Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 49 sonuç

Konu: Milano Efsanesi

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Default Milano Efsanesi

Saat: 13:12 - CK'nın emeklilik evi- 12 Mart 2006
    Marmaris'teki evimde, denizi seyrediyordum. Dinlenmek ne güzeldi. Birden telefon çaldı. Arayan Milan teknik direktörü Carlo Ancelotti'ydi:
    - Ciao Carlo, nasılsın canım?
    - İyiyim be Cumhurcuğum, son günlerde bacağım çok ağrıyor, artık görevimi yerine getiremiyorum.
    - Çok üzüldüm, istersen ben sana yardıma geleyim.
    - Gel gel. Çok iyi edersin. Teşekkürler.

Hemen emeklilik evimden havaalanına gidip Milano'ya bir bilet aldım. Milan'da uzun yıllar futbol oynamış biri olarak, aynı zamanda çifte vatandaşlık sayesinde bir İtalyan vatandaşı olarak İtalya'ya vizesiz gitme hakkım vardı. Uçağa atladım ve 2 saatlik bir yolculuk sonucu Milano havaalanına ulaştım.

Saat: 16:20 - Milan Antrenman Tesisleri - 12 Mart 2006
    İki saatlik bir yolculuk yapmıştım ama arada yolda ve havaalanında geçirilen süre olunca buraya gelmem 3 saati geçti. Neyse. Carlo nerede acaba?
    Aaa, şuradan geçen bizim Kaka değil mi? Hemen sorayım. İngilizce konuşacağız, belki İtalyanca anlamaz.
    - Hi Ricardo(Kaka -> Ricardo Izecson dos Santos Leite)
    - Ooo,hello dedikten sonra bir baktım şakır şakır Türkçe konuşmaya başladı
    - Cumhur abi, sen gelmezdin pek buralara, ver elini öpeyim.
    - Buralarda yeni mi moda oldu?
    - Evet, Cumhur abi, ver bir daha öpeyim.
    - Carlo nerde?
    - Abi bak şurda bir tuvalet var, ordan sağa dön, sonra karşına dönerci çıkacak,ordan da sola dön, git git git, onun odası orda.
    - Tamam Ricardo, sağolasın gülüm.

Dönerciden bir ekmek arası aldım giderken. Hayret yeni antrenman tesislerinde dönerci de varmış. Giderken döner bitti. Çok acıkmışım. Uçakta da bir şey vermediler ki yiyelim. Neyse, sonunda buldum Carlo'nun odasını.
    - Ciao Carlo, dedim.
    O da bana "aleykümselam" dedi. Bir baktım herkes Türkçe öğrenmiş bu kampta, Allaaaah, yaşadık dedim.
    Beni kebap yemeye davet etti.
    - Kebapçıda muhabbet ederiz, dedi.
    Gittik. Baktım kapıda "ÖzMessina Kebapçısı- 1 yıllık deneyimle" yazıyor. Fotoğrafını çektim. Milanello'da arkadaşlara gönderirim. Kebap yerken bana görevi bana bırakmak istediğini söyledi Carlo. Ben de itiraz ettim ve en azından Haziran sonuna kadar tecrübe kazanmak istediğimi söyledim. O da bana Haziran sonunda kadar baş antrenör olmamı istediğini, sonra da görevin başına geçmemi istediğini söyledi. Kabul ettim. Hemen başkanın yanına gittik.
    - Selam Silvio, dedim, herkes Türkçe biliyor ya.
    - Selam Cumhur, dedi, elimi öptü.
    - Başkanım, Carlo, sağlık sorunları yüzünden görevi bırakacakmış. Bana devretmek istiyormuş, ben tecrübesizim dedim kabul etmedim ama o da Haziran sonuna kadar baş antrenör olmamı teklif etti, ben de kabul ettim. İsterseniz hemen bir basın toplantısı düzenleyelim ve bunları açıklayalım dedim.
    - Tamam Cumhur, yarın hemen basını çağırıyorum.

Çok heyecanlıydım, sonunda aktif oyunculuk sonrası kariyerime başlıyordum. 37 yaşındaydım. Henüz genç sayılırdım ve bu yaşta Milan'ın başına geçiyordum.
    Gece zor uyudum valla.
    Saat 13:30 - San Siro Basın Salonu - 13 Mart 2007
    - (Silvio Berlusconi)Basın toplantımıza hoş geldiniz öncelikle.Carlo Ancelotti, sağlık sorunları yüzünden görevi bırakacak. Onun yerine Haziran sonunda eski yıldız oyuncumuz Cumhur Korkut geçecek. Fakat Cumhur Korkut'un tecrübe kazanması gerek. Bunun için Haziran sonuna kadar baş antrenör olacak. Temmuz'da da göreve başlaycak. Bu açıklamadan sonra artık imza törenine geçebiliriz.

Berlusconi alttan kontratı çıkardı. Dün okumuştum. Fotoğraflar eşliğinde imzayı attım. Silvio bana sürpriz yapmış. Eski oyuncu olduğumdan arkasında adım yazılı, 10 numaralı formayı bana hediye ettiler, onunla poz verdim. Harika bir gündü....

Silvio Berlusconi:

Carlo Ancelotti:

......

Saat 15:30 - Milan Antrenman Tesisleri - 1 Temmuz 2007

Bu gün görevi oyuncular eşliğinde yapılan bir basın toplantısıyla devraldım. Inter taraftarları dahil bütün dünya, Milan taraftarlarına imrenerek bakıyordu. "Keşke bizim de böyle teknik direktörümüz olsa." diyorlardı. Ama olamazdı. Neyse, bugün çok mutluyum. Artık önüme bakacağım. İlk olarak yapacağım hazırlık maçına yoğunlaşmam gerekiyor. Açıklamam:
    "Ciao Milan!!! , evime geri döndüm. Ama bu sefer oyuncu değil teknik direktörüm. Biliyorum, tecrübesizim; ama hedefim Milan'ı bu sezon yarıştığı 3 kulvarda; yani Serie A,İtalya Kupası ve Şl'nin sahibi yapmak. Tabii bu sadece benimle olacak bir iş değil. Oyuncuların da istemesi gerekiyor. Oyuncularımı çok seviyorum. Dostça bir takım oluşturup profesyonellikten öteye geçen bir takım kuracağız. İlk hedefim geleceğimizi garanti altına almak. Zaten çok iyi olan altyapımızı da altyapı İtalya Kupası ve Altyapı Ligi kupası sahibi yapmak istiyoruz. Ben, şimdilik altyapıyı başantrenörüm Mauro Tassotti'ye emanet edeceğim. Onun takımı başarıdan başarıya koşturacağına şüphem yok. Şimdilik bu kadar. İyi günler."

Bu açıklamadan sonra Milanello'ya dönüp Mauro Tassotti ile bir toplantı yapıp alacağımız genç oyuncuları belirledik. İşte liste:
    Younes Kaboul,20 yaşında
    Anthony Vandan Borre,18 yaşında
    Bojan,15 yaşında
    Vito Mannone,18 yaşında
    Yves Makabu Ma Kalambay,18 yaşında
    Nicolas Millan,14 yaşında
    Theo Walcott,17 yaşında

Bu oyunculardan en yaşlısı Younes Kaboul, 20 yaşındaydı. O 20A takıma gidemeyeceğinden kiraya gidecekti.
    --------------------------------------------------
    NOT: Önceki Milan kariyerimin yazısını biraz değiştirdim. En baştan devam ediyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İyi bir karıyer olacagı kesın anlatımın cok güzel.
    Devamını sabırsızlıkla beklıyorum
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Hangı versıyonu kullanıyosun.
    Bide Cahill'i alımıcanmı gecen oyunda almıstın.Cok ıyı dıyordun.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

7.0.0'I kullanıyorum. Cahill'i almayacağım bu sefer. Gilardino Oliviera falan kıskanıyor. Ama başka birini alacağım.

Kulübün baskani veya teknik direktörü ile telefonda görüsmekte moda oldu

Iyi bir kariyer olacagina benziyor,yanliz teknik direktörlügünden girip kebapcidan ciktin,istersen fazla abartmadan tadinda birakarak anlat

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Bunu ikinci olarak ben yapmıştım.(Çağrı Zorkol'dan sonra) Ayrıca teknik direktörle görüşen ilk ve tek kişi de benim. Neyse... Daha hikayenin başı. Devamı bu kadar olmayacak. Kebapçıya gitmem ama Türk kültürünü yansıtacağım.

başarılar dilerim.ben iyi bir kariyer olacağını düşünüyorum

Del Piero_10 Misafir

Yalnız o kebabçıyı Ronaldo fark etmesin,sonuçları inanılmaz olur

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Yalnız o kebabçıyı Ronaldo fark etmesin,sonuçları inanılmaz olur
    alem adamsın Özgür abi ya.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

özmessina kepabçısı .çok gzl anlatım devamını bekliyorum

Nesil
    2006
    Yer
    ❶❻

Anlatımın çok Farklı Çok iyi gidiyorsun Devamını Bekliyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Del Piero bence sen de Juve kariyeri yazmalısın. Ayrıca Ronaldo henüz Milano'ya gelmedi onun zamanında kebap yoktu burda(bkz:Inter). Ama Madrid'de de tek tük dönerci varmış. Zaten o yüzden kilo aldı ya. Zaten Ronaldinho da kebap yiyerek kilo aldı, reklamlar bahane kebap şahane. Neyse çok kebap muhabbeti döndü. Artık kariyere devam.

Sannois SG 0-3 Milan
    Hazırlık Maçı

Benim için maçın adamı:
    FILIPPO INZAGHI!!!
    Üç golle ilk maçta gönüllerde taht kurdu. Maç basitti. Rahat bir şekilde aldık.

Tamamlanan Transferler:
    Younes Kaboul(Triestina'ya gönderildi)
    Vito Mannone(20A)
    Theo Walcott(20A- 14M$ verdim)

Ajaccio 3-7 Milan
    Hazırlık Maçı

Benim için maçın adamı:
    RICARDO OLIVEIRA!!!
    Dört golle gönüllerde taht kurdu. Maç çok güzeldi, fakat kaleye yeni transfer ettiğim Vito Mannone'yi koyunca üç gol geldi.

Le Havre 1-3 Milan
    Hazırlık Maçı

Benim için maçın adamı:
    DANIELE BONERA!!!
    Defans oyuncusu gol attı! Penaltı yaptırınca Nesta, sonuç da böyle oldu. Biraz zorlansak da aldık.

VEE BÜYÜK MAAAAÇ!!!

Milan 3-1 Inter
    Hazırlık Maçı

Benim için maçın adamı:
    RICARDO OLIVEIRA!!!
    İki gol atarak Inter seyircisini kahretmeyi başardı. Ayrıca Maicon'u da kutluyorum, her maç bana gol atıyor. Ama Inter bu maçta Adriano'yu satmıştı. Yoksa yenemiyorum.

Milan 3-1 Juventus Yedekler
    Hazırlık Maçı

Benim için maçın adamı:
    FILIPPO INZAGHI!!!
    Dida salakça oyun dışı kaldı ve Pippo Inzaghi bizi kurtardı. Ayrıca Vito Mannone de penaltı kurtardı.

Yapılan Transferler:
    Nicolas Millan(20A)
    MIROSLAV KLOSE!!!!!(48M$)
    Anthony Vanden Borre(20A)

---
    Gilardino(Man Utd gitti-31M)

ŞL Kuraları Çekildi!!! Milan, Austria Wien ile eşleşti. Eğer yenebilirse, Milan Şl gruplarına kalacak.

Austria Wien maçı için son hazırlıklarımızı Viyana'da Ernst-Happel-Stadion'da yapıyorduk. Ricardo Oliveira antrenmanda hafif bir sakatlık geçirdi. Hemen doktorumuz Tomislav Vrbnjak bir müdahalede bulundu. Yine de hafif bir sakatlık olmuştu. "Maça çıkacak mısın?" diye sordum. "Çıkacağım" dedi. Ve çıktı...

Austria Wien 0-4 Milan
    ŞL Qual. 3 Leg.1

Benim için maçın adamı:
    RICARDO OLIVEIRA!!!
    İki gol attı, sakatlandı ve çıktı. Helal olsun. Ayrıca bu maçta Klose oynayamadı çünkü kaydettiremedim. Ama Oliveira sakatlanınca Klose'ye yol açıldı. İlk maç kolaydı, ev için avantaj sağlamıştık, hem de büyük ölçüde. Maç hakimiyeti bizdeydi.

Milan 3-0 Austria Wien
    ŞL Qual. 3 Leg.1

Benim için maçın adamı:
    MARCO BORRIELLO!!!
    Sonradan oyuna girdi ve golünü attı. Helal olsun. Bu maçta Gilardino(gitti),Klose(kayıt dışı) ve Oliveira(sakat) oynayamadı. Inzaghi ve Borriello ile hallettik.

Sonunda Şl'de gruplara kalmıştık. Kuralar İsviçre'de çekiliyordu. Kuraların çekimine benim yerime Adriano Galliano ile Giorgio Ciaschini'yi göndermiştim. O akşam ben heyecanla Milanello'da kura çekimini izliyordum. Grubumuz belli olmuştu:

Çok kolay bir grup sayılmazdı. Fenerbahçe ve Olympiakos kolaydı ama Chelsea büyük bir takımdı. Tam o sırada gazetecilerin kapıda olduğu haberi cep telefonuma geldi. Kapıyta gittim.
    Muhabir:Merhabalar. Düştüğünüz grup hakkında ne diyeceksiniz?
    Ben:Bu gruptan rahat çıkacağımıza inanıyorum. Chelsea bizi biraz zorlayacak ama bizim gibi güçlü bir kulübün karşısında duramazlar.
    Muhabir:Fenerbahçe hakkında ne diyeceksiniz? Zico sizin için "Onları rahat yeneriz" demiş.
    Ben:Dostluk kazansın.
    Muhabir:Peki Olympiakos hakkında ne diyeceksiniz?
    Ben:Güçlü bir Yunan takımı. Ama onları ben birkaç hafta sonra maç yapacağımız Cagliari'ye benzetiyorum. Rahat geçeriz. Şimdilik bu kadar.
    Muhabir:Ama Cumhur Bey, ama,ama...

Ertesi sabah Gazzetto Dello Sport'ta söylediklerimin kapağa yerleştirildiğini gördüm. Başlık "Milan ŞL'de İddialı" idi. FB hakkında yumuşak konuşmuştum. Ne de olsa Fb benim yumuşak karnımdı. Ama önce lige bakmalıydım. ŞL'de kalıcı olmam için lig şampiyonu olmam gerekiyordu. Klose de ilk maçına çıkacaktı. İlk maçta ilk golü bekliyordum Klose'den.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.

Super gidiyorsun devam et senden clde kupa bekliyoruz..

sen galiba fenerliydin.fenerliysen biraz şanssızsın.fenerin fruplarda gelmesi kötü olmuş.şike yapacanmı sen?mesela şl'de rahat çıkıyosun son maç fener'de yenerse uefa'da verir misin maçı

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

güzel kariyer olacağa benziyor.

Nesil
    2006
    Yer
    ❶❻

Quote Originally Posted by maniax View Post
    sen galiba fenerliydin.fenerliysen biraz şanssızsın.fenerin fruplarda gelmesi kötü olmuş.şike yapacanmı sen?mesela şl'de rahat çıkıyosun son maç fener'de yenerse uefa'da verir misin maçı
    Neden vermesin verebilir Nede olsa bu bir oyun hem Çıkmayı garantilemişse Ben olsam bende verirdim

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Fener sevgisi ayrı kariyer ayrı. Ağlaya ağlaya maçı yenmeye çalışacağım. :P Ama Milan'a da aşığım. Ayrıca cekochan arkadaşım alıntıyı silerse çok sevinirim.

ne demek yeterki iste siliverdim gitti

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Sağol. Boşu boşuna mesaj uzuyor. Ayrıca Cagliari maçı ve devamını yayınlayacağım eve gidince. Olympiakos fotoromanı yaptım da çok iyi olmadı. İleride daha iyi olacak inşallah. CL'de kupaya gelince... Rakibim yok...

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Wink Cagliari Maçı ve Sonrası

Cagliari maçı öncesi otobüste Gattuso ile taktik konusunda tartıştık. O bana taktiğimin yanlış olduğunu söyledi. Tabii ki ona en güzel cevap maç olacaktı. O AML ve AMR'leri ML ve MR'ye çekmemi ve daha defansif oynamamı istiyordu. Ama ben Ersun Yanal'ın eski çırağı olarak atak oynamalıydım. En az iki forvet olmalıydı. Böylece taraftarlara zevkli bir futbol sergileyebilir ve takımımızın gücünü gösterebilirdik. Gattuso bunun üzerine bana bıçak çekti.
    Birden üzerime yürüdü. Pirlo ve Maldini birden üzerine atladı fakat o hızlı bir hamleyle onların elinden kurtuldu. Bıçağı karnıma doğru sapladı. Ama bunun üzerine hınzırca gülünce ben de gülmeye başladım. Kan yoktu. Piskopatça bıçağı dilini üzeride gezdirdi. "ŞAKA BIÇAĞIYDI" diye bağırınca hepimiz güldük. Ama ben bu laubali tavıra kızmıştım ve Gattuso'yu yedeğe çektim.

Taktiğimiz şuydu:

Ben bu taktiğe "Milan Özel 1" adını vermiştim. Bu taktiğin en iyi özelliği kornerlerdi. Kornerler yakın direğe atılıyor ve yakın direğe aynı anda 4 kişi saldırıyordu. Bu sırada da 2 kişi kaleciyi sıkıştırıyordu ve birçok korner gol oluyordu. Ayrıca Pirlo da (frikiği 20) bol bol frikik atıyordu.

Şimdi sıra Cagliari maçında...

Cagliari 0-2 Milan
    Serie A Maçı

Benim için maçın adamı:
    YOHAN GOURCUFF!!!
    Gourcuff, genç yaşına rağmen Milan'da iyi bir performans sergiliyor. Zaten Wonderkid olması da bunun kanıtı. Ayrıca Kaladze'nin de golü olması şaşırtıcı. Klose'nin ilk maçında gol atamaması da umudumu kırdı. Bakalım ilerideki günler neler gösterecek.

Bu maçtan sonra puanımız -5'e çıkmıştı. Ligden düşme korkumuz yoktu çünkü kalitemizi biliyorduk. 17. idik ama rahattık. Şimdi maçımız Olympiakos ileydi.

Milan 4-0 Olympiakos
    ŞL Grup Maçı

Benim için maçın adamı:
    MIROSLAV KLOSE!!!
    Beleş olarak tabir edilen iki gol atsa da performansıyla göz doldurdu. Kolay bir maçtı ve taraftarımızı mutlu etmeyi başardık. Ayrıca kulübün de morali yerine geldi.

Fakat bu maçta Gourcuff ile Yunanlı oyuncu arasındaki kavga pek hoş olmadı. Aşağıda gördüğünüz olaydan sonra itişmeler başladı ve Yunanlı oyuncu sarı kart gördü:

Şimdilik bu kadar. Ligde Roma ile maçımız var ve bu çok önemli bizim için. Maç San Siro'da. Umarız güzel bir galibiyet alırız.

Piskopatça bıçağı dilini üzeride gezdirdi. "ŞAKA BIÇAĞIYDI" diye bağırınca hepimiz güldük. Ama ben bu laubali tavıra kızmıştım ve Gattuso'yu yedeğe çektim.
    Supersin

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Tamam da kimse bu kariyeri okumuyor.(ya da okuyup yorum yazmıyor) Yorum yazıp beni şevklendirirseniz çok sevinirim.
    --------------------------------------
    İTALYA'DA DEV MAÇ!!!

Milan 5-1 Roma
    Serie A Maçı

Benim için maçın adamı:
    ANDREA PIRLO!!!
    Ben de maçın adamı sayılabilirim. Devre arasında yaptığım taktik değişikliği galibiyeti getirdi.

Maçın Anlatımı:
    Maça 4-0-2-3-1 taktiğiyle çıkmıştım. Roma'ya karşı iki forvet çıkamazdım. Maç başladı. Maç başlarında hakimiyet bendeydi. Sinirden sayısını saydığım 9 ataktan sonra Roma'nın ilk atağında gol yedim.

Francesco Totti(41)

Devre arasında oyuncularıma bu maçı kazanabileceğimizi söyledim. Taktiğe gelince...

Seedorf'u forvete alıp Seedorf'un yerine Oliveira'yı aldım. Ayrıca Zaman geçirme hariç diğer bütün takım özelliklerini sağa çektim(hücüm,çabukluk,pas,top kapma,defansın yeri...). Bu cesur taktikle Roma karşısında maça çıktım.
    Dk. 55'e kadar gol gelmeyince endişelenmeye başlamıştım. Ama Dk. 56'da Kaka sahneye çıkıp

endişemi yok etti.

Artık kendimize güvenimiz gelmişti. Dakika 62'de Pirlo'nun ayağından(serbest vuruş) gelen gol taraftara galibiyeti müjdeliyordu.

Dk. 66'da Ricardo Oliveira da gol atınca skor 3-1 olmuştu.

O an içimden "Bu maç farka gider" diye geçirdim. Bu duyguyu Şükrü Saraçoğlu'ndaki FB 2-1 GS maçında da yaşamıştım. Kısa sürede 2 gol atınca... Neyse.

Dk.70'te Klose gol atınca skor 4-1 oldu.

Golden sonra Klose'nin sevinci(beyaz formayla sahaya çıkmıştık ) :

Artık fark 3'e çıkmıştı.

Dk.90'da hep de gol olur zaten. Yine Pirlo, yine serbest vuruştan golünü attı.

SKOR: Milan 5-1 Roma

4 farkla biten maç taraftarı ve takımımızı coşturmuştu. Roma'ya giden oyuncuların gittiği havaalanı taraftarlar tarafından basıldı ve Perrotta yaralandı

Maç değerlendirmesi:
    0-1 geriden 5-1 öne geçmek, hele ki Roma karşısında; oldukça büyük bir iş. Taktikte ustaca değişiklik yapan Cumhur KORKUT'u kutlamak lazım. ,

La Gazzetta Dello Sport: İTİNAYLA TARİH YAZILIR!!!
    La Repubblica : ROMA ÇİMLERE GÖMÜLDÜ!!! (acaba çimler bu yüzden mi bozuk? )
    Fotomaç : MILAN FARK ATTI!!!

Milan 2-0 Udinese
    Serie A Maçı

Benim için maçın adamı:
    CLARENCE SEEDORF!!!
    Tek forvet çıktığım maçta; ikinci yarı Roma'ya karşı cesur oyunumu oynadım. Farka gidemesem de; iki golle kazandım.

Seedorf da tüm maç didindi durdu. Son dakikada attı. Ayrıca iki gol de süper korner taktiğim sayesinde geldi.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Tebrikler arkadaşım güzel gidiyorsun...

iyi gidiyosun arkadaş roma'ya karşı hep zorlanırım ben 5-1 yenmek çok zordur helal olsun

24. Default

tebrikler çok iyi gidiyo şu an, sonuçlar güzel, okuması da çok keyifli. gattuso'nun durumu ne oldu ?

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Onu Bakırköy Ruh ve Sinir Hastahanesi'ne gönderdik. Pirlo gibi biri dururken ona yer kalmaz.

Talking

Merakla devamini bekliyorum ayrica Zevkle okuyorum Roma macin harika gecmis,Udinese macinda bayaa bi ter dokmussun son dakikalarda kazanmissin Devam et guzel gidiyorsun

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

bravo abicim süpersin zevkle okuyorum gattusoya gelince onu ileride çığlık filmine çağırırlar kesin
    I'm back...

gattuso'ya yazık oldu.daha önünde ne yıllar vardı.yazık oldu.allah kimseye göstermsin.peki tam olarak gattuso'nun hastalığı neymiş?psikolojisi neden bozukmuş

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Harİkaaaa!!!

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya/Manavgat

Güzel Gidiyorsun Basarılar

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri