1 ile 11 arası toplam 11 sonuç

Konu: Takım GoL Attıktan Sonra Baskı Kuramıyor

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Default Takım GoL Attıktan Sonra Baskı Kuramıyor

Merhaba arkadaşLar.

AçıkLayayım biraz.

Takımım goL atıp öndeyken, atak yapmıyor. Rakip çok bastırıyor, bunun sonucunda kesinLikLe 1-2 goL buLuyorLar. Bunu yaşayanınız var mı biLemem ama her maç hemen hemen oLuyor. KaLecim sayesinde bir çok maç kurtardım.

Yaşayan varsa, çözende varsa, yardımcı oLursa seviniriz

Gerçekten çok canımı sıkan bir oLay.

gerçekte örneği var galatasaray

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Tempo yu felan mı düşürüyorsun ? Yoksa aynı taktikle devam mı ediyorsun bunun önemi var.Ayrıca 1-0 öne geçince o skora göre oyuncu değişiklikleri yapabilirsin hızlı bir forvet gibi..

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Quote Originally Posted by kanaryam1907 View Post
    Tempo yu felan mı düşürüyorsun ? Yoksa aynı taktikle devam mı ediyorsun bunun önemi var.Ayrıca 1-0 öne geçince o skora göre oyuncu değişiklikleri yapabilirsin hızlı bir forvet gibi..
    Aynı taktikLe devam ediyorum. DeğişikLik yönünde geneLLikLe DC oyuna aLıyorum.

Tempo da düşürmüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Dc almak yerine orta sahayı güçlendirirsen daha mantıklı olur takımın büyüklüğüne göre dc almanda mantıklı olabilir ama önce orta sahayı güçlü tutmak önemli.

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Tamam, öyle deneyim bir de

Quote Originally Posted by kanaryam1907 View Post
    Dc almak yerine orta sahayı güçlendirirsen daha mantıklı olur takımın büyüklüğüne göre dc almanda mantıklı olabilir ama önce orta sahayı güçlü tutmak önemli.
    mantıklı, önde baskı kuracak adamı oyundan çıkarıp oyunu kendi sahanda kabullenmiş olursun. forvetlerini rakip defansa baskı yaptır...

Quote Originally Posted by Deniz View Post
    Merhaba arkadaşLar.

AçıkLayayım biraz.

Takımım goL atıp öndeyken, atak yapmıyor. Rakip çok bastırıyor, bunun sonucunda kesinLikLe 1-2 goL buLuyorLar. Bunu yaşayanınız var mı biLemem ama her maç hemen hemen oLuyor. KaLecim sayesinde bir çok maç kurtardım.

Yaşayan varsa, çözende varsa, yardımcı oLursa seviniriz

Gerçekten çok canımı sıkan bir oLay.
    Gol atmak icin her ne yapiyosan bu sefer tam tersini yap. Mesela ben gol atmak icin tempo+kanatlara top+pres+az zaman gecirme+kisa paslar+normalin ustune taktik serbestligi + topu ayaginda tutan 2 3 teknik oyuncu.
    Gol yememek icinse topu ayaginda tutan 2 3 teknik oyuncu haricinde digerlerini tap tersini yapiyorum. Herzaman ise yariyormu ??? hayir ama yinede birsey yapmis oluyorum, hicbirsey yapmayip o ucuncu golu atamayip 1 gol yemektense birsey yapip bazen yine o bir golu yiyorum yada bazen yemiyorum skoru ileriye tasiyorum 2 se 3 oluyor 4 oluyor vs vs vs

Öncelikle hiçbir zaman 1 gol atıp o skora razı olayım diye düşünme çok başın yanar. Bunun çözümü için ise eğer golü ilk yarıda bulduysan dk 60'ta orta sahana taze güç alabilirsin ve oyunu daraltıp oynayıp rakibe tam saha pres uygulayabilirsin.

Bunun yanında rakip talimatlarından en etkili oyuncularına karşı sıkı markaj uygulayabilirsin.

Buda olmuyorsa defans bloğunu önde kurup, orta saha oyuncularından birine geri ok verirsin ve savunma hattın güçlenir.

Nesil
    2006
    Yer
    sakarya

ben defanslar dışında tüm sahada pres yaptırıyorum antrenmanıda fiziksel olarak yükseltirsen ve takım alışırsa çok iyi baskı kuruyorlar yalnız oyuncuların çoğunun özellikle ortasahanın ortası ve defans çok hızlı oyuncular olmalı.

Vallahi bu sorun bende de var. Golü atana kadar deli gibi bastırıyorlar attıktan sonra adamların ayakları tutuluyor sanki.. Ne yapsamda bunu gideremiyorum..

Mesaj Yetkileri