Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 42 sonuç

Konu: Futbolcular 2 sezonda bir yaşlansa?

Default Futbolcular 2 sezonda bir yaşlansa?

İyi akşamlar herkese,benim hep yıllardır istediğim birşey var.Sizlerinde bu konuda görüşlerini almak istiyorum.İsteğe bağlı seçenek olarak eklenmesi şartıyla futbolcuların yaşları her yıl değilde 2veya 3 sezonda bir artsa nasıl olur?
    Çünkü kendi adıma konuşayım bi oyunu en fazla 8 sezon oynuyorum.Ondan sora bilgisayarın ürettiği değişik adamlar her takımı sarıyor.Hal böyle olunca oyun hevesim kaçıyor. Mesela gerçek teknikdirektörler gibi oynamak istiyorum.2. ligden bi takımı alıyım süper lige çıkıyım,başarılı olduktan sonra atıyorum Milan ile anlaşıyım.Ama yıllar sonra Milan'a gittiğimde orda ne Kaka ne Pirlo nede Gattuso kalıyor.Ben sıfırdan başlayıp onların hocası olmak istiyorum.
    Bu oyunun gerçekçiliğine zarar verebilir ama seçeneğe bağlı olarak yapılırsa güzel olmazmı? Hem oyunu daha uzun süre oynamamızı sağlar diye düşünüyorum. Sizce nasıl olur?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

iyi de birçok olay alt üst olur. Mesela yıllık kupalar, yıllık rekorlar gibi.

gayet güzel bir görüş
    bence yapılabilir
    bende bir Fm hastası olarak bunu isterim
    FM bayağı bir sezon sonra
    ŞL Finalini bilinmeyen hakem yönetiyor
    İş cıvıyor

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Football Manager 2009'da daha bunu gözlemlemedik yahu.Durun bi bakıcaz 8-9 yıl geçsin..

saçma olur

Kupalar,sezonlar normal şekilde ilerleyecek.Sadece oyuncuların yaşgünü 2 yılda bir kutlancak.Böyle bi oyunu yapanlar bu ufak ayrıntıyıda hatasız yapabilirler. Oyunun oynanma süresi çok az.Bi Kaka'yı Ronaldinho'yu kendi takımında olmasa dahi görmemek kötü bi his

isteğe bağlı yapabilirler asılnda neden olmasın ki

Nesil
    2008
    Yer
    fm

ben kullanmam ama hep bilinen futbolcularla oynanabilmesi için yaş olayını tümden kaldırabilirler. hatta yıl olayını kaldırıp tarihler sadece gün ve ay olarak geçer yıl yerine de season 1, season 5 gibi bir şey yazabilirler.

isteğe bağlı demeyi unutmuşum. isteğe bağlı olacak tabi bu. gerçek oyuncularla oyna gerçek dışı oyuncularla oyna seçeneği gibi yani.

cok sacma.

Nesil
    2008
    Yer
    fm

Quote Originally Posted by neyzenbarkan View Post
    cok sacma.
    oyundaki gerçek dışı oyuncularla oyna da saçma ama tanınmış futbolcularla oynamak istemeyenler için öyle bir seçenek var. tercih meselesi. ben de tercih etmem o ayrı.

Nesil
    2008
    Yer
    İSTANBUL

Bence saçma bi durum olur.Bu oyun gerçekçi olduğu için oynuyoruz.

Nesil
    2008
    Yer
    fm

Quote Originally Posted by ommix View Post
    Bence saçma bi durum olur.Bu oyun gerçekçi olduğu için oynuyoruz.
    üstteki mesajlarda yazan bunun isteğe bağlı bir durum olması yönünde. oyunda transfer bütçesi verme gibi bir seçenek de var, uydurulmuş isimlerle oyna diye bir seçenek de var.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

AdamLar gittikçe oyunu gerçekLeştirmeye çaLışıyorLar, siz tamamen hayaL ürünü oLan bir oLaydan bahsediyorsunuz. İmkansız gibi birşey
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Eskiden bazı oyunlarda datalar o kadar büyük değildi tabi şimdiki gibi .Oyunun ileriki 10-15. senesinde aynı isimli oyuncular genç halleriyle tekrar karşımıza çıkardı ama genelde mevkileri değişik olurdu,kalede Andreas Brehme falan

Nesil
    2008
    Yer
    fm

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Eskiden bazı oyunlarda datalar o kadar büyük değildi tabi şimdiki gibi .Oyunun ileriki 10-15. senesinde aynı isimli oyuncular genç halleriyle tekrar karşımıza çıkardı ama genelde mevkileri değişik olurdu,kalede Andreas Brehme falan
    sonra da alpay'ın adını al hakan şükür'ün soyadını al alpay şükür diye bir kaleci çıkar olayına başlamışlardı gerçi şimdi de aynı sistem ama database çok büyük olduğundan pek anlışılmıyor. belki de değişmiştir sistem bilmiyorum.

eski sol acik andreas brehmenin torunu kaleci andreas brehme

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    AdamLar gittikçe oyunu gerçekLeştirmeye çaLışıyorLar, siz tamamen hayaL ürünü oLan bir oLaydan bahsediyorsunuz. İmkansız gibi birşey
    hayal ürünü ama oyunu oynama süresini arttıracak bişey.Bi oyunu en fazla 3 ay oynayabiliyoruz.O da pc'nin hızına göre.2 günde bir sezon bitince 20 günde sıkılıyosun oyundan.

premier manager 98 de bütün eski oyuncular aynı özelliklerle ama ingiliz isimleri ile çıkardı.
    hakan şükür=> Chris Martin gibi
    ama bütün özellikleri aynıydı.
    ben bir tek o oyunda hatırlıyorum yaş ilerleme seçeneğinin olmasını hatta default ayar yaş ilerlemesindi. 2020 lerde caniggia ile coşmak vardı o oyunda hey gidi günler

Quote Originally Posted by Coupet View Post
    üstteki mesajlarda yazan bunun isteğe bağlı bir durum olması yönünde. oyunda transfer bütçesi verme gibi bir seçenek de var, uydurulmuş isimlerle oyna diye bir seçenek de var.
    aynen katılıyorum

Nesil
    2008
    Yer
    fm

bu özelliği asıl küçük takımlarla başlamış oyuncular ister diye düşünüyorum. mesela ben semi professional seçiyorum kendimi ve en alt ligden başlıyorum. böyle olunca chelsea ayarında bir takıma gitmem 15 sezon kadar sürüyor. veya chelsea yi de geçtim galatasaray'a gittim diyelim 10 sezon sürse bu da oraya gidince bütün oyuncular regen oluyor. hele bir de üst ligleri çok fazla takip etmeyen biriyseniz -ki bütün dünyanın üst liglerinin her takımını takip etmek imkansız- ozaman büyük takıma gidildiğinde yaklaşık yarım sezon oyuncuları tanımaya gidiyor. bu galatasaray için de böyle chelsea için de manu için de. ben gerçekçi oynamayı sevdiğimden bu özelliği kullanmazdım ama kullanmak isteyene de saçma bu diyemem.

bu arada her mesajımda kullanmam bu özelliği demişim en çok da ben savunmuşum

bence regenlerle oynamak çok daha zevkli.sürekli aaritalo,pato,nasri,guarin gibilerle oynamak sıkıc olabiliyor.ama regenin nasıl çıkcağını tamhin edemiyorsunuz.bir bakıyorsunuz sizin altyapınızdan çıkmış.scout ekiib kurup dünyanın her yerine yollamak;afrikaya,asyaya,güney amerika daki ücra takımlardan iyi regenler bulunca daha zevkli oluyor.

Bence böyle oynamak isteyenler için bu tip extreme şeyler yapılabilir.Zaten geçen sene de oyuna renk katmak amacıyla eski oyuncuların(Hagi,Tanju,Prekazi,Suat Kaya) olduğu bir yama yapılmamış mıydı?
    Bu tip bir düzenlemeyle bu arkadaşlar da mutlu olmuş olur.
    Yıldız olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerek.

"PAS VEREBİLECEĞİNİZ BİR ARKADAŞ"

boyle birseyin olması cok sacma olur bence...

Coupet benim hislerime tercüman olmuş bende istemiyorum yıldızlarla dolu bi kadro.ama büyük bi takımla anlaşana kadar eskiler telef oluyo.herzaman da küçük takımlarla oynamak keyif vermiyo.
    ben hiç 15 sezon oynayamadım şu oyunu. sebebide bu:/

Nesil
    2008
    Yer
    fm

Quote Originally Posted by burock0 View Post
    Coupet benim hislerime tercüman olmuş bende istemiyorum yıldızlarla dolu bi kadro.ama büyük bi takımla anlaşana kadar eskiler telef oluyo.herzaman da küçük takımlarla oynamak keyif vermiyo.
    ben hiç 15 sezon oynayamadım şu oyunu. sebebide bu:/
    mesela fm 2008'de 17 sezon oynadım sonunda chelsea'ye gittim ama sezon ortası kariyeri sildim. hatta igor diye bir regen almıştım 110 milyon dolara

Nesil
    2008
    Yer
    İstanBul

görüşe saygım var ama bana göre saçma oyunun tadını kaçırır sen inanıyormusunki 8 sene sonra gattusonun milanda forma giyebiliceğini? 40yaşında futbolcumu kalıyor ki gattusa pirlo kalsın

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by isimsiz View Post
    görüşe saygım var ama bana göre saçma oyunun tadını kaçırır sen inanıyormusunki 8 sene sonra gattusonun milanda forma giyebiliceğini? 40yaşında futbolcumu kalıyor ki gattusa pirlo kalsın
    Tamam da, bir de şunu düşün. Her insanın bazı fantezileri vardır( oyun için konuşuyorum). Mesela benim fantezim, çok güçlü olmayan, hatta alt lig takımlarından birini seçmek. Zaman içinde onu dünya devi yapmak, ve dünya yıldızlarıyla doldurmak. Mesela benim Ronaldinho ve Shevchenko fantezim vardır. Takımıma almak isterim. Milan'ı seçersem de oyun sarmaz. E tam ben bu iş oldu diyorum, 5 yıl geçmiş oluyor, bir bakıyorum ne Ronnie'si kalmış, ne Sheva'sı.. Size kalıyor saçma sapan isimli adamlar. İnsanlara anlatamıyorsunuz takımıma şunu bunu aldım diye.. Zaten oyunun zevki de insanlarla paylaşamadıktan sonra çıkmıyor..

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Ben en çok 4-5 sene oynuyorum zaten bu oyunu.Bazılarına saçma gelmiş ama 10 sene sonra takımıma garip garip regen oyuncuları transfer etmenin hiçbir heyecanı olmadığını düşünüyorum.

Ya oyunu yavaş yavaş oynayacaksın ki ona da sabır dayanmaz yada benim gibi en fazla 5-6 yıl ilerleyeceksin. Tabi benim gibi düşünenler için.

Nesil
    2006
    Yer
    Karadeniz

Bunun olması pek olsaı değil. Ama ben bir yöntem buldum bunun için. yeni oyuncular çıkınca özelliklerine bakarak hangi oyuncuya benzetirsem takma ismini o oyuncu yapıyom. Böylecekim hangi oyuncu tanıyabiliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

2 yılda bir yaşlanma oyunun gerçekçiliğini bozar bence.ama evet yıllar sonra aslında olmayan insanlarla oynamak çok hoş olmuyor.
    bence regenler için şöyle bişi yapılabilir oyunda isminin yer almasını isteyen fm severler sigames e isimlerini bildirirler ve bu isimler oyuna aktarılır.evet yine tanımadığımız insanlar olacak hepsi ama en azından gerçek hayatta varolacaklar
    tabi bizim de ismimiz olacak oyunda.belki hiç kimsenin tanımadığı biri olacaksınız veya belki de 5 sezon sonra dünya'nın en büyük yeteneklerinden biri olacaksınız ve herkes adınızı biliyor olacak.tüm fm forumlarında sizin isminiz konuşuluyor olacak.tiyatrolarda seyirciyi daha da bağlamak için oyuna katma olayı gibi.evet uçuk biraz ama olsun.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri