Federasyonun transfer döneminin bitmesine karşın, transferi için özel hak tanıdığı Okan Koç, dün Ankaragücü ile anlaştı.
Ankaragücü ile Beşiktaş yöneticilerinin de sezon sonuna kadar gerçekleşen bu transfer konusunda anlaştıkları belirtildi.
Federasyonun transfer döneminin bitmesine karşın, transferi için özel hak tanıdığı Okan Koç, dün Ankaragücü ile anlaştı.
Ankaragücü ile Beşiktaş yöneticilerinin de sezon sonuna kadar gerçekleşen bu transfer konusunda anlaştıkları belirtildi.
<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
<a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive – l – <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>
__________________________________________________ _______________
Ya anlayamıyorum bu üç büyükler arasındaki düşmanlığı...Galatasaray'a izin vermeyen Beşiktaş oyuncuyu Ankaragücü'ne veriyor...Ne diyelim hayırlı olsun demekten başka söyleyecek söz bulamıyorum...
oyuncuyu sadece galatasarayda oynatmamak için alınmış maksatlı kararlar.
Bence iyi olmuş Okan Koç'un futbola kazandırılması açısından, ilk 11 de oynama şansı artmış.Originally Posted by demirhanbey1984
Neden GS'ye versin ki? GS Beşiktaş'ın direk rakibi, bence Ankaragücü'ne kiralaması çok mantıklı.
Diyelim ki FM'de herhangi bir nedenle önemli bir oyuncunu satmak zorunda kaldın(mesela kontratı bitiyor). Aynı ligde rakiplerine mi satarsın(mesela iaquinta'yı diyelim) yoksa ülke dışındaki veya direk rakibin olmayan ama oyuncuyu alabilecek kadar maddi olanağı olan bir takıma mı satarsın?
Ben dikkat ediyorum böyle şeylere ve bence bu konu için oyunla gerçek hayat aynı mantık.
ohh iyi oldu gs ye gitmedi
Ok. Ama ben bu üç büyükler kadar düşmancıl düşünemiyorum işte...Oyunla bağdaştıramıyorum da ayrıca...Çünkü Türkiye'nin Avrupa'daki lokomotifi olan Galatasaray zor günler geçiriyor ve bu futbolcuya ihtiyacı var...Böyle günlerde birbirimizi vurmak yerine yardımcı olsak daha iyi olmaz mı??? Geçen seneki Manchester Utd.-Chelsea maçında Manchester'lı futbolcular tünel çıkışında sıraya dizilip tünelden çıkan ve şampiyonluğu garantilemiş olan Chelsea'lı futbolcuları alkışlıyorlardı.Tribünlerde ayağa kalkarak alkışa eşlik ediyorlardı..."Bunları niye bizim büyük kulüplerimiz yapmıyor" diye düşünmekten kendimi alamıyorum...
bencede ii oldu ya gs ye gitmemesi ya
okan bjk de bi daha oynamicam demis ama seneye bjk ya
Kesinlikle katılıyorum.. Bizde ki bu mantık devam ettiği sürece biz hiçbir yere varamayız.. Özellikle Beşiktaş bu konuda gerçekten çok garip işler yapıyor.. Kiralık verdiği oyuncuları kendine karşı oynatmamak zaten başlı başına bir saçmalıktı.. Düşünsenize bir takıma 3-4 tane oyuncu kiralıyorsunuz ama onları size karşı oynatmıyorlar.. Okan KOÇ olayı ise yine komedi.. G.Saray ezeli rakip olduğu için verilmiyor.. Milan sezon başında Buffon sakatlandığı için Abbiati'yi Juventus'a kiralık veriyor.. Aramızda ki mantalite farkı bu.. Ben burda Okan KOÇ olayına mantıklı diyen arkadaşları da biraz daha düşünmeye çağırıyorum.. Amaç futbolun kalitesinin yükselmesi.. Düşürmek, birbirimizi aşağıya çekmek değil.. Bence yapılan gerçekten çok kötü bir davranış..Originally Posted by demirhanbey1984
gs yi aşağı çekmek bizim işimize yararOriginally Posted by shenshebek
futbol kariyeri için böylesi daha iyi
bjk kendi oyuncusun kaderi ile oynicağına gitsin inegölü yensin ben artık bi tek gs ve fbyi birbirine rakip görüyorum bide kayseri zorlar o kadar
Rakiplerin birbirine transferine izin verdigi bir cok ornek var. Milan'a Inter'den giden Seedorf ve Pirlo. Milan'dan Juventus'a transfer olan Davids. Leeds Utd'dan Macnchester'e giden Cantona. Monaco'dan PSG'ye giden Rothen. Besiktas'dan Galatasaray'a giden Ayhan. Galatasaray'dan Fenerbahce'ye giden Tanju vs. vs.Originally Posted by Kerim Kerimov
Bu orneklerden Seedorf, Pirlo, Davids ve Ayhan kariyerlerinde daha yuksek noktalara ulasamayacaklari dusunulurken yaptiklari bu transferlerle basarili olacaklari takimlar buldular ve kariyerlerini ilerlettiler. Listedeki diger oyuncular ise formda olup transfer olan oyuncular.
Takimlar benim takimim icin en iyisi nedir sorusunu sorup ona gore hareket etmelidirler. Eger Okan Koc'u kullanma gibi bir niyeti yoksa Besiktas'in neden gittigi kulup fark etsin? Sorun esasinda eger "rakibimde basarili olursa, taraftar ve medya'dan cok laf isitirim benim beceriksizligim ortaya cikar" mantalitesi.
Simdi ayrilan ama Galatasaray'da oldugu zaman oynamayan Suat Usta'yi Besiktas veya Fenerbahce istese neden Galatasaray vermesin? Nasil olsa Galatasaray'in isine yaramiyor, o ortam degisikligi ile kariyerini gelistirirse helal olsun kariyerini yukseltmesini saglayan takima. Takimlar sadece rekabetin oldugu yerler degil ayni zamanda futbol egitimi yapilan yerlerdir. Bir ogrenci her ne kadar parlak olursa olsun hocalari ve sinif arkadaslari ile gecinemiyorsa baska okula giderek daha basarili olabilir. Bu ayrildigi okulun kalitesinin dusuklugunu degil o okulun ogrenciye uymadigini gosterir sadece.
Bana yaramayan baskasina da yaramasin mantalitesinin ortadan kalkmasi genc futbolcularimizin gelismesi icin gereklidir. Hangi takimda olursa olsun, umarim Okan Koc gelecek bir sene icinde gelisme saglar ve futbol hayatini rayina sokar. Bu tip transferler bazen oyuncularin, "bu son sansim, eger degerlendirmezsem artik o hayal ettigim noktalara ulasamayacagim" demesine neden olur ve futbolcular kendilerini gelistirmek icin buyuk caba sarf ederler. Eger bu gelismeyi yapacagi ortami bulamazsa Okan ne yazik ki elimizde sadece bir sezonluk kahraman olarak kalacaktir.
Durumu gerçekten çok iyi özetlemişsin.Originally Posted by perpetua5099
Bu zihniyet devam ettikçe, hiç bir ilerleme gösteremez Türk futbolu....Originally Posted by Hububat_Fiyatları
türk futbolu gs ye bağlıysa hiç ilerlemesinOriginally Posted by emirduman
oley beeee çok güzel bi transfer ben galatasaraylıyım ama ankaralı olduğum için ankara takımlarının fanatiğiyim(gençlerbirliği hariç) bence başarılı olucak
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Originally Posted by Hububat_Fiyatları
Bu nasıl komik garip ve anlamsız bir açıklamadır bir anlam veremiyorum...Okan Koç Galatasaraya gelseydi aşağı çekemeyecekmiydiniz acaba...Okan Koç madem bu kadar sonuca etki eden ve takımın sıralamadeki yerinde önem arzeden bir futbolcu da niye oynatmıyorsunuz o zaman...Böyle küçük oyunlarla ne Galatasaray aşağı iner ne de Fenerbahçe ve Beşiktaş aşağı iner...Bu zihniyet devam ettikçe de Türk futbolu ilerleyeceği yerde geriye gider...Sanırım durum böyle olduğu sürece de "Ne oluyor bu Türk futboluna? Türk futbolu neden diğerleri kadar başarılı değil? " gibi soruları sormaya hiç ama hiç hakkımız yok...
Sadece Galatasaray'a bağlı değil tabiki ama unutma ki Türk futbolunun şuanda tükettiği kredisini zamanında Avrupa Süper Kupasını ve UEFA Kupasını alarak Galatasaray kazandırdı.Originally Posted by Hububat_Fiyatları
Diğer takımlarımız da aynı başarıyı göstersinler bizde çıkıp alkışlayalım... Konu zaten bu değil konuyu değiştirmeyelim
<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
<a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive – l – <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>
__________________________________________________ _______________
beni yanlış anladın ben sadece gs nin faydasına bi iş yapmamızın anlamsız olduğunu söyledim çünkü bizim rakibimiz bu durumda tabi ki mağdur olan okan koçOriginally Posted by demirhanbey1984
Originally Posted by Hububat_Fiyatları
Ama yine de "Gs'nin veya Fb'nin faydasına bir iş yapmamız anlamsız" gibi sözler bana biraz garip geliyor...Çünkü Okan neticede Bjk'da forma şansı bulamıyor ve Gs'nin de bu futbolcuya ihtiyacı olduğu açık...Bjk Gs'ye destek olsun demiyorum ama profesyonalizm çerçevesinde belli bir miktara oyuncuyu satabilirdi...Hem rakibin güçlenmesi diğer rakiplere de itici bir etmen olur ve ligdeki rekabet artar...Rekabetin artması da ligin kalitesine doğru oranda olumlu bir etki eder...İşte o zaman düşlediğimiz kalitedeki lige sahip olabiliriz...
Eee Ribery olayı aklıma geldi şimdi . . .
-
Okan Koç için hayırlısı neyse o oldu bence
çok severim okan koçu ama gs ye gitmesini istemiyodum
Ankaragücüne gitmesi ii oldu en azından parasını alır...
Bir arkadaşımız biraz saçmalmış ya bu kadar zihniyeti geri birisi ilerde kendisi için önemli bir karar verirken Eger bu düşünceler içindeyse vay haline.Yazık yazık türk futbolu bu zihniyetle hiç bir yere gitmez
Oyuncunun gittiği takım farkeder, çünkü direk rakibinize oyuncuyu gönderirseniz(ki özellikle kaliteli olanı) rakibiniz daha da güçlenir ve bu sezon için rakibinizi yakalamanız daha da zorlaşır.Originally Posted by perpetua5099
BJK nın direk rakibi olmayan bir takıma oyunuyu göndermesi ve orda oyuncunun top oynaması ilerki seneler için beşiktaşın işine gelir.
Burada kulübün senin dediğin gibi düşünüp düşünmediğini bilemem(ya öbür takımda başarılı olursa) ama ben yönetici olsam yukarıda açıkladığım mantıkla hareket ederim.
Ayrıca büyük takımlar arasında oyuncuların transfer olduğu doğrudur, yalnız bunlar istisnadır. Genellikle transferler ki özellikle Türkiye'de anadolu kulüplerinden 3 büyüklere doğru olur. Bu senin dediğin gibi transferler toplam transferlerin %1'ini bile oluşturmaz.
okan koç tarih oldu bir zamanlar türkiye nin tuncay la birlikte geleceği en iyi olan oyuncu maalasef yok oldu
Beşiktaş Okan Koç'un GS'ye gitmemesini isteyebilir buna hakkı var çünkü kendilerinde başarılı olamamış potansiyel bir yıldızın rakiplerinde oynamamasını isteyebilirler, bundan normal birşey yok bana göre ancaaaaak sorun orada değil. Şöyle ki:
Beşiktaş devre arasında Okan Koç'u satılık listesine koysaydı o zaman istediği takıma vermekte özgürdü. Ancak resmi web sitesinde bile Beşiktaş Okan Koç'u serbest bıraktığını ve oyuncuyla ilgisi olmadığını açıkladı hatta bunu borsaya bile bildirdi(Hatırlamayanlar araştırabilirler). Galatasaray Okan Koç'u transfer edince de federasyona başvurdu. İşte Beşiktaş'ın bu davranışı hatalı. Oysa ki GS 5 yıl önce Samsunsporlu İlhan Mansız'a önsözleşme imzalatmş ancak İlhan GS yönetimine BJK'a gitmak istediğini söyleyince ve BJK başkanı Serdar Bilgili GS yönetiminden futbolcuyu almak için rica edince GS İlhan'la yaptığı sözleşmeyi fesetmişti. O sezonda İlhan gol kralı olmuştu.
Neyse inşallah Okan Koç Ankaragücünde başarılı olur ve 2 sezon sonra GS'a gelir. Sonuçta 2007de sözleşmesi bitiyor.
Bence bu düşünce korkaklıktan başka birşey değil, madem gözden çıkarıyorsun demek ki herhangi bir yararı olacağına inanmıyorsun, e madem sen gözden çıkardın sence iyi oyuncu değil, e o zaman yolla işte isteyen takıma ne de olsa iyi oyuncu değil....
Yönetimlerin kendilerine olan güvensizliği ve aksi takdirde başlarına gelebilecek taraftar baskısı bu tür kararlar almalarına yol açıyor...
sen okan koç un ne mal olduğunu ve beşiktaştan neden gönderildiğinden habersiz sin galibaa, bırak okan koç un gs da başarılı olmasını onun a.gücünde bile başarılı olmasını istemem keşke futbol hayatını bitirselerdiOriginally Posted by emirduman
bjk okan ı kazanmak için çok savaştı ama bu insan kazandığı şöhretle alemm yaptı alemm,antreman a gelmedi, sahada dripling atçağına saçını düzeltip durdu keşkee gs kalsaydı da sizde onun nekadar aciz bi adam olduğunu anlasaydınız
ve o yönetimin kendisine olan güvensizliği deil 2. bir ayhan olayını yaşamamk içindir, okan koç bjk ye ilk geldiğinde yok çocukken bjk liydm yok kapalıdan maç izlerdm demişti sonraa noldu gs ye gitti ben ztn ilk gs ye gelecektm şimdi nasip olduu dioo. bakk sen hele şu genç yıldıza
bana göre yönetim burda okan ın gs ye gitmesini engelleyerk doğru yapmıştı ama a.gücüne vermemeliydi, geçen sene gibi paf a yollmalıydı
haa bide bu a.gücüne kiralık gitme olayı bana yabancı gelmio,bu insan daha önce de konya ve a.gücüne kiralık olarak verilmiş ve hocalarıyla kavga ederek takımdan kovulmuştu, bi insanın önce top oynayabilmesi için futbolcu deil aklı başında bi insan olması gerekir
Makul olanı Beşiktaş'ın Okan'ı Galatasaray'a kiralık vermesiydi..
Bu çocuğu daha önce de Konya'ya Ankaragücü'ne kiralık verdiniz, size, kendine ya da gittiği takımlara bir faydası oldu mu?
Belki o pozisyonda oyuncuya ihtiyacı olan, büyük bir takımda oynasa kendine gelirdi..
Artı Beşiktaş, hakkını da yedirmemiş, centilmence de bir davranış sergilemiş olur, kimbilir sene sonunda Okan'ı veya Okan'ın şu anda edeceğinden çok daha fazla para da kazanabilrdi..
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"