-
19.Haziran.2007, 04:40
Matthäus Şaşkın
Almanların efsanevi liberousu Lothar Matthäus, Red Bull Salzburg takımının kendisini teknik direktörlük görevinden almasını şaşkınlıkla karşıladı

Kicker dergisine konuşan Matthäus, "Şöyle bir düşünüyorum bazen de; bütün çalıştığım yerlerde, Rapid Wien, Partizan, Brezilya’da Atletico ve Macaristan Milli Takımı’nda hep iyi şeyler yaptım. Kendime 'Nerede yanlış yapıyorum?' sorusunu soruyorum. Sonra da vazgeçmenin yanlış yol olacağını kanaâtine varıyorum. Salzburg’daki görevimin sona ermesine ise gerçekten çok şaşırdım, futbolda böyle şeyler de oluyor demekki. Geleceğimi düşünmek için biraz zamana ihtiyacım olacak. Bu süreçten sonra bu sonuçların nedenini bulacağımı düşünüyorum" diye konuştu.
Giovanni Trapattoni’yle felsefelerinin uyuşmaması, gönderilme sebebi olarak gösterilen Lothar Matthäus, bu konuda da şunları söyledi:
"Bu karara saygı duyuyorum. Bir antrenörle teknik direktör arasında mutlaka farklı görüşler olacaktır. Mesela Michael Henke, Ottmar Hitzfeld’la her zaman anlaşamayabilir. 1988’de Inter’e geldiğimde, Trappattoni hocamızdı ve o zaman da fikir ayrılıkları oluyordu. Çek Milli Takımı’nı çalıştıracağım yönündeki söylentiler gerçeği yansıtmıyor. Bundesliga’yı şu zamanda kendime hedef olarak görüyorum"
Mesaj Yetkileri