SON DAKİKA:2007-2008 yılında 2.lige yükselerek şanlı tarihine yakışan süper lig basamaklarını bir bir tırmanmaya başlayan Altınordu da ligde üst üste gelen kötü sonuçlar neticesinde teknik direktör Yüksel Can'ın görevinden ayrılacağı konuşuluyordu.Ve beklenen son gerçekleşerek teknik direktör Yüksel Can başkan Bülent Erdik ile konuştuktan sonra görevinden ayrıldığını açıkladı.
Yönetim kurulu Yüksel Can'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna uzun süren toplantılar sonucu getirilecek isme karar verdi.
ALTINORDUNUN YENİ PATRONU: SİNAN ÖZBEK
KULÜBÜN TARİHİ
Yıl 1923; Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurulduğu günlerde savaş dolayısıyla durmuş olan spor faaliyetleride savaşın sona ermesi ile canlanmaya başlamış ve Cumhuriyet’ ten evvel kurulmuş olan Karşıyaka Spor Kulübü ve Altay kulüplerinin yanırsa kasım 1923’ de Eşrefpaşa semtinde Altınay ve Mısırlı caddesinde (şimdiki Hatay) caddesinde Sakarya kulüpleri kurulmuştu. Daha o zaman semt esasına göre kurulması kendi kendine planlanmış olan bu duruma göre; İzmir’ in en mümtaz köklü İzmir’ lilerinin bulunduğu Basmane, Tilkilik, Namazgah semtlerinde her hangi bir spor kulübü kurulamamıştı.
Düşman denize dökülmüş, vatan kurtulmuş, kahraman ordumuz büyük bir zafer kazanmıştı. İşte bu muhteşem tabloya yakışır bir isim aranıyordu. İlk akla gelen Zafer, Hilal ve Kurtuluş isimleri üzerinde durulmaktadır.Toplantıyı idare eden Süleyman Ferit Bey (Eczacıbaşı), “Bende bir Türk ismi buldum, Yine büyük bir Türk İmparatorluğu olan Altınordu ismini kulübün adı yapalim”. Hiç itirazsız teklif edilen bu teklif ile Süleyman Ferit Bey, Altınordu’ ya hem isim babası, hem de kurucu Başkan oluyordu.
TESİSLERİMİZ
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69954
okudum ve kabul ediyorum