1 ile 29 arası toplam 29 sonuç

Konu: D.Bakır'da olaylar çıktı

Nesil
    2005
    Yer
    kayseri

Default D.Bakır'da olaylar çıktı

Turkcell Süper Ligi'nin 23. haftasında Diyarbakır Atatürk Stadı'nda oynanan, Diyarbakırspor-Konyaspor maçı, taraftarların sahaya inmesinin ardından çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

Karşılaşmanın 2. yarısında, Konyaspor'un maçı 1-0 önde sürdürdüğü dakikalarda taraftarların sahaya girmesi nedeniyle müsabaka bir süre durdu. Olayların yatıştırılamaması nedeniyle maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu karşılaşmayı tatil etti.

Konyaspor'un 1-0 önde olduğu karşılaşmada 86'ncı dakika seyirciler koltukları sökerek sahaya fırlatan seyirciler, sahaya indi. Saha içerisinde polisle uzun süre arbede yaşadı. 10'a yakın polisin taşlarla yaralandığı çatışmada 50'inin üzerinde Diyarbakırspor taraftarı gözaltına alındı.

Diyarbakırspor-Konyaspor karşılaşmasında Konyaspor'lu Bebbe'nin 21.dakikada attığı gole takımını öne geçirdi. Bebbe Diyarbakırspor trübünlerine giderek dans gösteri yapıp sevinç gösterisinde bulundu. Bunun üzerine taraftarlarda koltukları sökerek Bebbe'ye fırlattı. Konyaspor'un 1-0 önde götürdüğü karşılaşmanın 86'ncı dakikasında ise Diyarbakırspor kale arkasında bulunan bir grup taraftar saha içinde önlem alan polise koltukları sökerek fırlattı. Taraftarlar bununla da yetinmeyerek bu kez tel örgüleri aşarak saha içerisine girdi. Bunun üzerine diğer trübünlerdende seyirciler saha içine atladı. Polisin önlemi yetmeyince takviye kuvvet geldi. Saha içerisinde uzun süre taraftarlar ve polisler arasında arbede yaşandı. Bir çok taraftar ve polis bu arbede sırasında yaralandı.

Olaylar üzerine hakem Kuddusi Müftüoğlu ve Konyasporlu oyuncular polis güvenliğinde soyunma odasına girdi.

Stad dışına da taşan olaylar nedeniyle, polisler kalabalığı dağıtmak için önce havaya ateş açtı. Ancak kalabalık taş atarak karşılık verince bu kez gözyaşartıcı bomba atıldı. Polis ve diyarbakırspor taraftarı arasında sokak aralarındada süren arbedede 10'a yakın polis başından yaralandı. 50'inin üzerinde taraftar ise gözaltına alındı.
    Hakem Kuddusi Müftüoğlu ile yardımcıları Ekrem Kan, Alper Ulusoy ve dördüncü hakem Halit Özkahya ile gözlemciler, polis aracıyla stattan çıkarılarak havaalanına götürüldü.
    Kaynak :süperspor

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

abi one biçim maçtı yaa şaştım kaldım bunların olmaması lazımdı
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2005
    Yer
    kayseri

valla bu diyarbakırın artık ligden düşmesi lazım

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

yunanistan basını hemen görüntüleri istemiş...gazetelerinin manşetlerini görür gibiyim...

"birde aldıkları cezaya itiraz ederler"

"işte ab üyesi olmayak isteyen ülke"

"futbolda rezillik"

bu gibi şeyler...gerçekten hiç de hoş olmayan hareketlerdi.taraftarlar falan sahaya indi ya.ümit maçtan sonra konuştu adamın sesi titriyordu.hiç yakışmadı.isviçre maçından dolayı 6 maç ceza aldıysak bu olaylara sezon sonuna kadar kapatma cezası verilmeli...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Quote Originally Posted by mustang
    valla bu diyarbakırın artık ligden düşmesi lazım
    Evet katılıyorum..
    Diyarbakırlı olan varsa alınmasın ama kesinlikle ligden düşürülmesi gerekiyor Diyarbakır'ın.. 3-5 kişinin yaptığı birşey de değil bu..10.000 tane koltuk kırmışlar ya...Ayrıca yöneticisi de doğrudan olayın içinde..

Yunanistan zaten hazırda bekliyo ama hata bizde onlara malzeme veriyoruz
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2005
    Yer
    kayseri

Kardeş yaptıkları bir degil iki degil şavas gibi maçdı

Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR

diyarbakırın düşmesi değil düşürülmesi hatta ligden ihraç edilmesi gerekir 1 değil 2 değil sürekli aynı şeyler

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Evet.. Dün ben de görüntüleri izledim ve şok oldum...Artık gereğini fazlasıyla yapılmalı..
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2005
    Yer
    kayseri

Diyarbakırlılar bu işte proveke var diyor belli saten bu provokociler bunlar dagdaki pkklılar şehre indiler ve milleti kalyana getirdiler bitsin istiyorum bu şerefsizlik

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

yönetici adama tekme atıyor var mı böyle birşey ya?bi de adam diyor ki proveke edildim ondan tekme attım.var mı böyle iş ya?sen o takımın yöneticisisin başısın.imam cemaat ilişkisi.futbolcun demez mi aaa başkan vurdu.dalın uleeeyynn...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

he walla yaa öyle şeymi olur ne tekmesi ne proveke si
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    maltepe-ist

arkadaslar bu kadar gaddarca davranmayın ıhrac falan..unutmayınkı d.bakırspor o bolge ıcın bı ıhtıyac bence..ama cok abarttılar artık konyasporla zaten aralarında bı husubet vardı ama dun bı baskaydı sankı..tum maclar seyırcısız oynansın bencee..ben olsam macları ıstanbulda oynardım dbakırspor un yerınde olsam..

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

oradaki olay çok farklı.üç beş çapulcu olayı değil ama nerdeyse tamamına yakını bölücü örgüt sempatizanlarıdır maçları izleyenler.görevde bulunduğumdan biliyorum milli takım gibi görüyorlar diyarbakırsporu ve en ufak bişeye çıldırıyorlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Her nerede bulunuyorsam..

Futbol maçı izleme bahanesiyle stada akın eden binlerce taraftarın içine karıştığı bu olayları izlerken yüzüm kızardı ,insanlığımdan utandım...Millete yaşattığınız bunca sıkıntı ayıptır...Rakibi gol attı diye tartaklamak ayıptır...Ülkenin prestijini yerlere serip her fırsatta açığımızı yakalamaya çalışan Avrupalılara yaptığınız bu kıyak ayıptır...Oraya gelen yüzlerce çocuğa acı çektirmeniz kötü örnek olmanız ayıptır...Kendi kulübüne zarar vermek pahasıyla koltukları sahaya fırlatmak çıldırmışcasına rakip futbolcuları linç etmeye çalışmak ayıptır...Ülkesini vatanını,annesini,babasını bırakıp da buraya futbol oynamaya gelen yabancı bir oyuncuyu gol attı diye sahanın ortasında evire çevire dövmek ayıptır...Hani biz misafirperverdik...Hani biz misafire toz kondurmazdık....Hem bunları söyleyip hem de senin sahana misafir olan bir takımı ölümle burun buruna getirmek ayıptır...Bu olaylara karışanlar son sözüm size: SİZLER BU ÜLKENİN EN BÜYÜK AYIBISINIZ...LANET OLSUN HEPİNİZE...

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Yapılacak iş bellidir ama artık daha da bir zordur..

Diyelim ki ben bir babayım, oğlumu adam vurdu diye hapse atan hakime kızmamam ki.. Yasa var, ceza var; belli bunlar, hakim ne yapsın?
    Diyarbakırspor'a adam akıllı, ama cidden adam akıllı bir ceza verilir, artık ondan sonra yöneticisi, futbolcusu, taraftarı bilmemnesi kendi arasında sorumluluğu paylaşır.. Makul olan budur..
    Kaç sene oldu bu ligdesiniz, Karadenizlisi, Egelisi, İstanbullusu gelip Diyarbakırspor'da forma giymiş; iyi futbol oynamış takdir edilmişsiniz, şaibeli olduğu iddia edilen şekilde ligde kalmış lisan-ı münasiple eleştirilmişsiniz (Ki Sebat ligde kaldığında yapılan eleştiri bunun yanında küfürdü) daha neyin adaptasyonu, daha neyin toplumsallaşması?..

Ama bu bizde böyle olmaz.
    Çünkü bizim dirayetli ve de istikrarlı - objektif bir ceza anlayışımız yoktur, futbol sözkonusu olduğunda.
    Diyarbakırspor'a sağlam bir ceza çıkarsa ilk söyleyecekleri şey "Bizi dışlıyorsunuz" olacak ve ellerinde de emsal gösterecekleri onlarca olay..
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Quote Originally Posted by imperius
    arkadaslar bu kadar gaddarca davranmayın ıhrac falan..unutmayınkı d.bakırspor o bolge ıcın bı ıhtıyac bence..ama cok abarttılar artık konyasporla zaten aralarında bı husubet vardı ama dun bı baskaydı sankı..tum maclar seyırcısız oynansın bencee..ben olsam macları ıstanbulda oynardım dbakırspor un yerınde olsam..
    Türkiye-İsviçre maçında ki olaylarla bu maçtaki olayları kıyaslayın ve FIFAnın bize verdiği cezayı göz önünde buludurun ondan sonra ihracın gaddarca olup olmadığına karar verin.

En tehlikeli bakış açısı ise "Diyarbakırspor o bölge için bir ihtiyaç" bakış açısı çünkü bu bir takıma ayrıcalık tanınması gerektiği anlamına geliyor. Yani bu olaylar herhangi bir takımın sahasında yaşansaydı onu ihraç edebilirdik ama Diyarbakır edilmesin...Niye? Çünkü "Diyarbakırspor o bölge için bir ihtiyaç". Sırf bu bakış açısından Diyarbakır ikinci ligdeyken maçlarını izleyemiyorduk bırakın izlemeyi 2 dakikalık görüntü bile verilmiyordu TVlerde.

Mesele sadece Diyarbakır değil, kim olursa olsun artık bu tür görüntüleri istemiyorsak, sporda adalet istiyorsak Diyarbakır'a hakettiği ceza neyse onu vererek başlamalıyız temizlenmeye.

Nesil
    2006
    Yer
    maltepe-ist

Quote Originally Posted by cgdsshn
    Türkiye-İsviçre maçında ki olaylarla bu maçtaki olayları kıyaslayın ve FIFAnın bize verdiği cezayı göz önünde buludurun ondan sonra ihracın gaddarca olup olmadığına karar verin.

En tehlikeli bakış açısı ise "Diyarbakırspor o bölge için bir ihtiyaç" bakış açısı çünkü bu bir takıma ayrıcalık tanınması gerektiği anlamına geliyor. Yani bu olaylar herhangi bir takımın sahasında yaşansaydı onu ihraç edebilirdik ama Diyarbakır edilmesin...Niye? Çünkü "Diyarbakırspor o bölge için bir ihtiyaç". Sırf bu bakış açısından Diyarbakır ikinci ligdeyken maçlarını izleyemiyorduk bırakın izlemeyi 2 dakikalık görüntü bile verilmiyordu TVlerde.

Mesele sadece Diyarbakır değil, kim olursa olsun artık bu tür görüntüleri istemiyorsak, sporda adalet istiyorsak Diyarbakır'a hakettiği ceza neyse onu vererek başlamalıyız temizlenmeye.
    ben dbakır kayrılsın tarzı bısey demedım!!ıhrac agır olur dedım,,verınler tum macları seyırcız oynama cezası veya saha kaptma cezası yeterlı dedım..o bolgenın ıhtıyacı var bu takıma yoksa daha da kotulesır,,bu bı gercek..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Diyarbakır'da bu tip olaylar ilk kez olmuyor hepimizin bildiği gibi daha önce de oldu.Bence Diyarbakır çok ciddi cezalar alacaktır bu yüzden.

Nesil
    2005
    Yer
    kayseri

ben dbakır kayrılsın tarzı bısey demedım!!ıhrac agır olur dedım,,verınler tum macları seyırcız oynama cezası veya saha kaptma cezası yeterlı dedım..o bolgenın ıhtıyacı var bu takıma yoksa daha da kotulesır,,bu bı gercek..
    Arkadaşım sen görüntüleri izlemedin herhalde eger bu olay avrupada olsaydı o klübü öyle bir ceza verirlerdiki anasından emdigi süt bogazından geçmezdi.

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale

Diyarbakırspor'u bu kadar kayırdıkları yeter.Bu olayların ciddi bir şekilde değerlendirilmesi gerekirse Diyarbakır'ın ligden ihraç edilmesi gerekir.Futbolcuya vuran yönetici nasıl bir yöneticidir?Sonra birde utanmadan yok tahrik vardı proveke vardı bıdı bıdı bilmem ne.Uyarmışmış.Adam ol önce sen.Bir bak bakalım aynaya ne görüyorsun?Televizyona röportaj veriyor herif.Hiç yüzündemi kızarmadı birader?İstifa etmiş bugün.Bence sen hayattan istifa et.Dışarıdan ülkemize para kazanmak için gelmiş oyuncuya vurmak senin ne hakkın?Herhalde gol atıcak sevinecek.Bundan doğal ne var?Adam bile neye uğradığını şaşırdı.Ya sahaya elinde sandalyeyle giren arkadaşa ne demeli?Sandalyeyle adama vursan Allah korusun bir şey olsa adama hiçmi vicdan azabı duymayacaksın kardeşim?O kadar insan hiçbirinizmi akıllı değilsiniz.Allah korsun gencecik çocuklar birine bir şey olsa sevinecekmisiniz,ligdenmi düşmeyeceksiniz?Türkiye'de bunlar olduğu sürece ileri gidemeyiz.En ağır ceza verilsin.İhraç edilsinler yada 10 puanları silinsiz.O zaman kurtarırsınız takımınızı.

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale

bencede arkadaslar yaa böyle olayların olmaması lazım ülkemizde,KİRletmedikleri bir futbol kalmıştı sonunda FUTBOLumuzuda kirlettiler böyle taraftarların stadlarda işi yoktur.inşallah büyük bir ceza gelir.inşallah ihraç olur

Nesil
    2006
    Yer
    maltepe-ist

Quote Originally Posted by mustang
    Arkadaşım sen görüntüleri izlemedin herhalde eger bu olay avrupada olsaydı o klübü öyle bir ceza verirlerdiki anasından emdigi süt bogazından geçmezdi.
    izledim arkadasım merak etme..gerceklerı gormeden konusmayın bence..o gun mactan once teror orgutu lehıne gosterıler olmustur ve macta da olay cıkaranlar buyuk ıhtımal bu ınsanlardır..bı sehrı bı bolgeyı bu kadar cabuk sılemezsınız..en agır ceza kı bu bence en guzelı saha kapatma en az 6-7 mac olmalı..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yaw bu diyarbakırıda düşürsünler alt lige.her sene her sene yeter artık yaw...
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2005
    Yer
    Turkiye'de biyerler iste

Lİgden Atilmalilar Bence Dİyarla MaÇi Olan Da Dİrek Hanesİne ÜÇ Puani Yazmali

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Yok yok Diyarbakır'daki Tüm maçları Adana'ya aktarsınlar
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Neron_FB
    Yok yok Diyarbakır'daki Tüm maçları Adana'ya aktarsınlar
    hehehe.tam adanalısın ha

izledim arkadasım merak etme..gerceklerı gormeden konusmayın bence..o gun mactan once teror orgutu lehıne gosterıler olmustur ve macta da olay cıkaranlar buyuk ıhtımal bu ınsanlardır..bı sehrı bı bolgeyı bu kadar cabuk sılemezsınız..en agır ceza kı bu bence en guzelı saha kapatma en az 6-7 mac olmalı..
    O gün maçtan önce yapılan gösteri niçin maçta çıkan olayların bahanesi olsun. Yönetici sahaya girip futbolcu dövüyor, ne alakası var bununla gösterinin.
    Ayrıca "bir şehri bir bölgeyi bu kadar çabuk silemezsiniz" diyorsun. Benim için şehir-bölge farketmez, bu olaylar hangi şehirde, hangi bölgede olursa olsun yine ihraç cezasının verilmesini isterdim.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Quote Originally Posted by TüMeR_yAğıZ
    hehehe.tam adanalısın ha
    Napim abi..Stadyumumuz süper, ama 1. ligde takımımız yok

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1.si, Bölücü örgütün, Diyarbakır yöneticisi ile bi ilgisi yoktur muhtemelen, bahane bu..
    2.si, 10.000 adet koltuk kırılmış...Mutlaka bu 10.000 kişinin(ya da koltuk kıran en az 5000 kişinin) arasında bölücü örgüt üyesi olmayan Diyarbakırlılar da vardır...

Zaten artık bu tür olaylara çok sert cezalar verileceğini açıklamış federasyon..Umarım gereği yapılır
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

bence diyarbakır direk 3.lige atılmalı onun yerine alt ligden dogudan bir takım falan çıkarılsın ne biliyim ama bu takım bu ligden düşürülsün

Mesaj Yetkileri