-
Celtic Hinkel'i Kapti
Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın rakibi olan İskoç ekip Celtic, İspanyol ekip Sevilla'da Daniel Alves'in arkasında yedek bekleyen Alman Milli futbolcu Andreas Hinkel'le 3.5 yıllık sözleşme imzaladı. Bonservisi için 1.9 Milyon Pound ödenen 25 yaşındaki futbolcu, Celtic kulübünün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Celtic kulübü ile sözleşme imzaladığım için çok mutluyum ve yeni takım arkadaşlarımla tanışmak için sabırsızlanıyorum. Celtic, hem İskoçya hem de Avrupa'da büyük başarılara imza atmış, muhteşem tarihe sahip bir kulüp. Bu formayı giymek çok onur verici ve önümüzdeki yıllarda elde edeceğimiz başarılarda önemli rol üstlenmek istiyorum. Celtic'e karşı rakip olarak oynadım ve etkileyici stadyumda büyük taraftar desteğine sahipler. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıp Celtic taraftarını mutlu etmeye gayret edeceğim" dedi.Yeşil beyazlıların teknik direktörü Gordon Strachan ise yaptığı açıklamada, "Transferi bitirdiğimiz için çok memnunum. Andreas uzun zmandır yakından takip ettiğimiz bir futbolcuydu ve kadromuza katılması çok sevindirici. Kalitesiyle takımımıza başarı getireceği kesin" dedi.Bu sezon Sevilla formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Alman futbolcu, Barcelona karşısında İskoç ekibe yardımcı olamayacak. Geçtiğimiz sezon başında Stuttgart'tan Sevilla'ya yaklaşık 4 Milyon Euro bedelle transfer olan Hinkel, 2006 Dünya Kupası kadrosunda da bulunduğu Almanya Milli takım formasını toplam 17 defa giymişti.
Mesaj Yetkileri