-
Güneş Bursa'dan Doğuyor
Bayanlar Voleybol Avrupa Challenge Cup'da finalde İtalyan rakibi Infoplus Minetti Imola'yı 3-2 yenerek Bursa'da ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Vakıfbank Güneş Sigorta mutluluktan uçuyor. Vakıfbanklı oyuncular, teknik heyet ve yönetim, şampiyonlukta büyük desteği olan Bursalılara teşekkür ederek İstanbul'a döndü.

2004 yılında Bursa'da Top Teams Kupası'nı kazandıktan sonra şimdi de Avrupa Challenge Kupası'nı aynı kentte kazanan Vakıfbank Güneş Sigorta'nın yeni hedefi lig şampiyonluğu. Challenge Cup şampiyonluğunu değerlendiren Vakıfbank'ın Brezilyalı tecrübeli antrenörü Claudio Lopez Pinheiro, Bursa'da çok güzel bir şampiyonluk yaşadıklarını belirterek, "Çok mutluyuz" dedi. Pinheiro, "Final Four'dan önce yaptığım açıklamamda maçların çok zor geçeceğini söylemiştim ve öyle de oldu. Final Four'un ilk maçında Alman Dresdner SC'yi 3-0 yenerek finale kaldık. Finalde de İtalyan Infoplus Minetti Imola karşısında ise özellikle ilk sette biraz sinirli oynadık. Diğer setlerde ise toparlanan oyuncularım sahada yapmaları gerekenleri yerine getirdiler. Rakibimiz karşısında setlerde iki kez yenik duruma düşmemize rağmen oyundan kopmadık ve dengeyi sağlayarak maçı uzatma seti sonunda kazanmayı bildik. İtalyan ekibi çok güçlü ve tecrübeli bir ekip. O yüzden de final maçı çok zor geçti" dedi.
Şampiyon oldukları için çok mutlu olduğunu ifade eden Pinheiro, "Bursa'da çok güzel bir organizasyon oldu. Seyirciler ise muhteşemdi, bize çok destek verdiler. Son maçta biraz zorlandık ama sonuca gitmeyi bildik. Tüm oyuncularımı final four'da gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu. Vakıfbank Güneş Sigorta'nın 2004 yılında yine Bursa'da "Top Teams Kupası" şampiyonluğunu kazandığını hatırlatan Pinheiro, "Bursa'da ikinci kez Avrupa şampiyonu olmamızda büyük pay sahibi olan Bursalı voleybolseverlere teşekkür borçluyuz. Bursa'nın çok iyi bir voleybol seyircisi var. İnanılmaz bir seyirci vardı her iki maçımızda da. Maçlarımızda bize büyük destek veren Bursalı voleybolseverler, başarımızda önemli rol oynadılar. Onların bu desteğini boşa çıkartmadığımız için mutluyum" dedi.
Oyuncular Arzu Göllü, Olena Gashuka, Gözde Kırdar ve Nihan Yeldan da şampiyonluğu değerlendirdiler. Nihan, "2004 yılında Bursa'da yine şampiyon olan kadroda ben yoktum. Ama şu anda o duyguyu yaşıyorum. Şampiyon olmak için çok çalıştık. 52 takım arasından son 4 takıma kaldık. Bursa'da kupayı kaldıracağımızı biliyorduk ve buraya hazır gelmiştik. Fakat ne kadar hazır olursanız olun, o madalyayı boynunuza taktığınız zaman insanın duygularına hakim olması çok güç oluyor. Çok mutluyum gerçekten. Öncelikle Bursa halkına çok teşekkür ediyorum bizi yalnız bırakmadılar. Maça kötü başladık ama iki takım da çok iyiydi. İtalyan ekip de kötü bir rakip değil. Avrupa şampiyonu olduktan sonra ligde de şampiyon olmayı hedefliyoruz" dedi. Vakıfbank'ın tecrübeli pasörü Arzu Göllü ise, "Çok zor bir final maçı oldu. İnsan oynarken anlamıyor ama çok güzel bir müsabaka oldu. Maçtan sonra konuştuğumuz kişiler çok güzel ve heyecanlı bir maç olduğunu söylediler. 2-1 mağlubiyetten 3-2 kazanmamız da çok büyük sevinç yarattı tabii. Seyircimize çok teşekkür ediyoruz, kupamız Türkiye'ye hayırlı olsun" diye konuştu. Final maçının iki yıldız oyuncusu Gasukha ve Gözde de "Finale kalacağımıza ve kupayı alacağımıza inanıyorduk. Final maçı gerçekten çok zor geçti. Ancak Bursa seyircisinin desteğiyle maçı kazanmasını bildik ve kupayı kazandık. Çok mutluyuz. Hedefimiz şimdi lig şampiyonluğunu da kazanmak" dediler.
VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI
Vakıfbank Güneş Sigorta Takımı, Bayanlar Voleybol Avrupa Challenge Cup Final Four şampiyonluğunu düzenlenen gecede doyasıya kutladı.
Challenge Cup Final Four'da İtalyan rakibi Infoplus Minetti Imola'yı uzatma seti sonunda 3-2 yenerek Bursa'da ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Vakıfbank Güneş Sigorta, Kervansaray Termal Otel'de düzenlenen geceyle şampuyonluğu kutladı. Geceye, Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, Kulüp Başkanı M. İlker Aycı, Vakıfbank Güneş Sigorta takımı teknik heyeti ve sporcular, müsabakaları yöneten hakemler ile turnuvaya katılan diğer takımların oyuncuları ve teknik heyetleri katıldı.
Yemeğin ardından Vakıfbanklı voleybolcular piste çıkarak dans edip doyasıya eğlendi. Gece geç saatlere kadar süren gecede şarkılar söyleyen güzel voleybolcular, 2 günlük maç yorgunluğunu üzerlerinden attı.
Mesaj Yetkileri