-
Roberto Carlos Sezonu Kapattı
Şok! Roberto Carlos sezonu kapattı!
Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü solbeki Roberto Carlos'un Brezilya'ya gitme nedeni öğrenildi: Palmeiras kulübünde 3 aylığına fizyoterapi tedavisi görmek.
Önceki gün sürpriz bir kararla Brezilya'ya uçan ve 1 hafta sonra döneceği açıklanan Roberto Carlos, tatile değil, tedavi olmaya gitmiş. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki rakibi Sevilla'yla yaptığı ilk maçta sol bacağından sakatlanan Carlos'un tedavisinin 3 ay sürmesi öngörülüyor. Ancak Roberto Carlos'un bu 3 aylık süreyi Türkiye'de mi yoksa Brezilya'da mı geçireceği şimdilik bilinmiyor.
Sakatlığının öğrenilmesinin ardından Palmeiras kulübünün teknik direktörü Wanderley Luxemburgo ve kulübün başkanı tarafından davet edilerek tedavi olanağı sunulduğu ifade edilen Carlos, futbol hayatına başladığı Brezilya kulübünün resmi internet sitesine konuyla ilgili bir de
açıklamada bulundu.
"Her şeyimi Palmeiras'a borçluyum"
Bu sakatlığın futbol hayatında yeni bir dönemi açtığını belirten Carlos, "Kulübü bugün yöneten ekibin yapısı nedeniyle Palmeiras'ı tercih ettim. Burada futbol dünyası için çok önemli profesyoneller bulunuyor. Benim oynadığım dönemden bu yana burada çok şeyler olumlu olarak değişti" şeklinde konuştu.
Futbol kariyerine Palmeiras kulübünde başlayan Roberto Carlos, 1993-1995 yılları arasında bu takımda forma giymiş, daha sonra da İnter Milan'a transfer olarak Avrupa kariyerine başlamıştı. Her türlü başarısını Palmeiras'ta oynadığı döneme borçlu olduğunu dile getiren Brezilyalı yıldız, "Palmeiras beni Brezilya ve dünya futbolu vitrinine koyan kulüptür. Bana burada tedavi olma fırsatı verdikleri için teşekkür ederim" dedi.
Yanlış tedavi kurbanı
Bu arada Carlos'un tedavisini gerçekleştirecek olan Palmeiras fizyoterapisti Nilton Petroni, Brezilyalı solbekin çok güçlü bir fiziği olduğunu, bunun da iyileşmesine mutlaka katkı sağlayacağını ifade etti.
Roberto Carlos, daha önce L'Equipe gazetesine yaptığı açıklamada, Sevilla maçının hemen ardından kendisine verilen ilaçların yanlış olduğunun anlaşıldığını ve bu nedenle de sakalığının beklenenden uzun sürdüğünü söylemişti.
-
belliydi zaten böyle olduğu yok kasımpaşa maçında riske edilmedi Beşiktaş maçında sahada yok o maçtada ağrıları var chelsea maçında sahada diye atlatmalarından belliydi
-
Bence bizim klubun doktorlarını direk kovmaları lazım..
Selcuk 1 ay yok dediler, 6 ay sakat kaldı, 2 kere ameliyat geçirdi.
Deniz 2 hafta yok dediler, sezonu kapattı..
Appiah'ı söylemiyorum bile..
Carlos'ta 1 hafta sonra dediler.. Geçmiş olsun..
Sakatlanan sezonu kapatıyor anlamadım bu işi..
-
Bu yanlış tedavi olayı ne ya Appiah şimdi de Carlos ... Sakatlanan bir daha dönemiyor takıma bu nasıl iştir
-
Giden gelmiyor.Önümüzde ki sezon yıldız oyuncudan önce adam gibi bir sağlık ekibiyle anlaşmamız lazım.Bu kaç oldu yahu?
-
Ya doktor yokmu FB de ya aynısı Appiah'a oldu adamları iyileşmeden baskı var diye oynatıyorlar heralde daha büyük sorunlar yaratıyor...
-
Nasıl bi doktor heyeti var bu takımda anlamıyorum. Hepmi yanlış tedavi yapılır. Bi bit yenii var bu işin içinde. Yeni sezona yeni doktorlarla girmeliyiz. Avrupadan olabilir.
-
böyle olacagı bellıydı valla 2 subatta yanılmıyorsam sakatlandı en fazla 2 hafta dedıler 2 hafta gectı aradan krampon sanılandan daha derıne batmıs denıldı bıraz daha zaman gectı delık kapanması gecıktı dedıler vs vs.. sonuc olarak carlos pek bırsey yapamadan sezonu kapattı en onemlı maclarda takımını ıstemeden de olsa yalnız bıraktı..
-
Piyer Arzuman ve ekibi ne yapıyorlar acaba?Bu sene kaçıncı oyuncumuz oldu bu.Deniz Barış,Stephen Appiah vs..
-
İşte spor gündemine düşen şok iddia...
F.Bahçe'ye kötü haber Brezilya'dan geldi. Roberto Carlos’un tam üç ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Ünlü yıldız eski kulübü Palmeiras’ta tedavi görecek. F.Bahçe camiasında ise şaşkınlık ve üzüntü yaşanıyor.Şampiyonlar Ligi'nde, İspanyol ekibi Sevilla ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmaya kadar Fenerbahçe'nin ilk 11’indeki değişmez ismi olan dünyaca ünlü yıldı Roberto Carlos, önceki gün ülkesi Brezilya'ya giderken, bir çok kesim tarafından, "Tatile çıkıyor" diye eleştirilere hedef olmuştu. Ancak kısa sürede gerçek ortaya çıktı ve Roberto Carlos'un 3 ay sahalardan uzak kalacağı gerçeği özellikle Fenerbahçe camiasında bomba etkisi yarattı.
LUXEMBURGO ÇAĞIRDI
Sol bacağındaki sakatlığının iyileşmemesi üzerine, Palmeiras teknik direktörü Wanderley Luxemburgo ve kulübün başkanı tarafından davet edilen Carlos, futbola başladığı kulübünün internet sitesine, gidiş nedeni ve sakatlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Brezilyalı yıldız, "Palmeiras beni Brezilya ve dünya futbolu vitrinine koyan kulüptür. Bana burada tedavi olma fırsatı verdikleri için teşekkür ederim" dedi. Roberto Carlos'un 3 ay sahalardan uzak kalacağı ifade edilirken, Palmeiras'ın fizyoterapisti Nilton Petroni ünlü yıldızın çok güçlü olması nedeniyle tedavi süresinin kısalabileceğini savundu. Dünyaca ünlü Brezilyalı yıldızın, sezonu kapatması bir yana, belki de yeni sezon hazırlıklarının ilk bölümüne katılamayacak olması Fenerbahçe camiasında üzüntü büyük yarattı, yöneticileri de endişelendirdi.
ENDİŞELİ BEKLEYİŞ...
Şimdi Fenerbahçe cephesinde “Ya bu sakatlık 3 aydan daha uzun bir süreyi kapsarsa ve yeni sezonda da Carlos’tan verim alınamazsa ne olacak” sorusu soruluyor. Yöneticiler ise, zaten en kritik maçlarda takımda olamayan Roberto Carlos’ta başka bir aksilik yaşanmamasını umuyor.
BANA YANLIŞ İLAÇ VERDİLER
Carlos sakatlığıyla ilgili doktorları suçladı. Ünlü yıldız, Sevilla maçı sonrası verilen ilaçların hatalı olduğunu ve bu nedenle sakatlığının uzun sürdüğünü iddia ettiFenerbahçe'de Roberto Carlos'un sakatlığının şoku yaşanırken, ünlü yıldızın yaptığı açıklamalar olayın boyutlarını farklı bir yöne taşıdı. Roberto Carlos'un L'Equipe gazetesine yaptığı ve Sevilla maçının hemen ardından kendisine verilen ilaçların yanlış olduğu, bu nedenle de sakalığının beklenenden uzun sürdüğü açıklaması kafaları iyice karıştırdı. Bu sakatlığın futbol hayatında yeni bir dönemi açtığını belirten Roberto Carlos, tedavi için ülkesine gidiş nedenlerini de açıkladı. Fenerbahçe’nin süper sambacısı Roberto Carlos, "Ülkeme gidiş nedenim tedavi amaçlı.
BREZİLYA’YA NİYE GİTTİM
Kulübü bugün yöneten ekibin yapısı nedeniyle Palmeiras'ı tercih ettim. Burada futbol dünyası için çok önemli profesyoneller bulunuyor. Benim oynadığım dönemden bu yana burada çok şeyler olumlu olarak değişti" şeklinde konuştu.
APPİAH DA SUÇLAMIŞTI
Carlos'un açıklamaları, bir başka benzer olayı hatırlattı. Appiah da "Yanlış teşhis ve tedavi" suçlamasında bulunmuştuYaşanan sakatlık olayları, sakatlanan futbolcuların bir türlü düzelememesi ve bir de bu yıldızların yanlış tedaviden dert yanması, akıllara "Fenerbahçe'de neler oluyor" sorusunu getirdi... Roberto Carlos'un kendisine yanlış ilaç verildiği ve bunun da sakatlığını olumsuz etkilediği iddiası hemen hafızalarda Appiah'ın canlanmasına yol açtı. Fenerbahçe’nin Ganalı yıldızı Appiah'ın menajerliğini yapan Base Soccer Agency Şirketi’nden yapılan açıklamada, yıldız oyuncunun 2007 Ocak ayında geçirdiği sakatlığın ardından yanlış teşhis ve tedavi nedeniyle zor durumda kaldığı ancak yine de kulübü zarara uğratacak bir girişimde bulunmayacağı kaydedilmişti.
Bugün
-
Fenerbahçe yönetimi kesinlikle sağlık ekibini değiştirmeli.Bu kaç oldu.Giden gelmiyor gerçekten..
-
Profesyonel futbolcumuz Roberto Carlos'un Türkiye'deki doktorları tarafından yapılan son tetkikleri neticesinde, mevcut sakatlığının tedavisinin içinde bulunduğumuz sezonu aşacağı anlaşılmıştır. Bunun üzerine futbolcumuzun da isteği ile tedavisi ve rehabilitasyonunun kendi ülkesi Brezilya'da devam etmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Bu nedenle Roberto Carlos, kulübümüzün bilgisi dahilinde ülkesi Brezilya'ya gitmiştir. Bu süre zarfında teknik heyetimiz ve Türkiye'deki doktorlar ile futbolcumuz sürekli iletişim halinde olacaktır.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Roberto Carlos bu sezon takıma çok çok şey kattı. Yeni sezona sorunsuz girer umarım. Carlos'un oynadığı oyundan çok diğer özellikleriyle yaptığı katkıları görmek gerekir, takıma özgüven verdi, daha Anderlecht maçı oynanmamıştı ki bu sene Avrupa Kupası maçlarında evimizde maç kaybetmeyeceğiz demişti. O zaman için "hadi leyn" desem de gördük ki bunu Carlos arkadaşlarına da hep söylüyormuş ve bu sezon evimizde tüm maçlarımızı kazandık. Sakatlanana kadar da her maç oynuyordu, yaşı ilerledi önümüzdeki sezon Vedeson kalitesini daha da arttırmalı, çünkü seneye de Carlos çoğu maçta oynayacaktır ama oynamadığı maçlarda da Vederson kendini göstermeli ve ilerde onun yerini almalı.
Mesaj Yetkileri