1 ile 14 arası toplam 14 sonuç

Konu: Cimbom'da Tarikat Tartışması

Nesil
    2006

Default Cimbom'da Tarikat Tartışması

G.Saray Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda, eski yönetici Fatih Altaylı'nın kaleme aldığı "Kulüpteki tarikatçı yapı" başlıklı yazı sert tartışmalara neden oldu.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında, eski yöneticilerinden Fatih Altaylı'nın sarı-kırmızılı kulüpte tarikatçı bir yapılanmanın olduğunu ileri süren yazısı gündem oluşturdu. Fethullah Gülen cemaati ile yakınlıkları olan kişilerin Galatasaray Kulübü'nde alt yapılara kadar indiğini ileri süren ve Hakan Şükür'ün Fenerbahçe derbisi öncesi, ''Bir takım kesimler tarafından kutlu doğum haftası olarak kutlanan'' zamana vurguda bulunulduğunu söyleyen Fatih Altaylı'nın yazısına Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, başkan Adnan Polat ve üyeler konuşmalarında değindi.

İrfan Aktar, konuyla ilgili olarak, kulüpteki sporcuların hangi dine ve tarikata bağlı olduklarının kendilerini ilgilendirmediğini söyleyerek, "Cumhuriyet değerlerine ve laikliğe sonuna kadar bağlı olan Galatasaray camiasının isminin, bazı dini konulara karıştırılması bizi ciddi rahatsız edebilir. Yönetim kurulu konuyu gündeme alacaktır. Daha fazla açıklama yapılmasına gerek duymuyorum'' diye konuştu.

Başkan Adnan Polat ise konuyla ilgili olarak, "Söylenenlerin bir çoğu gerçek değil. Biz özellikle inançlarla ilgili konularda çok hassasız. Benimle ilgili dahi bir çok yakıştırma yapılıyor. Atatürk ilkeleri ve onun ışığı altında hayat felsefesi edinmiş bir Galatasaraylıyım. Ama insanların inançlarına da her zaman saygılı oldum. Bundan sonra da saygılı olacağım. Yapılan spekülasyonlara lütfen kulaklarınızı tıkayın. Galatasaray laik, demokrat Türkiye'nin en önemli bayraktarlarından biridir. Böyle de devam edecek," dedi.

Adnan Polat ayrıca, Seyrantepe'de yapımı devam eden stadın takvimin 3 ay gerisinde olduğunu doğrulayarak, ''Bu açık kapatılabilir. Toplam 720 günlük bir tamamlanma süresi var. Biz gecikme olmaması için gerekli girişim ve işlemlerde bulunmaya hazırız. Zamanında bitmesi için elimizden geleni yaptık ve yapacağız. Gecikmesine müsamaha göstermeyeceğiz'' dedi.

Polat yeni stadyumla birlikte, Galatasaray'da borç ve nakit sıkıntısı sorunlarının tamamen ortadan kalkacaiını da söyledi.

Kaynak: Goal TR

Quote Originally Posted by Bay Önder View Post

Başkan Adnan Polat ise konuyla ilgili olarak, "Söylenenlerin bir çoğu gerçek değil. Biz özellikle inançlarla ilgili konularda çok hassasız. Benimle ilgili dahi bir çok yakıştırma yapılıyor. Atatürk ilkeleri ve onun ışığı altında hayat felsefesi edinmiş bir Galatasaraylıyım. Ama insanların inançlarına da her zaman saygılı oldum. Bundan sonra da saygılı olacağım. Yapılan spekülasyonlara lütfen kulaklarınızı tıkayın. Galatasaray laik, demokrat Türkiye'nin en önemli bayraktarlarından biridir. Böyle de devam edecek," dedi.
    Baska söze gerek yok.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Baska söze gerek yok.
    Kesinlikle. Galatasaray gibi büyük bir kulübünde böyle ilkeler içinde olması gerekirdi. Altını çizdiğin nokta çok güzel.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Baska söze gerek yok.
    Quote Originally Posted by Bay Önder View Post
    Kesinlikle. Galatasaray gibi büyük bir kulübünde böyle ilkeler içinde olması gerekirdi. Altını çizdiğin nokta çok güzel.
    Siz bu aralar ne güzelde anlaşıyorsunuz öyle
    @smiley aydın edminimin yüksek izniyle kullanılmıştır.

Bence hikaye bunlar... Var böyle birşey ama her takımda var yani..
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya-Edirne(Üni)

Lincoln hangi tarikata bağlı F.A.

Hakan Ünsal cevabını vermişti zaten uslan biraz..

Hakan Ünsal: "Biz, namaz da kıldık, oruç da tuttuk; dört sene üst üste şampiyon da olduk. UEFA Kupası'nı ve Süper Kupa'yı da kazandık."

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yazık böyle düşünenlere ...

E.Sağlam v Ülker grubunun en çok desteklediği takım Beşiktaş olmasın rağmen bu tarz haberler bizde çıkmıyor sürekli GS için çıkması da çok ilginç...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Adam kendi dininin peygamberinin doğum haftasını kutluyor bunu da dile getiriyor.Bunda ne var. Bu kadar abartılması çok garip. Yabancı futbolcular Christmas'ı kutlarken,sahaya istavroz çıkararak girerken sorun yapılmıyor(Ki normali de bu). Nasıl bir anlayışa sahipler bunlar yahu. Bırakın isteyen istediği dine inansın

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yahu keita , fabiano fb ye gol atınca secdeye yattı şükretti ispanya basını da böyle birsey yazdı mı .?Yuh diyorum bu kolpa basına.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Oray Eğin bu konu hakkında yazı dizisi yayınlamıştı hepsini olmasa bir bölümünü takip ettim o yazıları okumadan yorum yapmak anlamsız oluyor bence

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bu tür olayların kasıtlı yapıldığını düşünüyorum.Amaç ortamı germek,ikilik çıkarmak.Neyseki kamuoyunda fazla değer görmedi bu düşünce..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Ben hayatımda hep kendime bakarım. Kim ne taraftarıymış kim neyin peşindeymiş beni ilgilendirmez. Kendimden sorumluyum. Galatasaray'lı oyuncularda bu bilinçte olurlarsa bu tarz izlenimler uyandırmazlar. Dininde olmak çok güzel birşeydir ama bunu sürekli dile getirirsen ülkemizde yanlış anlaşılırsın. O açıdan Galatasaray camiasıdan herhangi bir kişi bu tarz şeyleri gündeme getirmekten uzak durmalı bunu sadece ve sadece kendi içinde yaşamalıdır.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

"HE !" diyip geçiyorum
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Herkesin kendi tercihidir ki öyle bişi olduğunu sanmıyorum..

Mesaj Yetkileri