Bursaspor Başkanı Ali Karasu, teknik direktör Bülent Korkmaz ile her konuda anlaşmaya vardıklarını, Korkmaz'ın, cuma günü sözleşme imzalamak üzere Bursa'ya geleceğini söyledi.
Karasu, Vakıfköy Orhan Özselek Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 28 Mayıs akşamı yapılan olağanüstü genel kurulda başkanlığa seçildiğini hatırlatarak, kongre üyelerine teşekkür etti.
Yönetim kurulu oluştururken bir değişim düşündüğünü ve bu çerçevede yeni bir oluşum istediğini anlatan Karasu, ''Yönetim kurulunun yanı sıra teknik ekipte de yeni yüzler gerekliydi. 2 sezondur Bursasporumuza hizmet eden Engin İpekoğlu ve ekibine teşekkür etmek durumunda kaldık'' dedi.
Karasu, Bursa'nın zor bir kent olduğunu, taraftarların da kendilerinden farklı başarılar istediklerini belirterek, şöyle konuştu:
''Hatta neredeyse bu sezon şampiyonluk isteyecekler. Bunun altından kalkmak ve kamuoyunu da rahatlatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Neticede Bülent Kokmaz ile her konuda anlaşmaya vardık. Kendisi cuma günü sözleşme imzalamak üzere Bursa'ya gelecek. Bu transferde, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hikmet Şahin ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki, Roma'dan telefonla katkı yaptı. Eski Malatyaspor Başkanımız Mehmet Çerçi fiyat konusunda devreye girdi. Yönetimden Osman Çelik ve Tarık Gökçen arkadaşlarımızın desteği oldu. Bursaspor'un menfaatleri çerçevesinde hep birlikte hareket ederek anlaşmaya vardık.''
Bülent Korkmaz'ın yeni sezonda 4 yardımcısıyla birlikte Bursaspor'u çalıştıracağını ifade eden Karasu, Korkmaz'la 2 yıllık anlaşmaya vardıklarını kaydetti.
Karasu, genç teknik adamın, transfer edilmesini istediği 4-5 oyuncunun isimlerini kendilerine verdiğini, bu doğrultuda harekete geçeceklerini ve Bursaspor'un başarısı için ne gerekiyorsa onu gerçekleştireceklerini söyledi.
-''MOHAMED ZIDAN İLE GÖRÜŞMELER OLUMLU''-
Bir gazetecinin, ''Mısırlı golcü Mohamed Zidan'ın transferiyle ilgili bir gelişme var mı'' sorusuna Karasu, ''Mohamed Zidan ile görüşmeler olumlu. Ancak Zidan'ın, Türkiye ve Bursa'yı hiç görmeyen biri olduğu için tereddütleri var. Yapabilirsek kendisini Bursa'ya getirip göstereceğiz, sunum yapacağız. Zaten geldikten sonra da problem olacağını düşünmüyorum. Parasal yönden bir sıkıntı yok'' yanıtını verdi.
-''RÜŞTÜ İLE İLGİLİ BİR GİRİŞİMİMİZ OLMADI''-
Karasu, ''Fenerbahçe'nin deneyimli kalecisi Rüştü ile ilgili girişimleriniz olduğu yönünde bazı haberler var. Bununla ilgili bir çalışmanız oldu mu'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:
''Rüştü'nün transferi konusu basında yer aldı. Ancak nereden çıktı bilemiyorum. Rüştü ile ilgili bir girişimimiz olmadı. Benim bilgim dışında hiçbir yönetici arkadaşım da kimse ile görüşemez.''