Kuralları okudum ve kabul ediyorum.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69954
Dikkat: Bu kariyerde tüm ligler açık (117) ve FM'in tüm database'i (292bin oyuncu) yüklü olduğu için günlerin geçmesi saatler almaktadır. O yüzden kariyer yavaş ilerlemektedir. Umarım sizler için sıkıcı olmaz.
- Kariyer Modifiyesiz 9.3.0 database'i ile oynanmaktadır
FM 2009 döneminin şu ana kadarki kısmı boyunca FM'i tezim dolayısıyla gizli gizli oynamak zorunda kaldım. Tezimin sonunda teslim edilmesi sayesinde (eğer düzeltmeler yapmam gerekmezse) FM'yi rahatça oynayabileceğim. (Bir de KPSS’ye çalışıyorum gerçi ama onu PC’de günler geçerken yapıyorum )
CM3'ten beri bu oyunu oynayan bir FM’ sever olarak bu oyunu tüm ligler açık olarak oynamayı tercih etmekteyim. Bilgisayarım bazen bu konuya bozulsa da ben bu konuda her zaman kararlıyım.
FM'de favori ligim Brezilya Serie C'dir. Neden bu lig diye sorarsanız; Türkiye Süper Ligine yakın kalitede oyuncuları bulabileceğiniz bir alt lig olduğu ve dünyanın en zorlu statüsüne sahip ligi olduğu içindir.
Kariyerimi okurken statüye takılmamanızı rica etmekteyim. Ama şunu söyleyeyim 16 grupta 128 takımla başlayan Yükselme yolculuğu son 8 takımdan 4’ünün Serie B Biletini alması ve kalanlarının ligde oynamaya devam etmesi ile sona ermektedir.
Ayrıca tüm Brezilya takımları sezonun kış aylarında bir de bölgesel ligde oynarlar ve bu ligde o bölgenin üst lig yani Serie B ve Serie A takımları da mücadele eder. Bölgesel lig Brezilya Kupasına katılabilmek için zorunludur.
CENTRAL SC (PE)
Bu kariyerde aldığım takım 1919’da kurulmuş bir klüp olup 80’li yıllarda kısa bir süre Brasileirao’da oynamıştır. 25bin kişilik bir stadyumları olmasına rağmen bu sene yerel lig Pernanbucano’yu orta sıralarda Serie C’yi ise ilk tur gruplarında 7. Sırada bitirmeleri ve bu sonuçla Serie C’den düşmeleri beklenmektedir.
Klüp 0 Para ve 0 Transfer bütçesine sahiptir. Maaş Bütçesi çoktan aşılmıştır. Ancak Brezilya'da bütçe dolayısıyla puan silme olmadığından bu beni etkilemeyecektir
Klübümüzün çok oyuncu ihtiyacında olması beni Brezilyada boşta olan veteran oyunculara yöneltti 37-35-32 demedim teklif yaptığım yaklaşık 200 oyuncudan 6 tanesini aldım. 4 oyuncuyu ise Palmeiras, Corinthians, Atletico Mineiro ve Santos takımlarından kiraladım.
Ayrıca Palmeiras’ın pilot klübü oldum. Palmeiras bu anlaşma karşılığında yıllık 7.92K para vermeyi kabul etti.
Sezona hazırlık kampıyla merhaba dedik
FM 2009 oyunu Brezilya Alt Ligleri için 20 Aralık 2007 Tarihinde başlamaktadır.
Takımın yeni transferlere alışabilmesi ve moral kazanabilmesi amacıyla yapılan hazırlık maçlarında daha çok taktik oturtmaya yönelik bir oyun sergilendi. O yüzden de altyapı ve Brezilya 3. Lig takımlarına yöneldik.
Yerel ligde Serie A’dan 2 takımın yanı sıra Serie B’den yeni düşmüş ve bu sene süper bir kadro kurmuş bir Santa Cruz takımı mevcut olduğu için hedefimizi 4.lük olarak belirledik.
12 takımlı yerel ligde 4’er takımlı 2 grup maçları serisi ve ilk 6 ya kalanlar için final grubu son 6 için ise düşme grubu maçları oynanmakta.
İlk Turn maçlarına güçlü Nautico deplasmanında başladık 1-0’lık yenilgiye rağmen süper bir oyun sergiledik. Serrano ve Petrolina maçlarından beklediğimizi özellikle orta sahamız ile alırken pas yüzdelerimiz bekleneni veremedi.
Nautico’yu kendi evimizde dağıtırken bu galibiyet takım üzerinde stres yarattı. Her şeye rağmen ilk Turnde grubumuzun en iyisi olduk.
İkinci Turn ise tam anlamıyla bizi korkutacak şekilde başladı sakatlıklar yüzünden takım kurmakta bile zorlandığımız dönemde üst üste puan kayıpları yaşadık. Bu tabloya rağmen genel klasmanda 12 takımda 4. Sıradan final grubuna kaldık.
Yerel ligde final grubuna 12 sakatla giriyoruz. Yerel lig benim ve başkan için önemli olmamasına rağmen kişisel hedeflerim için en azından bazı takımlarla başabaş oynamak istemekteyim.
Final grubu puan cetvelinde ve Genel puan cetvelinde 4.lük hedef ancak genel puan cetvelinde düşme grubundaki maçlarını kazanan takımlar beni geçebilir.