Futbol dünyası, Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan önderliğinde Filistin'de yaşanan insanlık dramı için harekete geçmeye hazırlanıyor.
NTVSPOR
Güncelleme: 00:49 TSİ 24 Ocak 2009 Cumartesi
Futbol dünyası Gazze'de yaşanan insanlık dramı için harekete geçiyor.
Turkcell Süper Lig'de yer alan futbolcular, Galatasaraylı Arda Turan'ın öncülüğünde, Filistin halkına yardım için biraraya geliyor.
İsrail'in Gazze saldırıları sonrasında Türkiye'nin dört bir yanından Filistin'dekilerin yaralarını sarmak için yardım toplanıyor.
Galatasaray'ın milli futbolcusu Arda Turan liderliğinde bir araya gelen futbolcular, Filistin'e yardım amaçlı yerliler-yabancılar maçı organize etmeye çalışıyor.
Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Lincoln konuyla ilgili olarak, "Dünyanın hiç ihtiyacı olmayan bazı şeyler yaşanıyor Filistin'de. Arda'nın da dediği gibi bizim elimizden gelecek bir yardım varsa yaparız. Ben nereden geldiğimi çok iyi biliyorum ve elimizden gelen bir yardım varsa yapabilirim" dedi.
Galatasaraylı futbolcu Arda Turan'ın, Filistin'e yardım için bir maç organize etme planına kendilerinin nasıl baktığı sorusuna, Fenerbahçeli Alex ve Roberto Carlos da kayıtsız kalmadı ve ''Arda'ya kapımız açık. Bizden böyle bir şey isterse, içinde bulunmaktan mutluluk duyarız'' karşılığını verdi.
Bu yardım amaçlı özel maç için şu anda tek engel sıkışık programda boş bir gün bulabilmek. Arda ve arkadaşları, boş bir Çarşamba günü bulabilmek için uğraş veriyor.
Keşke böyle bir mac organize edilebilse. Yabancılar ve yerliler. Hem bir futbol şöleni; hem de Filistine yardım olmuş olur. Yalnız liglerin baslaması, kupa macları falan sıkı bir tempo var. Zor gibi görünüyor; ama inşAllah gerceklesir böyle birsey.