1 ile 12 arası toplam 12 sonuç

Konu: "Sadece Anelka beni zorladı"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Default "Sadece Anelka beni zorladı"

Beşiktaş’ın ikinci kaptanı İbrahim Toraman’la hem geçen sezonu hem de önümüzdeki sezonu değerlendirdik. Milli Takım hakkında da açıklamalar yapan Toraman, Beşiktaş taraftarını bakın nasıl değerlendirdi?

İşte İbrahim Toraman ile MARATON.COM.TR okurları için yaptığımız söyleşi:

"ÖNEMLİ OLAN TAKIMA KATKI"

MARATON.COM.TR: Beşiktaş’ın bu sene yaptığı transferleri nasıl değerlendiriyorsun?

İbrahim TORAMAN: Hocamız ve yönetimimiz geçen sezon gördükleri eksiklere göre transfer yaptılar. Şu an başarılı buluyorum ancak önemli olan Beşiktaş’taki performansları tabi ki. Geldikten sonra takıma uyum sağlamaları önemli. Üst seviyede performans sergilerlerse takıma çok büyük katlıları olur diye düşünüyorum.

MARATON.COM.TR: Sivok, Seric, Zapotocny, Tuna savunmaya transfer edildiler. Ekabet olacak gibi görünüyor sen ne düşünüyorsun?

İbrahim TORAMAN: Tabi ki rekabet olacak. Rekabet olmadan zaten başarı olmaz. İnsan kendini geliştiremez. İyi olan çok çalışan formayı alır diye düşünüyorum.

MARATON.COM.TR: Gelen yabancıları tanıyor musun?

İbrahim TORAMAN: Az çok tanıyorum ama bilgi edindiğime göre iyi oyuncular. Belli bir kaliteleri olan oyuncular. Kendilerinin üzerlerine koyarak takıma katkıda bulunmaları dileğimiz.

"ARTIK ŞAMPİYON OLMAMIZ LAZIM"

MARATON.COM.TR: Beşiktaş bu sene şampiyonluğun en büyük adayı mı? UEFA Kupası’nda nereye kadar gidersiniz?

İbrahim TORAMAN: Aday değil şampiyon olmamız lazım artık. Çok ihtiyacımız var buna. İkincilik de başarı değil. Bundan önceki senelerde Türkiye Kupası’nı da Süper Kupayı da kazandık. Ligi ikinci bitirdik ama kesinlikle şampiyon olmamız lazım artık. Türkiye’de başarı bu. UEFA Kupası’nda da gidebildiğimiz yere kadar gitmemiz lazım. Maç maç bakmamız lazım. İlerilere gideceğimize inanıyorum ben.

"KADRO GENİŞLİĞİ HER ZAMAN YARARLIDIR"

MARATON.COM.TR: Beşiktaş’ın kaptanlarından biri olarak sana göre takıma daha takviye lazım mı?

İbrahim TORAMAN: Bir iskelet kadro oluşması lazım başarının gelmesi için. Bir kadronun beraber oynaması lazım. Tabi ki eksik yerlere takviye yapılınca daha iyi olur, takım daha da güçlenir. 2-3 kulvarda mücadele edeceğimiz için kadronun geniş olması her zaman yararlıdır.

"BEN KAPTANIM, KANKAM OLMAZ"

MARATON.COM.TR: Takımda en iyi kiminle anlaşıyorsun? Kankan kim?

İbrahim TORAMAN: Ben kaptan olduğum için kanka olmamam lazım kimseyle. Herkese eşit mesafede yaklaşıyorum. Herkesle aynı derecede olmaya çalışıyorum. Herkesin benimle rahat konuşması için. Ben de rahatım çünkü. Yerli yabancı herkesle aram iyi.

"BAKİ'NİN AYRILMASINA ÜZÜLDÜM"

MARATON.COM.TR: Baki’nin ayrılmasına üzüldün mü?

İbrahim TORAMAN: Tabi ki Beşiktaş formasını terletmiş birisi sonuçta bunca zaman kim olursa olsun ayrılması insanı etkiliyor. Kaç sene aynı şeyleri paylaştık.

MARATON.COM.TR: Baki’yle konuştuğumda “takımdan kimseyle vedalaşamadan ayrıldım en çok ona üzülüyorum” demişti.

İbrahim TORAMAN: Biz görüştük onunla telefonda ama tabi ki yüz yüze konuşmak isterdik.

"ŞAMPİYONLUĞA EN ÇOK BİZİM HİTİYACIMIZ VAR"

MARATON.COM.TR: Bu sene sizi en çok kim zorlar İbrahim?

İbrahim TORAMAN: Bu sene bütün takımlar transfer yapıyor. Yine 3-4 takım arasında geçer herhalde. Trabzon da önemli transferler yapıyor. Ben inanıyorum ki onlar da bu sene şampiyonluk potasına girecekler. Ama en çok bizim ihtiyacımız var.

"SADECE ANELKA BENİ ZORLADI"

MARATON.COM.TR: Türkiye Ligi’nde en çok zorlandığın forvet hangisi?

İbrahim TORAMAN: Yani bir isim vermek şu an için doğru olmaz ama Anelka oynadığı zaman çok iyi bir oyuncuydu mesela. Onun dışında çok zorlandığım bir isim aklıma gelmiyor.

MARATON.COM.TR: Türkiye’de en çok hangi futbolcuları beğeniyorsun takımında kimi görmek isterdin?

İbrahim TORAMAN: Yani 1-2 isim vermek yanlış olur bana göre. Çünkü çok iyi oyuncular var Türkiye Ligi’nde.

"TAKIMIN SORUMLULUĞU BİZİM ÜZERİMİZDE"

MARATON.COM.TR: Geçen sene en çok kırmızı kart gören oyuncu oldun. Çok mu sert oynuyorsun yoksa hakemlerin sana yaklaşımı mı biraz etkili oldu bu durumda? “Hak ettim” dediğin bir kart var mı?

İbrahim TORAMAN: Hak etmediğim kartlar var tabi ki. Trabzon maçındaki kartı kim ne derse desin hak etmedim bana göre. Ben defans oyuncusuyum benim futbol karakterim bu zaten. Ben kesinlikle art niyetli bir oyuncu değilim mücadele eden bir oyuncuyum. Defans oynadığımız için üzerimizde bir sorumluluk var takımın sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Bu da etkiliyor tabi ki.

"TÜRKİYE GRUPTAN ÇIKAR"

MARATON.COM.TR: Milli Takım’a seçilmediğin için içinde bir burukluk var mı?

İbrahim TORAMAN: Bu konu hakkında çok konuşmak istemiyorum. Oradaki takım arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Onlar ellerinden gelenin en iyisini yapıp Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerdir.

MARATON.COM.TR: Türkiye gruptan çıkar mı sana göre?

İbrahim TORAMAN: Çıkar.

MARATON.COM.TR: Bu sene Milli Takım’ın yıldızı kim olur?

Eğer gruptan çıkacaksa Türkiye tüm takım olarak iyi oynamamız lazım. Birinin yıldız olmasıyla olmaz. Eğer başarı olacaksa takım olarak iyi oynamamız lazım.

"TARAFTARIMIZ ÇOK SAMİMİ"

MARATON.COM.TR: İnönü Stadı’nda çok baskı var mı? Kazanamadığınız veya geriye düştüğünüz maçlarda.

İbrahim TORAMAN: Türkiye’de bu konuşulur oldu hep ama ben ona katılmıyorum. Bana göre mesela Oftaş maçında taraftar olsaydı biz o maçı kazanırdık keisnlikle. Bizim taraftar çok samimi bir taraftar. Sevincini de üzüntüsünü de hemen belli ediyor. O anlık tepkiler hep.

"TRİBÜNLER DAHA DUYARLI OLMALI"

MARATON.COM.TR: Beşiktaş taraftarı bir futbolcuya ısınmadığı zaman o futbolsu sezon ortasında veya sonunda kesinlikle gönderiliyor. Taraftar çok mu etkili oluyor kulüp üzerinde?

İbrahim TORAMAN: Tabi ki bizim taraftarımız kulüp üzerinde etkili. Tribüne baktığımız zaman hemene hemen hep aynı insanlar destek veriyor. Sezon başından sezon sonuna kadar destekliyorlar. Ama tabi ki taraftarımız takımın başarısını istiyor. Onlar da bizim kadar üzülüyorlar. Bence bu tepkileri biraz daha ılımlı yönde olursa o futbolcuları da kazanmış oluruz. Çünkü giden her futbolcu Beşiktaş’ın kasasından çıkan para demek. Onun yerine transfer yapılıyor. Önemli olan o futbolcuları kazanmak diye düşünüyorum. Taraftarımız bu konuda daha duyarlı olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.

MARATON.COM.TR: Yöneticilerin bile “taraftarın istemediği oyuncularla yollarımızı ayırırız” şeklinde açıklamaları var. O futbolcu başarılı da başarısız da olsa yollar ayrılıyor oyuncuyla çünkü.

İbrahim TORAMAN: Muhakkak.

MARATON.COM.TR: Peki, İbrahim çok teşekkür ediyoruz sana.

İbrahim TORAMAN: Ben teşekkür ederim görüşmek üzere.

MARATON.COM.TR ÖZEL RÖPORTAJ / BURAK ÖZKAYA

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Sampiyonluga en cok bizim ihtiyacimiz var dedi insaf be biz olamiyoz kac senedir biz olalim sonra siz olursunuz

Sheriff Misafir

Evet Anelka baya zorladı o maçta.. Beşiktaş savunmasını her yerden zorladı hatta dağıttı diyebiliriz..

Nesil
    2006
    Yer
    Osmancık/ÇORUM

anelkanın korayı ezip geçip attığı bir gol var o çok deli goldü 1-0

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Kaç kişiyi çalımlayıp attığı süper bir gol vardı Anelka'nın.
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Anelka o maçta gerçekten Bjk'de defans denilen şeyi sağ koymamıştı.Ama bence bu seneki maçta da Alex onun kadar olmasada gene de savunmayı dağıttı.(bknz:Attığı 2. gol)

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Bırak bu işleri Toraman.Her zaman dikkat etmişimdir.Hem Trabzon'da hem A.Gücü'nde Umut Bulut her pozisyonda dumur etmiştir Toraman'ı...

Nesil
    2006

Anelka'nın Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda gösterdiği performansı unutamıyorum. Beşiktaş'a 4-3 yenildiğimiz maçta, Anelka Ali Güneş'in olduğu kanatta Ali Güneş'i sahadan silerek belkide Ali Güneş'in kariyerini etkiledi. İnönüde attığı golde bir ayrı güzeldi.

İbrahim Toroman, Milli Takımda olması gereken bir isimdi ama; olamadı. Beşiktaş Takımında da en sevdiğim oyuncu. Kaptanlık ona yakışıyor. En iyi arkadaşım olmaz demiş, doğru bir söz kaptanlar her oyuncu ile aralarını eşit tutması gerekir.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Bırak bu işleri Toraman.Her zaman dikkat etmişimdir.Hem Trabzon'da hem A.Gücü'nde Umut Bulut her pozisyonda dumur etmiştir Toraman'ı...
    Simdi Toraman isim saysa okadar isim cikar en cok Anelka dicekti heralde

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by yunusgs View Post
    Kaç kişiyi çalımlayıp attığı süper bir gol vardı Anelka'nın.
    Gol olmadı Toraman penaltı yapmıştı
    Benzer bişeyi GS maçında da yapıp kalenin yarım metre yanından topu direğe vurmuştu

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Sadece Anelka değildir..

Ayrıca Anelka büyük topçu Fenerbahçe biraz daha elinde tutsaydı büyük kar ederdi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

off superdı poff superdı.. arkadaslar anelka buyuk futbolcu tamam toramanı da zorladı da koskoca roportajda yazacak baska bırsey bulamıyor musunuz?? ama cok zorlamıstı toramanı kabul edıyorum

Mesaj Yetkileri