G.Saray Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda, eski yönetici Fatih Altaylı'nın kaleme aldığı "Kulüpteki tarikatçı yapı" başlıklı yazı sert tartışmalara neden oldu.
Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında, eski yöneticilerinden Fatih Altaylı'nın sarı-kırmızılı kulüpte tarikatçı bir yapılanmanın olduğunu ileri süren yazısı gündem oluşturdu. Fethullah Gülen cemaati ile yakınlıkları olan kişilerin Galatasaray Kulübü'nde alt yapılara kadar indiğini ileri süren ve Hakan Şükür'ün Fenerbahçe derbisi öncesi, ''Bir takım kesimler tarafından kutlu doğum haftası olarak kutlanan'' zamana vurguda bulunulduğunu söyleyen Fatih Altaylı'nın yazısına Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, başkan Adnan Polat ve üyeler konuşmalarında değindi.
İrfan Aktar, konuyla ilgili olarak, kulüpteki sporcuların hangi dine ve tarikata bağlı olduklarının kendilerini ilgilendirmediğini söyleyerek, "Cumhuriyet değerlerine ve laikliğe sonuna kadar bağlı olan Galatasaray camiasının isminin, bazı dini konulara karıştırılması bizi ciddi rahatsız edebilir. Yönetim kurulu konuyu gündeme alacaktır. Daha fazla açıklama yapılmasına gerek duymuyorum'' diye konuştu.
Başkan Adnan Polat ise konuyla ilgili olarak, "Söylenenlerin bir çoğu gerçek değil. Biz özellikle inançlarla ilgili konularda çok hassasız. Benimle ilgili dahi bir çok yakıştırma yapılıyor. Atatürk ilkeleri ve onun ışığı altında hayat felsefesi edinmiş bir Galatasaraylıyım. Ama insanların inançlarına da her zaman saygılı oldum. Bundan sonra da saygılı olacağım. Yapılan spekülasyonlara lütfen kulaklarınızı tıkayın. Galatasaray laik, demokrat Türkiye'nin en önemli bayraktarlarından biridir. Böyle de devam edecek," dedi.
Adnan Polat ayrıca, Seyrantepe'de yapımı devam eden stadın takvimin 3 ay gerisinde olduğunu doğrulayarak, ''Bu açık kapatılabilir. Toplam 720 günlük bir tamamlanma süresi var. Biz gecikme olmaması için gerekli girişim ve işlemlerde bulunmaya hazırız. Zamanında bitmesi için elimizden geleni yaptık ve yapacağız. Gecikmesine müsamaha göstermeyeceğiz'' dedi.
Polat yeni stadyumla birlikte, Galatasaray'da borç ve nakit sıkıntısı sorunlarının tamamen ortadan kalkacaiını da söyledi.
Kaynak: Goal TR