1 ile 10 arası toplam 10 sonuç

Konu: Edgar Davids

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Default Edgar Davids

Edgar Davids, tam adı Edgar Steven Davids olan Surinam asıllı Hollandalı siyahi futbolcu. 13 Mart 1973'te Surinam'da doğdu. 'Pitbull' lakaplı futbolcu Hollanda'nın Ajax Amsterdam takımında futbola başladı. Hollanda'nın yetiştirdiği en önemli futbolculardan biri olmuştur. 1991'de profesyonel olmuştur. Bu arada maçlarda taktığı gözlük ve uzun saçla çok beğeni kazanıyordu.1996'da İtalya'nın A.C Milan takımına geçti ve dünya onu bu takımdayken keşfetmiştir. Çoğu klas hareketlerini bu takımda yapmıştır. 2 sene burada oynayan süperstar pitbul, 1998 yılında İtalya'nın başka bir harika takımı olan Juventus'a geçmiştir. Bu arada 1998 Dünya Kupasına gitti. 6 sene bu takımda oynamıştır ve kariyerinin en çok zamanını bu takımda yaşamıştır. 2000'li yılların başında ise çeşitli reklamlarda oynayarak biraz daha ün yapmıştır. Artık o dünyanın tanıdığı bir süperstardı. Juventus'dan F.C Barcelona'ya çok büyük umutlarla giden Edgar Davids orada pek mutlu olamadı ve tekrar İtalya'ya döndü. Bu sefer İnter'deydi. Fakat buradada çok az oynadı ve İngiliz takımı olan Tothennam Hotspur'a transfer oldu. 2 sene burada oynadıktan sonra 2007'nin başında tekrar eski takımı Ajax Amsterdam'a gitti. Burada futblu bırakacağnı açıkladı.

Ad: Edgar Steven Davids,
    Doğum Tarihi: 13 Mart 1973
    Doğum Yeri: Paramaribo (Surinam)
    Boy: 1.69 cm.
    Kilo: 68 kg
    Ülke: Hollanda
    Oynadığı takımlar: Ajax, Milan, Juventus, Barcelona, İnter,Tottenham Milli Takım: 61 maç, 6 gol,
    Başarıları: Kıtalararası Kupa (1995 - Ajax), Süper Kupa (1995 - Ajax), Şampiyonlar Ligi (1995 - Ajax), UEFA Kupası (1993 - Ajax), Hollanda Şampiyonluğu (1994, 1995, 1996 - Ajax), İtalya Şampiyonluğu (1998, 2002, 2003 - Juventus), Hollanda Kupası (1993 - Ajax), Şampiyonlar Ligi finalisti (2003 - Juventus)

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Onu hep taktığı acayip gözllükler hatırlıyorum
    çogu kişi öyle hatırlıyordur mesela ben gibi

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Gözlüğünden hatırlıyorum.Özelliği ne acaba bu gözlüğün

Del Piero_10 Misafir

Döneminin en iyi savaşçısıydı.

Yalnız yazıda yanlışlıklar var.Davids Milan'da tanınmadı kendisi Ajax'ın dünya futboluna sunduğu bir yıldızdır.Ayrıca çoğu klas hareketini Milan'da gösterdiği de doğru değildir.Aynı zamanda(bitmiyor :P ) Milan'da 2 yıl oynamamıştır devre arasında Juventus'a geçip burada kendini kanıtlamıştır.

Quote Originally Posted by Ayg.22 View Post
    Gözlüğünden hatırlıyorum.Özelliği ne acaba bu gözlüğün
    Gözleri ileri derecede bozuk olduğu için maçlarda takabileceği özel bir gözlük

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Gözleri ileri derecede bozuk olduğu için maçlarda takabileceği özel bir gözlük
    Renkleri ayıramıyormuş bildiğim kadarıyla ondan takıyormuş...

Dönemin en savaşcı yetenekli isimlerinden... Juventus forması altında kariyerin zirvesine çıktı. Sol ayağını harika kullanan sert şutları ile güzel goller atan dönemin en iyi orta sahalarından...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Edgar Davids, glokom hastasıdır. Bu yüzden maçlarda özel gözlük takmaktadır.

Glokom, göziçi sıvısının iyi boşalmaması yüzünden göz tansiyonunun artması.

Halk arasında göz tansiyonu ve karasu adlarıyla bilinen glokom, milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir göz hastalığıdır.

Müthis bir orta sahaydi,sol ayagini mükemmel kullanan,teknigi cok iyi bir futbolcuydu,cok mücadeleciydi.Ajaxta parladi,Juvede zirveye cikti.

Her zaman sempati duyduğum bir futbolcuydu asıl Davids bana göre Juventus'taki Davids'ti....

Nesil
    2007
    Yer
    Kastamonu

juventustaki davids pes oynarken ondan çok korkardım

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

Asla unutamayacağım futbolculardan.Süper bir futbolcuydu.

Mesaj Yetkileri