1 ile 25 arası toplam 25 sonuç

Konu: 100 ölüm tehdidi!

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Thumbs down 100 ölüm tehdidi!

Faal Futbol Hakemleri Derneği Başkanı Selçuk Dereli, son bir ay içinde 100 ölüm tehdidi aldığını söyledi.

Dereli, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından Konya'da düzenlenen, ''Mevlana Felsefesi ve Fair Play Paneli''nde yaptığı konuşmasına, ''Konya'ya, toplumun hoşgörüsüzlüğünü Mevlana'ya şikayet etmeye geldim'' diyerek başladı.

Hakemler olarak kendilerini ve yaptıkları hataları futboldan anlayan yetkin kişilerin eleştirebileceğini, ancak bilgisizce hakem eleştirilerini kabul etmediklerini vurgulayan Dereli, ''Televizyon programlarında bazı hakem eskilerinin yaptığı ölçüsüz değerlendirmeler, biz hakemleri zor durumda bırakıyor'' dedi.

-''VİCDANSIZCA YORUMLAR BİZİ ÜZMEKTEDİR''-

''(Hakem maçı satmıştır) diyemezsiniz, hiç kimsenin buna hakkı yok'' diyen Dereli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Böyle davranan hakem olursa biz zaten onunla çalışmayız. Maçı satan bir hakem arkadaşımız olduğuna da inanmıyorum. Televizyonlarda bazı kişiler yaptıkları yorumlarda senaryo yazıyorlar. Senaryoları tutarsa tutturmuş oluyorlar, söyledikleri çıkmaz ise çok zor durumda kalmıyorlar, çünkü toplumda pek çoğumuz çabuk unutuyoruz.

90 bin kişi hakeme sahada küfrediyor, ancak bugüne kadar futbolcuya, kulüp yöneticisine küfür eden hakem arkadaşımız olmuş mu? Futbol kamuoyu nezdinde hakemler olarak yalnızız, çünkü herkesin taraflı olduğu bir yerde tümüyle tarafsız olmaya çalışıyoruz, buna da mecburuz. Televizyon programlarında hakemleri acımasızca eleştirenler, bazı kulüplere yakın görünmek için mi bunu yapıyorlar? Tabii ki program yapacaklar, ancak vicdansızca yorumlar bizi üzmektedir.''

Konya'ya gelirken olumsuz bir tablo çizme düşüncesinde olmadığını, ancak bu sorunlara değinmeden geçemediğini ifade eden Dereli, ''Son bir ay içinde 100 ölüm tehdidi aldım. Ülkemizde futbol ortamını bu hale getirenler kesinlikle hakemlerimiz değildir. Hakemlere saygı duymak ve onları en saygın yere koymak zorundayız'' diye konuştu.

Panel, konuşmacılara günün anısına plaket verilmesiyle sona erdi.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bu tamamen Fb yöneticilerinin birazda Fb taraftarının suçu bunu kabul etmek gerek resmen hedef adam durumuna getirdiler kupa maçından sonra...
    So what?
    Saike

ya onu birakin **** forumlarinda oyle konular oluyorki bazen hayretler icinde kaliyorum. yayinci kurulusun araclarina saldirmakla ilgili, futbol camisainin icindeki bunyelerin ve kisilerin serefsizlikleriyle ilgili, ve modlar boyle konulari daha da atesliyorlar. iyiki sampiyon oldular yoksa kesin birinin cani yanicakti.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Turkiyede hakemlerin isi zor, dusunsenize 30bin-40bin kisi nin seni islikladigini.

Bazi hakemlerin, kesinlikle hakemlikle alakalari yok ama ve onlarin gorevden alinmalari gerek. Size bi yan hakem ornegi verim, mesela dun FB-TS macindaki yan hakem, 2 ofsayt verdi ikiside ofsayt la alakasi yok.

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

insanlar şerefleriyle işlerini yaparsa kimse böyle sorunlar yaşamaz.Tasvip etmiyorum ama yapanada hayır demem.

@remake **** yazan yerde ne yazdın bilmiyorum ama eğer GFB forumları ise laflarını geri almanı öneririm..

hayir gfb forumlari degil senderson. a ile baslayip u ile biten sitenin forumlarindan bahsediyordum.

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

@remake bu daha kötü.Onların karşısında duranın karşısında dururum...

Quote Originally Posted by remake View Post
    ya onu birakin **** forumlarinda oyle konular oluyorki bazen hayretler icinde kaliyorum. yayinci kurulusun araclarina saldirmakla ilgili, futbol camisainin icindeki bunyelerin ve kisilerin serefsizlikleriyle ilgili, ve modlar boyle konulari daha da atesliyorlar. iyiki sampiyon oldular yoksa kesin birinin cani yanicakti.
    an tu forumlarını beenmiosan bakmassın bu 1
    orası bi taraftar forumu ve fenerbahce taraftarının goruslerini yazdıı bi yer bu 2 futbol camiasındaki innsaların tesadufi ve ii niyetli(!) yanlıs kararları hakkında erman toroğlu ahmet cakar gibi insanların yorumlarını oku bence

Nesil
    2003

Ben bir kac hafta onceye kadar hic bir taraftar forumune girmemistim.

Hepsi bence insani hayretler icinde birakici yazilarla dolu. Gecmiste oyle olmayanlar da gittikce o hale geliyor. Genc ve henuz kendini bulmamis bir cok kisi bu forumlar sayesinde cok yanlis yonlendiriliyor ve nefret sacilmasina neden oluyor. Artik seviye oyle bir dusmus durumda ki insanlarda saygi diye bir his kalmadi. Birgun bunlar devletin ve futbolun basina cok is acacak...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Selçuk Bey'in yapmış oldukları ortada.Ama tehdit boyutlarına taşıyanları kınıyorum

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ben bir kac hafta onceye kadar hic bir taraftar forumune girmemistim.

Hepsi bence insani hayretler icinde birakici yazilarla dolu. Gecmiste oyle olmayanlar da gittikce o hale geliyor. Genc ve henuz kendini bulmamis bir cok kisi bu forumlar sayesinde cok yanlis yonlendiriliyor ve nefret sacilmasina neden oluyor. Artik seviye oyle bir dusmus durumda ki insanlarda saygi diye bir his kalmadi. Birgun bunlar devletin ve futbolun basina cok is acacak...
    Sizin taraftar forumu dediğiniz oluşumlardan birinde çok aktif bir şekilde bulunuyorum.Açıkçası evet halen bazı şeyleri kafasında tam anlamıyla yerleştirememiş bir grup var.Ama size ters gelen saygısız gelen bir yazı bize ve dolayısıyla onlara çok mantıklı geliyor.Çünkü BİZİM görüşümüz.Hakemler böyle kararlar verirse, federasyon tek bir klübün federasyonu gibi davranırsa zaten futbolun başına iş açılır ki açıldıda...

arkadasim senin kendi gorusun olabilir iyi guzelde, mesela an-tu'da ligTV'yi nasil sabote ederiz diye sayfalarca tartistildi denizli macindan once. arada bir iki sagduyulu taraftar yapmayin etmeyin boyle seyleri konusmak bile bize yakismaz diye hatirlatmada bulundu, ve bu uyeler o baslik altinda (takip edemedim belki disindada) hor gorulduler. sonuc ne oldu? fenerbahce-denizli macinda kablolar kesildi. bu kime yaradi? hic kimseye. ne yayinci sirkete, ne evinde maci izlemek isteyenlere, nede fenerbahce camiasina. bu tip forumlarda suc isleme haddine gelecek ve getirilecek kadar milletin gaza gelmesini, getirilmesini yanlis buluyorum.

cogu zaman girip geziniyorum uc buyuklerin forumlarinda. ama ben an-tu'da gordugum kadar nefreti baska bir taraftar sitesinde gormedim. genc fb'ninki nasildir bilemem. o ayri. ama an-tu'yu savunma bana.

Nesil
    2003

Hakemler böyle kararlar verirse, federasyon tek bir klübün federasyonu gibi davranırsa zaten futbolun başına iş açılır ki açıldıda...
    Hakemler hangi karari verirse versin, federasyon ne yaparsa yapsin bu federasyon ve hakemler kuluplerin sectigi federasyon ve hakemlerdir. Biri elestirilecekse eger bu kisileri goreve getiren sistem veya kisiler olmalidir.

Bir hakem eger bir gun kotu performans gosterir ve maci kotu yonetirse bunun karsiliginda alacagi olum tehtidi olmamalidir. Bu olum tehtidine neden olan sistem yanlis olabilir ancak olum tehtidini yapanin hic sucu yoktur demek yanlis olur. Medeni bir sekilde elestiri yapmayi bilmek de bir erdemdir. Olum tehtidini ancak teroristler veya eskiyalar yaparlar.

O tartisma forumlarina her turlu yasta ve her turlu egitim seviyesinde insan girebilecegini ve bu yazilanlardan cok yanlis yonlerde etkilenebilecegini unutmamak lazim. Internet vucut dilini yeterince okuyana yansitmayan bir ortam oldugu icin yarim saka ile birisinin yazdigi baskasi tarafindan ciddiye alinip cok yanlis yerlere cekilebilir.

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

@remake an-tu Fenerbahçe taraftarının sesidir.Hepimiz aynı nefreti taşıyoruz.Ayrıca fikirlerimi belirttiğim platformlarda lig tv aboneliklerinin iptal edilmesi gerektiğini ayrıca klübünde lig tv kameralarını içeri almaması gerektiğini belirttim.Ayrıca maçı tv yayınlamasada üzülmezdim.Maçlarımızı gerçek Fenerbahçeliler izlesin.Diğerlerine gerek yok...

@perpetua yarım şaka olayını zaten kullanılan smileyden anlayabilirsin.Ciddi olduğumuz zaman kullanmayız.Üstelik o ortamlarda fikirlerimizi söyleyip diğerlerinin fikirlerini öğreniyoruz.Camialara ve oluşumlara karşı zaten bizim davrandığımızın paraleli görüşlerle karşılaşırız.Bu nefreti yarattıranlar utansın...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Bu olayları Fenerbahçe'ye endekslemek yanlış bence.Bu tür işleri Türkiye'de herkes yapıyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by senderson View Post
    @perpetua yarım şaka olayını zaten kullanılan smileyden anlayabilirsin.Ciddi olduğumuz zaman kullanmayız.Üstelik o ortamlarda fikirlerimizi söyleyip diğerlerinin fikirlerini öğreniyoruz.Camialara ve oluşumlara karşı zaten bizim davrandığımızın paraleli görüşlerle karşılaşırız.Bu nefreti yarattıranlar utansın...
    Nefreti yarattiranlar ne yazik ki kulup baskanlari.

ABD her ne kadar demokratik bir ulke olsa da dunya gorusu kisitli ve egitim seviyesi dusuk vatandaslarina hep kapinin esiginde bir tehlike oldugunu anlatarak insanlari tuketmeye ve ekonomisinin buyumesini saglamaya calisir. Ancak bununla beraber demokratik ulkeler arasinda ABD en cok cinayet islenen ulkedir ve bu korku vatandaslar arasinda ABD milliyetciligini ust duzeye cikartmak icin en buyuk silahtir. Baskan secimlerinde ozellikle cumhuriyetci partinin kullandigi ve basarili olmus bir taktiktir.

Turkiye'de de futbol bundan hic farkli degil. Kulup baskanlari biliyor ki fanatiklik olmasa, kimse oturup futbol kalitesi yerlerde surunen bir Turkiye ligini izlemez (ozellikle cok daha kaliteli liglerin maclari TV'de bedavaya yayinlandigi surece). Kalite kazandirmak yerine nefret korukleyerek de insanlari takimlarina baglamaya ugrasan yoneticilerdir esas bu durumun yaraticilari.

Nesil
    2006

Böyle bir açıklamayı niye 15-20 gün sonra yapıyor. Bu sözde tehditlerin hepsi maçtan bir veya iki gün sonra gelmiştir. Niye şimdi söylüyor? Durum açık ve net Fenerbahçe şampiyon oldu. Bırak bu işleri kimler geldi kimler geçti.

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

ABD her ne kadar demokratik bir ulke olsa da dunya gorusu kisitli ve egitim seviyesi dusuk vatandaslarina hep kapinin esiginde bir tehlike oldugunu anlatarak insanlari tuketmeye ve ekonomisinin buyumesini saglamaya calisir. Ancak bununla beraber demokratik ulkeler arasinda ABD en cok cinayet islenen ulkedir ve bu korku vatandaslar arasinda ABD milliyetciligini ust duzeye cikartmak icin en buyuk silahtir. Baskan secimlerinde ozellikle cumhuriyetci partinin kullandigi ve basarili olmus bir taktiktir.

Turkiye'de de futbol bundan hic farkli degil. Kulup baskanlari biliyor ki fanatiklik olmasa, kimse oturup futbol kalitesi yerlerde surunen bir Turkiye ligini izlemez (ozellikle cok daha kaliteli liglerin maclari TV'de bedavaya yayinlandigi surece). Kalite kazandirmak yerine nefret korukleyerek de insanlari takimlarina baglamaya ugrasan yoneticilerdir esas bu durumun yaraticilari.
    ben daha küçükken Fenerbahçenin gs ve bjk yel durumunu bilmedende böyleydim.Ozaman sadece takımıma büyük sevgim ve desteğim vardı.Şimdi hala Fenerbahçeme büyük sevgim ve desteğim varken bjk ve gs ye NEFRETİM var.

Nesil
    2003

ben daha küçükken Fenerbahçenin gs ve bjk yel durumunu bilmedende böyleydim.Ozaman sadece takımıma büyük sevgim ve desteğim vardı.Şimdi hala Fenerbahçeme büyük sevgim ve desteğim varken bjk ve gs ye NEFRETİM var.
    Yazdiklarimi kanitlarcasina bir cevap vermissin..

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara&İstanbul

senderson hadi arkadaşım ya kupanıda aldın hadi tebrikler germe.. herşey ortadadır..

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara&İstanbul

sen galiba kupanın sapını alanlardansın galiba.Sen beni germe git...
    yaşına heyecanına veriyorum hadi kardeşim..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

hocam çok güzel yazmışsın tebrik ediyorum.. anlayana tabi

@remake an-tu Fenerbahçe taraftarının sesidir.Hepimiz aynı nefreti taşıyoruz.Ayrıca fikirlerimi belirttiğim platformlarda lig tv aboneliklerinin iptal edilmesi gerektiğini ayrıca klübünde lig tv kameralarını içeri almaması gerektiğini belirttim.Ayrıca maçı tv yayınlamasada üzülmezdim.Maçlarımızı gerçek Fenerbahçeliler izlesin.Diğerlerine gerek yok...
    dediklerini bir iki sene sonra tekrar gel oku. bakalim ne kadar mantikli geliyor sana.

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

dediklerini bir iki sene sonra tekrar gel oku. bakalim ne kadar mantikli geliyor sana.
    İki sene sonra söylediklerim söyleyeceklerimin yanında az kalacaktır...

İki sene sonra söylediklerim söyleyeceklerimin yanında az kalacaktır...
    oldu. sana basarilar diliyorum o zaman ben. cevap yazmak zorunda degilsin. zorlama kendini.

Nesil
    2007
    Yer
    Izmir

senderson su topicde bi duzgun yorumun yok... millete satasma artik...

Mesaj Yetkileri