Arkadaşlar siz takıma hafta içi hiç dinlenme veriyor musunuz? Ben maçtan sonra ilk 11 e 1 gün dinlenme veriyorum.Bunun bi faydası zararı hakkında bilgisi olan var mı? Oyun kendi içinde dinlenme olaylarını nasıl ayarlıyor yada ayarlıyor mu?
Arkadaşlar siz takıma hafta içi hiç dinlenme veriyor musunuz? Ben maçtan sonra ilk 11 e 1 gün dinlenme veriyorum.Bunun bi faydası zararı hakkında bilgisi olan var mı? Oyun kendi içinde dinlenme olaylarını nasıl ayarlıyor yada ayarlıyor mu?
Bir gün nasıl dinlenme veriyorsun ki?Valla ben sadece yanında [Rst] işareti çıkarsa 1-2 maç oynatmıyorum ya da sonradan sokuyorum.Zaten bunlar genelde sezon sonlarına doğru sürekli ilk onbir de yer alan oyuncularda çıkıyor.
bu 'z'n verme sole oluyo oyuncu ma.ta oynuyor yoruluyor birde ustune hemen idamana cikarsa sakatlik olabiliyor ben boyle biliyorum ama belki daha iyi bilen birisi vardir o anlatir
Oyuncu üzerinde sağ tıkladığın zaman trainingden antremandan yani, 1 gün veya istediğin kadar dinlenme verebiliyorsun, illa dediğin olayı beklemeye gerek yok.
----------
Ayrıca oyuncu iletişiminde (Player Interaction) da oyuncuya 2-3 hafta oynatmayacağını veya istediğin kadar bir süre, bunuda iletip maçlara çıkarmayarakta dinletebilirsin. ( oyuncuda ilk 11'den kesildim zannetmez )
--------
Sürekli bir oyuncuya dinlenme vermek ( her maç sonrası, her hafta gibi ) gereksizdir, ve fayda etmekten çıkar, kondisyonunun dahada kötülemesine,oyunda ise daha düşük form göstermesine sebebiyet vermiş olursunuz.
Ben arada dinlenmeyi kullananlardanım (tüm as oyuncularıma toptan kullanırım) ve faydasını görüyorum.
En önemli zamanları: yoğun maç temposundan hafif boş zaman dilimine çıkarken ( haftada 3-4 maç oynamış, sonraki maça 4-5 gün varsa )
Devre arasına denk gelen zaman dilimleri, 1-2 haftalık aralarda.
Lig sonlarına doğru ise; sürekli oynayan aşırı yorulan oyunculara birebir dinlenmeler verilmelidir.
Zira bunları yapmadıkça, oyuncu oynayamayacak düzeye gelir, kondisyonu: 60-70'lere düşer, ve baş antrenöründe uyararak, oyuncu menüsünden bir özellik çıkar, oyuncuyu tatile gönder diye, yani 2-3 hafta evine gönderirsiniz, hiç faydalanamazsınız.
Son olarakta, düzenli sabit 11' e çakılmayın, as kadronuz tabiki olsun ama yedeklerede şans verin, fazla kondisyon,yorgunluk,sakatlık vs problem yaşamazsınız
.
Bunları zaten biliyorumsadece bir gün dinlenme hiç vermediğim için fark etmemişim..Bende hiç fark olmuyor aslında dediğim gibi RST çıktığında bir iki maç daha az oynatıyorum
Bunun bir faydası olur tabiki.Gerçek hayatı ele alırsak takımlar bile oyunculara 1 gün izin veriyorlar.Sonra antrenmanlara başlıyorlar.Ama her maçtan sonra yapmak anlamlı olmaz örneğin çok basit bir maç yaptın 4-1 kazandın.Sonraki haftada derbi maçın var dinlendirme oyuncularını basit maçlardan sonra.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
Direk her oyuncuya tek tek vermek yerine antreman programından da direk bütün takıma verebilirsiniz.
Oyuncularım performansına göre dinlenme veriyorum. Üst üste çok maç oynamış ve yorulduğunu belli ediyorsa ve o maçlarada iyi performans göstermiş ise oyuncu konuşmalarına giriyorum orada seni bir dahaki maçda dinlendireceğimi söylüyorum ve antremanlarda ise bir hafta tatil veriyorum.
saolun bilgiler için