Mat-1 de kolay sorular olabiliyor özellikle tam sayı ve rasyonelle ilgili..
her sene mat 1 kolay oluyor mat 2 de kolay olsa daha güzel olur![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
keşke bize bunun gibi soru sorsalar haryi hoca bir soruyor yap kolaysa
valla ne diyim ben bu egitim sistemine ve bizim universiteye girecek genclerimize
15-(8-3) LOL soruya bak![]()
Önüne gelen sınıf geçerse olacağı bu. Gerci ben pek yakınmıyorum bu durumdan yatarak sınıf geçiyoruz daha ne olsun.
Adam çarpım tablosunu bilmez Lise Son okur.![]()
zeka seviyemizin bu kadar yüksek olduğun düşünmemiştim hiç...boşuna okuyoruz üni de böle zeki insanlar varken bize birşey düşmez...
Arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam OKS'dede böyle bir soru çıktı.Rasyonel sayılardan.Onuda baya kişi yapamamıştı.Yanıtı 45 çıkıyordu ama soruyu unuttum.
ÖSYM Başkanı açıkladı. Sorular bu yıl kolay olacak... Ama 2006 yılında sorulmuş bir soru var ki, öğrenciler bu soruyu çözememiş.
Yarımağan sınava giren adaylar arasında dört işlemi bile yapamayanlar olduğunu belirterek, şu örneği verdi: "Bir soru vardı hiç unutamıyorum. 2006 yılında sorduk. Rakamlar tam hatırımda değil ama soru şöyleydi: 15-(8-3) =? Sonucun ne olduğunu sorduk. 8'den 3'ü çıkaracak, 5 kalacak, 15'ten 5'i çıkaracak 10 kalacak. Bunu adayların yüzde 48 yapamadı. Yani 1.5 milyon kişiden nerede ise yarısı bu sorunun cevabını veremedi. Maalesef seviye böyle."
Yuh diyorum başka birşey demiyorum.
İşlem önceliğini bilmezse çözemez tabi![]()
Eğitim sisteminin haline bakın sürünüyoruz....
Orta okul öğrencisini rahatça çözebileceği bir soru..![]()
Valla utandım bu durumdan dolayı..
So what?
Saike
yorumsuz..![]()
Bu haberimizi yorumsuz olarak ekranlara getiriyoruz. Lütfen çocukları ekran başından alın.
Sanırım çoğu kişi (-) yi parantez dağıtımı yaptı..İyice karıştırdı..
Last edited by Onurap : 04.Mayıs.2008 at 16:12
Komedi gerçekten ya
Bu haberi sabah gazetede okumuştum bende ..
Gülermisin ağlarmısın diyorum yok böyle birşey ya ..
Bu soruyu yapamayan adamlardan ne beklenebilir ki?12 yıl ne öğrenmişler acaba okulda..
[SIGPIC][/SIGPIC]
Ben yuh falan demicem.. Sınav heyecanından o eksileri artı olarak gören çok kişi vardır eminim..
Bu sınav heyecanı da yeni moda.Soruyu yanlış çözdü mü öğrenci hemen sınav heyecanına sığınıyor.Milleti kandırmaktan başka bişey değil..
[SIGPIC][/SIGPIC]
Yahu kan grubun nedir sorusuna kırmızı diyen bir topum içinde yaşıyoruz. O açıdan fazla şaşmamak gerekiyor.