-
Taraftara Borçluyum
Brezilya`dan İstanbul`a gelerek takımla birlikte Samandıra Tesisleri`nde sezon antrenmanlarına başlayan yıldız oyuncumuz Roberto Carlos FB TV`ye geçirdiği tatil dönemini ve Fenerbahçe`nin 2008-2009 futbol sezonu hedeflerini aktardı. Geçtiğimiz sezon Sevilla maçında aldığı darbeyle sakatlanan ve 3,5 ay sahalardan uzak kalan oyuncumuz Fenerbahçe taraftarına borçlu olduğunu ve bu borcu bu sezonki elde edilecek şampiyonluklarla ödeyeceğini açıkladı.

Yıldız oyuncumuz sezon sonu tatilinde sağlık kontrollerinin ihmal edilmediğini ve kendini daha iyi hissettiğini açıkladı ve şöyle konuştu: "Fenerbahçe`de yeni bir sezona başladığım için çok mutluyum. Takım arkadaşlarımı ve İstanbul`u gerçekten çok özlemiştim. Tatilim, sakatlığımdan dolayı tam tatil gibi geçmedi. Sürekli olarak tedavilerim devam etti. Sağlık ekibiyle MR çekimleri ve rutin kontrollerim yapıldı. Tatilimin son günlerinde, bulunduğum bölgede 2-3 maç yapma imkanım oldu. Şu an kendimi daha iyi hissediyorum. Takım arkadaşlarımla birlikte tekrar antrenmana çıkmaktan büyük keyif aldım. Siz de biliyorsunuz ki; Sevilla maçından sonra çok zor bir dönem geçirdim. Çok ağrılarım olmuştu ve kendimi bir türlü rahat hissedemiyordum. Yaklaşık 3,5 ay futbol oynayamadım. Tekrar sahalara dönmek benim için çok büyük bir mutluluk."
Roberto Carlos, sakatlığından dolayı oynayamadığı maçların telafisini bu sezonki başarılarla kapatacağını dile getirirken yeni teknik direktörümüz Luis Aragones ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu: "Taraftara kendimi borçlu hissediyorum. Bulunduğum her ortamda bana büyük sevgi gösterilerinde bulunuyorlar ve ben onlara bu sevginin karşılığını vermek istiyorum. Ben geçen sezon sonu sakatlığımdan dolayı takımdan yoksundum. Eğer var olsaydım belki daha farklı bir sonuç alabilir, daha başarılı olabilirdik. O yüzden ben onlara söz veriyorum; bu sene geçen seneye nazaran çok daha iyi olacak ve takım olarak çok daha başarılı olacağız. Aragones ile beraber çalışma imkanımız olmadı. Ben Real Madrid`deyken, o Atletico Madrid`deydi. Ben Brezilya Milli Takımı`ndayken, o İspanya`daydı. Türkiye farklı bir yer ve farklı bir lig. O yüzden biz takım olarak onun en kısa zamanda adapte olmasını sağlamak için ona yardımcı olacağız. İspanya`daki görevini başarıyla yerine getirmiş, üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmış bir teknik adam. Hem İspanya futbolunda hem de Dünya futbolunda söz sahibi tecrübeli bir isim. Ona bir an önce Fenerbahçe için faydalı olabilmesi açısından elimizden gelen yardımı yapacağız."
Carlos, ön eleme turundaki rakibimiz MTK Budapeşte ve Fenerbahçe`nin bu sezonki Avrupa hedefleri için de şunları söyledi: "Şampiyonlar Ligi`nde mücadele etmek için öncelikle ön elemeleri geçmemiz gerekiyor tabi ki. Herkesin düşüncesi Fenerbahçe`nin favori olduğu yönünde ancak futbolda böyle bir şey yok. Sahaya çıkıp en iyi şekilde oynamamız gerekiyor. İlk maçı burada oynayacağız. Kendi sahamızda iyi bir sonuç olup deplasmandaki maça daha rahat bir havada gitmeliyiz. Geçen sene gelinen noktadan daha iyisini öncelikle hedefliyoruz. Ve bu hedefe ulaşacağımız konusunda taraftarımıza söz veriyorum."
Süper Lig ve Türkiye Kupası`nda bu kez hata yapmayacaklarını ve iki kupayı da kaldıracaklarını söyleyen Brezilyalı oyuncumuz şöyle konuştu: "Geçen sezon sonu takımda yer alamadım. O dönemde ligde bazı basit hatalardan dolayı önemli puanlar kaybettik. Şampiyon olmak isteyen bir takım için bunların olmaması gerekiyor. Özellikle kendi sahamızda yenilmeyi bir kenara bırakın, beraberliği bile göze alamazsınız. Bu sene bu hataları tekrarlamamalıyız. Türkiye Kupası için de uzun dönem sonra bu özlemi gidermeliyiz. Bu süreyi daha fazla uzatmayacağız. Maçlara başlayıp bu kupayı da kazanmamız gerekiyor. Başkanımız çok güçlü bir takım kuruyor. Bize düşen de bu saydığım tüm başarıları elde etmek."
-
Bunun farkında olması çok güzel Umarı seneye daha iyi bir Carlos izleriz
Mesaj Yetkileri