika (1970/1986), Fransa (1938/1998), Batı Almanya-Almanya (1974/2006) ve İtalya (1934/1990) ikişer kez ev sahipliği yapmıştı. Brezilya, daha önce 1950 yılında Dünya Kupası organizasyonunu üstlenmişti.
    5 KEZ KUPA SAHİBİ
    Latin Amerika ülkesi, 5 kez ile Dünya Kupası'nı en çok kazanan takım unvanını da elinde bulunduruyor.
    Brezilya, 1958, 1962, 1970, 1994 ve 2002'de olmak üzere toplam 5 kez Dünya Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı. Brezilya Milli Takımı'nın 1970 kadrosu, otoriteler tarafından, dünyanın gördüğü gelmiş geçmiş en iyi futbol takımı olarak değerlendirilirken, Güney Amerika ekibi, 1950 ve 1998 kupalarında ise finalde kaybederek ikincilikte kalmıştı.
    BAYANLAR 2011 ALMANYA'DA
    FIFA İcra Komitesi, bayanlar 2011 Dünya Kupası organizasyonunu ise Almanya'ya verdi.
    Diğer aday Kanada'yı geride bırakarak 2011'in ev sahipliğini alan Almanya, geçen yıl erkekler Dünya Kupası'nın organizasyonunu üstlenmişti.
    Alman Bayan Milli Takımı, son iki Dünya Kupası'nı müzesine götürerek büyük bir başarıya da imza attı.

  14. #14
    Nesil
    2007
    Yer
    Ev
    Yaş
    33
    Mesajlar
    491

    Default

    Puahahaha bu kupayı izlemek çok zevkli olacak, gösteriler, karnavallar derken eğlenceye de doyacağız..

  15. #15

    Default

    Saat bakımından maçları izlemek için uyanık kalmalıyız

  16. #16
    Nesil
    2006
    Yer
    İzmir
    Yaş
    36
    Mesajlar
    3,078

    Default

    2018'e kuzey amerika ülkelerinden biri aday olursa ona vericekler kanımca , ayrıca fifa bolivya'nın bayagı üstelemesi üzerine irfita yasagını kaldırdı

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •