ŞOK TRANSFER GELİŞMELERİ
Fenerbahçe ve Galatasaray takımları Kazak işadamı Ruslan ile anlaşarak yönetimde söz sahibi olma karşılığında yıldız isimleri iki takıma getirdi. Fenerbahçe Xavi Alonso ve Oven Hargreaves'i kadrosuna katarken(ayrıca Maldonado ve Josico'yu yollarken) Galatasaray ise kiraladığı De Sanctis'i satın alırken aynı zamanda orta saha oyuncusu Riccardo Montolivo'yu kadrosuna kattı. Ruslan bununla da yetinmedi ve Trabzon'un hisselerinin bir kısmını Trabzon'a getirdiği yıldız sağ bek Glen Johnson yolu ile satın aldı(yabancı sınırlamasını Papy'yi göndererek ayarladılar). Çarşı'nın küfürlerle dolu şarkılar yazdığı Kazak işadamı daha fazla yıldız getirmeyeceğini belirtti ve iki büyüğün yönetimlerine yön vermeye devam etmesine rağmen Kazakistan'a geri döndü. Kazak işadamının Beşiktaş'a da aynı öneriyi yaptığı fakat Demirören'in reddettiği iddia ediliyor.
BEŞİKTAŞ YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜNÜ BASINA TANITTI.
Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam'ın istediği oyuncuların alınamaması nedeniyle istifası sonucu başlayan teknik direktör krizi Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü ile son buldu. Göreve getirilen isim adı sanı duyulmamış Ozan Denizgünü. Kendisi yarı profesyonel olarak 4 yıl futbolculuk yapmış(18-22 yaşlarında) fakat bir maçta yere yığılıp hastanelik olması nedeniyle futbolu bırakıp İngiltere'de antrenörlük eğitimi almış, birçok orta seviye İngiliz ve Fransız takımında yardımcı antrenörlük yapmıştı. Beşiktaş'a başka alternatif olmaması nedeniyle çağırıldı ve teklifi hiç düşünmeden kabul etti.
Basın toplantısında ilk sorulan soru tecrübesizliğinin takımı etkileyip etkilemeyeceğiydi, Ozan Denizgünü bu soruya: " Tecrübesiz olduğum bir açıdan doğru, fakat İngiltere'de ve Fransa'da çok tecrübeli teknik direktörlerle çalıştım ve onların tecrübelerinden çok şey kazandım. Beşiktaş büyük bir camia ve taraftarın hedefleri çok büyük. Yine de üstesinden gelebileceğime inanıyorum.
Diğer Sorular:
Aykut Mollaoğlu: Taktiksel olarak hücuma mı yoksa savunmaya mı eğiliminiz var?
Ozan Denizgünü: Hücum ağırlıklı bir mentaliteyle futbol oynatmayı düşünüyorum, çünkü bir yerde futbol bir şov oyunudur. Ayrıca gol yollarında sıkıntı yaşarsanız ne kadar iyi savunmanız olursa olsun beraberlikler kaçınılmazdır.
Yalçın Musallat: Peki hangi dizilimi tercih edersiniz?
Ozan Denizgünü: Ben taktiklerimi takıma göre yaparım, bu yüzden genel olarak tercih ettiğim bir tercih yok, fakat çağdışı 3 savunma sistemine ne olursa olsun geçmeyi düşünmüyorum, büyük ihtimalle dizilimimiz 4-4-2, 4-2-3-1 veya 4-3-3'ten biri olacaktır.
Teoman Akça: Takımda eksik olarak gördüğünüz bölgeler var mı?
Ozan Denizgünü: Sol ve sağ bek konusunda eksiklerimiz var, İbrahim Üzülmez emektar oyuncumuz, bir sene daha oynayacak ama gelecek sene için yetersiz olacaktır. Ayrıca İbrahim'in yedeği de yoktur. Bu yüzden genç bir isimle o bölgeyi güçlendireceğiz. Sağ bekte ise Serdar Kurtuluş yetenekli bir futbolcu fakat daha genç ve şu an yeterli değil, o bölgeye daha tecrübeli bir oyuncu almayı düşünüyoruz. Ayrıca sürpriz iki transfer üzerinde de yoğunlaşıyoruz.
Mustafa Akman: Rakipleriniz bu sezon bomba transferler yaptı, bu konuda ne düşünüyorusunuz?
Ozan Denizgünü: Transfer edilen oyuncular Dünya klasında fakat Türkiye şartlarına uyum sağlaması çok önemli, ayrıca futbol bir takım oyunudur, tek bir oyuncunun oyuna etkisi ne olursa olsun sınırlıdır. Yine de bu transferler Türkiye'de uzun süre adından söz ettirecek.
Aykut Mollaoğlu: Peki Beşiktaş'tan böyle bir transfer hamlesi gelecek mi?
Ozan Denizgünü: Daha önce belirttiğim gibi 2 sürpriz oyuncu ile temaslarımız sürüyor, fakat Beşiktaş'ın oyunculara saçacak parası yoktur, bütçemize uygun transfer yapacağız.
Yalçın Musallat: Örnek aldığınız bir teknik direktör var mı?
Ozan Denizgünü: Mustafa Denizli benim idolümdür, takım motivasyonu, takım rotasyonu gibi konularda çok başarılı bulduğum bir teknik direktördür.
Teoman Akça: Toplantıda sorularımızı yanıtladığınız için teşekkür ederiz.
Okudum ve kabul ediyorum
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69954
Okuyuculara ek not: Sıradan bir kariyer yapmayıp zorlanmak adına Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzon'a yeni transferleri editörden ekledim, transferlerin geldiği kulüplerin borçlarını mantığa uygun bir şekilde azalttım ve ayrıca Fenerbahçe ve Galatasaray'a ekstradan 10M para ve transfer bütçesi ekledim. Ayrıca yeni oyuncular sorun çıkarmasın diye loyaltylerini 18'a çıkarttım, ambitionlarını ise 9'a düşürdüm. Umarım zor ve eğlenceli bir kariyer olur. Ayrıca ilerde daha çok ekran görüntüsü ekleyeceğim, başlangıç için biraz az eklediğimi biliyorum.