1 ile 9 arası toplam 9 sonuç

Konu: "Final Oynamak Yetmez"

Nesil
    2006

Default "Final Oynamak Yetmez"

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim çarpıcı mesajlar verdi. Sabah'a konuşan Terim, "Final oynamak çok kişiye yetebilir, bize final oynamak yetmez. Yeter ki oraya gelelim." diye konuştu. Gurbetçi taraftarlarımıza da uyarıda bulunan Terim, "Müthiş bir sevgiyle dolular. Ancak artık bu görüntülerin yaşanmaması gerekiyor. Bu sevgi kontrolsüz olursa zarar verebilir." dedi.

Slovakya maçını değerlendirir misiniz?

Türkiye için prestij maçı, hazırlık maçı olmaz. Ben 15 senedir bunu şiar edindim. Bu yüzden kazanmak önemliydi. İşin teknik kısmına gelince... Gönül isterdi ki, sakatsız, sorunsuz; hazır olan bir 11'le çıkalım. Ve onun üzerinden gidelim. Ama o şansımız yok. 6 kişiyi burada bıraktık. Gelenler içinde yorgun var, ezginler var. Bizim normal bir kadromuz var. 15-16 isim belli. 'Bizi mutlu edecek, birinin sakatlığından faydalanıp, fırsatı değerlendiren birilerini kazanabilir miyiz?' diye Slovakya maçını düşündük.

RAKİPLERE YAKIN TAKİP

EURO 2008'e dönük teknik çalışmaları ne zaman yapacaksınız?

Rakip analizlerini futbolcu arkadaşlarımızla paylaşmadık. Henüz bir teknik idman yapmadık. Çalışmalarımız dört koldan sürüyor. İlk size verelim. Arkadaşlarımızdan Hami Mandıralı, Abdullah Ercan, Tuna Güneysi hem rakiplerimizi hem muhtemel rakiplerimizi izleyecek. Raporlar doğrultusunda hazırlıklar yapacağız.

"GÜVENİ BOŞA ÇIKARMAYIZ"

TFF'nin internet sitesindeki ankete katılanların yüzde 74'ü gruptan çıkacağımızı belirtmiş...

Çok güzel, çok teşekkür ederiz. Bizim için çok değerli bir güven oylaması. Bu önemli bir yükseklik debisi. Onların güvenini boşa çıkarmayacağız. O sayıyı da artıracağız. Onlara layık olacağız. Sanal dünyada böyle gerçek dünyada da böyle düşünüyoruz.

"BİZE FİNAL YETMEZ"

'Var mısın Yok musun' programındaki performansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sayın Hıncal Uluç "Finalde geri adım attı" anlamında tatlı bir eleştiri getirmiş. Terim'in sahadaki finaliyle, ekrandaki finali farklı mı?
    Hıncal'ın söylediği doğrudur. Orada 300'ü 500'e biz tamamladık. Sahada geri adım atmak yok. Televizyondaki finalle, sahadaki final bir olmaz. Hıncal benim beyanatımı iyi bilir. Kopenhag'da "Hazır buraya gelmişken kupayı almadan gitmek olmaz" dedim. Final oynamak çok kişiye yetebilir, bize final oynamak yetmez. Yeter ki oraya gelelim. Kimse merak etmesin; oradaki düşüncemle sahadaki düşüncem aynı değil. Bu taraf benim işim, orası benim işim değil. Oradakilerin işine uzmanlık alanlarına saygı duyuyorum, bu kadar becerebildim. Bu taraftaki bizim işimiz. Allah nasip eder bize o günleri gösterirse, oraya gelmişken bir kupa almayı yeğleriz...

2010 kadrosu hazır diyebilir miyiz?

Şöyle baktığınızda uzun süredir bu işin içinde olan genç bir ekip var. Birkaç takviyeyle bana göre 2010'un genel kadrosu ve altyapısı hazır.

Önemli ve zorlu liglerden çıkmış futbolcuları böylesine önemli bir turnuvaya hazırlamak zor mu?

Sadece antrenman, saha bölümü değil; beslenme, teknik ve fiziksel analiz olarak, performanslarını yükseltmek için ABD'den alanlarında uzman arkadaşlar getirdik. İletişim akışı iyi olsun diye önemli iki arkadaş getirdik, ki şu ana kadar iyi gittiğini görüyorum" dedi. Ailelerle birlikte yapılan Antalya kampının faydalı geçtiğini söyleyen başarılı hoca, "Buradaki kamp yerimiz de çok iyi. Hatta Scolari, 'Mükemmel' buldu. İdmanlarımız, çalışmalarımız, testlerimiz iyi gidiyor. Her şey programlı bir şekilde yürüyor. Harika bir ekip olduk ve eksiksiz gidiyoruz.

TARAFTARLARA UYARI

Gurbetçilerin Slovakya maçında sahaya girmesi için nesöyleyeceksiniz?
    Müthiş bir sevgiyle dolular. Ancak artık bu görüntülerin yaşanmaması gerekiyor. Bu sevgi kontrolsüz olursa zarar verebilir.

Futbolcuları değerlendirir misiniz? Mesela Mevlüt'ten başlayalım...

Mevlüt değişik bir tip olduğu için burada. Çok süratli ve güçlü. Kazım, bence Slovakya maçını en iyi tamamlayanlardan biri. Emre Güngör yavaş yavaş geliyor. İbrahim Kaş da yeni sayılır. Mehmet Topal kazançlarımız arasında gözüküyor. Bir iki deneyimli futbolcu soktuğumuzda olayın renginin değiştiğini gördük. Bu bizi sevindirdi.

Sakat oyuncuların çokluğu sizi endişelendiriyor mu?

Endişeleniyoruz elbette. Ama pozitif düşünmekten başka yolumuz yok. Ahlarla vahlarla orada kalırsak yandık. Olabilecek her türlü tatsız sürprize hazırlıklı olmalıyız. Bunları bahane olarak kullaracak bir grupta değiliz. Alternatiflerimizi hazırlamaya çalışıyoruz.

Kaynak: Lig TV
    Last edited by Del Piero_10 : 22.Mayıs.2008 at 12:51

Nesil
    2007
    Yer
    Ev

Final'i oynadık sanki, yetmiyormuş hemde..

Quote Originally Posted by uAmurat91 View Post
    Final'i oynadık sanki, yetmiyormuş hemde..
    "BİZE FİNAL YETMEZ"

'Var mısın Yok musun' programındaki performansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sayın Hıncal Uluç "Finalde geri adım attı" anlamında tatlı bir eleştiri getirmiş. Terim'in sahadaki finaliyle, ekrandaki finali farklı mı?
    Hıncal'ın söylediği doğrudur. Orada 300'ü 500'e biz tamamladık. Sahada geri adım atmak yok. Televizyondaki finalle, sahadaki final bir olmaz. Hıncal benim beyanatımı iyi bilir. Kopenhag'da "Hazır buraya gelmişken kupayı almadan gitmek olmaz" dedim. Final oynamak çok kişiye yetebilir, bize final oynamak yetmez. Yeter ki oraya gelelim. Kimse merak etmesin; oradaki düşüncemle sahadaki düşüncem aynı değil. Bu taraf benim işim, orası benim işim değil. Oradakilerin işine uzmanlık alanlarına saygı duyuyorum, bu kadar becerebildim. Bu taraftaki bizim işimiz. Allah nasip eder bize o günleri gösterirse, oraya gelmişken bir kupa almayı yeğleriz...
    Surayi bir daha dikkatlice okuyabilirmisin.Öylesine bir baslik atmislar iste,neden hemen celalleniyorsun,konuyu okudugunda Fatih Terimin böyle demedigini anlayacaksin.Ha kendine güven de iyidir.

Fatih Terim oyuncu secimlerinde yanlisliklar yapti,belki bunlarin yüzünden de elenecegiz turnuvadan ama ne olursa olsun edilinecek bir basari bizi cok gururlandirir,onlara güvenmekten baska caremiz yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Finale kadar gelebiliyorsan zaten kupayı almak için savaşırsın..

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Finaller Fatih Terim'in işi fakat sorun Final'e gelmekte

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Gruptan çıkalım önce

Nesil
    2007
    Yer
    Ev

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Surayi bir daha dikkatlice okuyabilirmisin.Öylesine bir baslik atmislar iste,neden hemen celalleniyorsun,konuyu okudugunda Fatih Terimin böyle demedigini anlayacaksin.Ha kendine güven de iyidir.

Fatih Terim oyuncu secimlerinde yanlisliklar yapti,belki bunlarin yüzünden de elenecegiz turnuvadan ama ne olursa olsun edilinecek bir basari bizi cok gururlandirir,onlara güvenmekten baska caremiz yok.
    Ben Euro 2008'de final oynayabileceğimizi zannetmiyorum. Ancak seninde söylediğin gibi tüm ekibe güvenmekten başka çaremiz yok. Herşeye rağmen Fatih Terim'in bu kadar büyük konuşması yanlış bence..

Yarışmada ki "final" esprisini de anladım zaten, canlı izlemiştim o bölümü..

Quote Originally Posted by uAmurat91 View Post
    Ben Euro 2008'de final oynayabileceğimizi zannetmiyorum. Ancak seninde söylediğin gibi tüm ekibe güvenmekten başka çaremiz yok. Herşeye rağmen Fatih Terim'in bu kadar büyük konuşması yanlış bence..

Yarışmada ki "final" esprisini de anladım zaten, canlı izlemiştim o bölümü..

Fatih Terim iste,7sin de neyse 70 de de odur insan. Böyle büyük konusur hep,bakalim onlari destekliyoruz,elestiriler turnuvadan sonra yapilir.
    Umarim geliriz finale,kupayi aliriz ne diyelim.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

bazı şeyler büyük konuşmadan olmaz, insan beynine tek hükmeden şey dilidir, dilinle söylediğine bir süre sonra sen de adapte olur inanırsın, büyük konuşursa, hırslıdır elinden geleni yapar, ve hoca boş boş büyük konuşmaz

Mesaj Yetkileri